Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Cu pași mari către Mica Unire

Publicat:

a fost un proces complex, bazat pe puternica apropiere culturala și economica dintre cele doua țari. Povestea a început în anul 1848, o data cu desființarea uniunii vamale dintre Moldova și Țara Româneasca. Însa abia în anul 1859 apare o conjuctura favorabila românilor. care a opus în principal doua mari puteri, și Imperiul Țarist a adus din nou în atenția puterilor europene problema principatelor române. Francezii în special doreau unirea pentru a crea un stat tampon…

Citeste articolul mai departe pe digi24.ro…  

Sursa articol: digi24.ro


Stiri pe aceeasi tema

Cum ne-am (ne)norocit cu epitetul „capsoman”

06:25, 14.06.2024 - Astazi, la „Dicționar cultural”, un termen des folosit (cel puțin in Țara Romaneasca și Moldova): „capsoman”. In plus, dezvelim radacinile numelui Mungiu, unul faimos astazi in lumea cinematografiei, dar și (mini)povestea lui „Grigorescu” de Bulgaria.

De ce sa aduci Brancoveanu invechit la Vișina(ta)

19:30, 30.05.2024 - Ilustrație: Marian Avramescu Duminica trecuta, președintele Partidului Social Democrat (PSD), premierul Marcel Ciolacu, a mers in Oltenia, pentru a demonstra ca Buzaul nu este in Moldova. Prin urmare, covrigar demn din Țara Romaneasca, Marcel Ciolacu a sarutat moaștele lui Constantin Brancoveanu, nu…

Castelele Peles si Pelisor – inscrise in lista indicativa de tara pentru ­Patrimoniul Mondial UNESCO!

00:06, 17.05.2024 - N.D. Doua dintre cele mai cunoscute obiective turistice de pe Valea Prahovei, Castelele Peles si Pelisor -alaturi de fostele inchisori comuniste, Biserica „Sfintii Trei Ierarhi” din Iasi si Biserica episcopala „Adormirea Maicii Domnului” a Manastirii Argesului din Curtea de Arges si Pestera Movile –…

Codul secret care se afla pe stema Romaniei. Puțini romani știu adevarul, de fapt

22:05, 08.05.2024 - Mesajul secret de pe stema RomanieiAcești doi delfini sunt adesea trecuți cu vederea, insa au o importanța și o semnificație profunda in contextul istoric și cultural al Dobrogei. Introdusa relativ tarziu, in anul 1872, stema Dobrogei este reprezentativa pentru regiunea care se invecineaza cu Marea…

Cum se facea școala acum doua secole. Rolul scaunului cu nisip din fața bancii: „Indrepteaza, primare!”

18:10, 06.04.2024 - Intr-o analiza a inceputurilor școlii romanești de stat, publicata in anul 1928 in revista „Viața Romaneasca”, pedagogul Ștefan Barsanescu prezenta procesul de formare a primelor generații de elevi pe actualul teritoriu al Romaniei.Studiul este dedicat primei școli primare romanești de stat din Moldova,…

Ziua Institutiei Prefectului este marcata, incepand cu 2019, pe 2 aprilie.

23:45, 03.04.2024 - Ziua Institutiei Prefectului este marcata, incepand cu 2019, pe 2 aprilie. In aceasta zi, in 1864 a fost instituita, prin lege, notiunea de "prefect". Denumirea de "prefect" in Romania era intalnita,in Muntenia si in Moldova inainte de Unirea Principatelor din 1859, dar pe atunci purta numele de "ispravnic…

Ziua Institutiei Prefectului, mesajul prefectului județului Dambovița, Claudia Gilia 

12:41, 02.04.2024 - Ziua Institutiei Prefectului este marcata, incepand cu 2019, pe 2 aprilie. In aceasta zi, in 1864 a fost instituita, prin lege, notiunea de „prefect”.  Denumirea de „prefect” in Romania era intalnita,in Muntenia si in Moldova inainte de Unirea Principatelor din 1859, dar pe atunci purta numele  de „ispravnic…

A ajuns domnitor in Țarile Romane deși știa sa-și scrie doar numele! Domnia sa a fost marcata de mari controverse: decizia care i-a intunecat reputația

10:25, 01.04.2024 - Constantin Cantemir s-a nascut in 1612 in satul Silișteni, din Țara de Jos a Moldovei. Deși s-a aflat la conducerea principatului abia la o varsta inaintata, avand 73 de ani la momentul accesului la tron, a reușit sa devina cel mai batran domnitor din istoria Țarilor Romane, potrivit Click.ro .Originea…


Ce parere ai despre aceasta stire?