Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Cum a reușit un cuplu din Irak să salveze sute de femei din mâinile Statului Islamic

Publicat:

, o fostă legiuitoare din Irak, și soțul ei, Khalil, au salvat peste 1.000 de femei Yazidi, care au fost capturate de Statul Islamic și vândute pentru a deveni sclavele luptătorilor grupării jihadiste, potrivit CNN.

a reușit să instaleze o linie de comunicare sigură prin care este contactată de femeile care reușesc să fugă de gruparea jihadistă și ea le ajută să părăsească Siria în siguranță.

Multe femei aleg să…

Citeste articolul mai departe pe romanialibera.ro…  

Sursa articol: romanialibera.ro


Stiri pe aceeasi tema

Cum a pornit atacul fara precedent al Teheranului. Cine sunt Garzile Revolutionare ale Iranului

06:45, 14.04.2024 - Garzile Revolutionare ale Iranului (IRGC) sau Gardienii Revolutiei, trupe paramilitare de elita din aceasta țara, au lansat sambata un atac fara precedent impotriva Israelului, relateaza Reuters, care trece in revista principalele evenimente care au precedent aceasta lovitura a regimului de la Teheran.Potrivit…

Atacul direct al Iranului impotriva Israelului este unul fara precedent. „Guvernul israelian se va simti obligat sa riposteze”

01:20, 14.04.2024 - In orele de dupa atacurile Hamas din 7 octombrie, a existat un sentiment profund de "ce urmeaza acum?". De atunci, au existat cateva puncte de inflexiune ce au generat teama, dar, fara indoiala, acest moment, al atacului Iranului asupra Israelului, este cel mai periculos de pana acum, cu mult, scrie,…

O femeie din Timișoara rapita și ținuta captiva de fostul iubit! Cum a reușit sa scape din mainile barbatului

14:35, 07.04.2024 - O femeie a trecut prin momente de coșmar dupa ce s-a intalnit cu fostul ei iubit. S-a urcat de buna voie in mașina lui, iar acesta a agresat-o și a lovit-o in repetate randuri. Apoi a ținut-o ostatica in locuința sa, pana cand a reușit sa strige dupa ajutor.

O femeie și-a injunghiat soțul de doua ori in 13 ore. Barbatul a reușit sa iasa din casa și a cerut ajutor angajaților dintr-un magazin

16:15, 29.03.2024 - O femeie din Capitala a fost retinuta, sub acuzatia de violenta in familie in modalitatea tentativei de omor, dupa ce si-a injunghiat de doua ori sotul, la interval de 13 ore. Dupa a doua agresiune, barbatul a reusit sa iasa din casa si sa ajunga la un magazin din apropierea locuintei, angajatii cerand…

Bomba cu ceas din Siria: Care sunt riscurile resuscitarii ISIS

23:50, 25.03.2024 - O razie recenta la una din taberele de refugiați aglomerate din Siria a scos la iveala arme, zeci de militanți ai Statului Islamic și o femeie Yazidi aflata in captivitatea organizației de aproape 10 ani, relateaza WSJ.

"Sunt de unde este și Messi". O femeie de 90 de ani a povestit cum a reușit sa scape cu viața din mainile teroriștilor

11:30, 22.03.2024 - "Sunt de unde este și Messi", le-a spus Esther Cunio, in varsta de 90 de ani, celor doi teroriști Hamas care intrasera in casa ei inarmati si mascati, in dimineața de 7 octombrie. Batrana s-a nascut in Argentina.

O femeie a instalat o camera ascunsa in bucatarie și a vazut ce-i punea soțul in bautura

13:40, 27.02.2024 - O femeie din Texas a povestit cum a aflat ca soțul ei a otravit-o in timp ce era insarcinata. Barbatul și-a recunoscut vinovația in fața instanței, insa a primit o pedeapsa redusa in urma unei ințelegeri judiciare.

Cum a reușit „cea mai fericita țara din lume” sa injumatațeasca rata sinuciderilor și sa salveze mii de vieți (The Guardian)

08:05, 25.02.2024 - Cu toate ca este cunoscuta acum drept „cea mai fericita țara din lume”, Finlanda a avut pana de curand una dintre cele mai mari rate ale mortalitații prin sinucidere. Dar in ultimele trei decenii, țara a reușit sa reduca la jumatate numarul cazurilor de sinucidere, scrie The Guardian.


Ce parere ai despre aceasta stire?