Cronica unui gurmand la Zilele Culturale sau cum au sabotat vasluienii cozonacul secuiesc
Publicat:CONSTATARE…Fructele de mare nu au prins la vasluieni, micii de la Vascar au fost campioni la vanzari Zilele Culturale ale Vasluiului au ajuns la final. Urmeaza ultima zi in care muzica folclorica va rasuna de pe scena amplasata in fata statuii lui Stefan cel Mare. Reteta spectacolelor a fost una de zile mari, iar densitatea [...]
Citeste articolul mai departe pe vrn.ro…
Sursa articol: vrn.ro
Stiri pe aceeasi tema
Secretul celui mai bun cozonac cu ciocolata. Rețeta cu care nu vei da greș
21:55, 04.05.2024 - Cozonacul este desertul tradițional romanesc nelipsit de la masa de Paște. Acest desert, cu arome bogate și textura pufoasa, face senzație de fiecare data. Daca vreți sa incercați ceva nou de sarbatorile pascale, puteți face cozonac cu ciocolata. Este absolut delicios și se face cu ingrediente puține.…
Cu ce sa amesteci nuca pentru cozonac. Doua ingrediente transforma rețeta ta de Paște
22:15, 03.05.2024 - Cozonacul este desertul preferat al romanilor, iar de sarbatori nu lipsește niciodata de pe masa. In aceasta perioada, gospodinele muncesc din zori pentru a gati cele mai gustoase bucate tradiționale. Puteți incerca urmatoarea rețeta, daca nu ați pregatit deja cozonacul. Rețeta tradiționala de cozonac…
Cozonac fara framantare, rețeta pentru incepatori. Nicio gospodina nu da greș, iese pufos și cu un gust divin
13:35, 30.04.2024 - Cozonacul este nelipsit de pe masa de Paște, insa acest desert tradițional nu trebuie sa iți ia o zi ca sa il prepari. Exista rețete foarte simple, inclusiv de cozonac fara framantare, in care tot ce trebuie sa faci este sa pui ingredientele impreuna, sa le amesteci și sa lași aluatul sa creasca singur.…
Rețeta de cozonac italian. Cum se face un panettone ca-n Italia
13:15, 23.04.2024 - Cozonacul este intotdeauna pe mesele romanilor la ceas de sarbatoare. Fie ca respecta rețeta tradiționala, fie ca introduc noi ingrediente și incearca alte rețete, gospodinele pregatesc din timp acest preparat delicios.
Orez cu fructe de mare
00:05, 19.04.2024 - Ingrediente pentru doua portii: 200 g fructe de mare (congelate)125 g orez300 ml apa1 ceapa1/2 ardei gras roșu50 g unt2 caței de usturoiSare, piper, curryZeama de lamaie Mod de preparare: Intr-o tigaie, punem jumatate din cantitatea de unt, adaugam orezul și il gatim 2-3 minute. Adaugam ceapa și ardeiul…
Cozonac de Paște, rețeta preferata a lui Arsenie Boca
18:10, 10.04.2024 - Cozonacul este nelipsit de pe masa de Paște, iar rețeta preferata de Arsenie Boca era facuta la manastire de fiecare sarbatoare. Tradiția spune ca in Joia Mare se pun cozonacii la dospit și tot in aceasta zi se vopsesc ouale. Daca vrei sa faci cozonac de Paște dupa rețeta preferata a lui Arenei Boca,…
Cozonac mare și pufos dupa o rețeta veche de 170 de ani. Marii bucatari nu uitau niciodata de acest ingredient secret
10:50, 07.04.2024 - Dupa cum bine știe toata lumea, atat de Paște, cat și de Craciun, bunicile se grabeau sa faca cel puțin un cozonac mare și pufos, dar cum ar fi sa faci unul dupa o rețeta veche de 170 de ani, la care marii bucatari nu uitau niciodata de ingredientul secret? Cozonacul, nelipsita tradiție de Paște […]…
Cel mai bun cozonac cu fistic. Rețeta simpla și rapida. Va ieși exact ca in patiseriile din Italia
17:30, 01.04.2024 - Cozonacul este delicios și nelipsit de pe masa de Paște, dar cei care au gustat și alte variații ale acestui desert vor spune ca fisticul schimba tot. Daca ai mancat vreodata Panettone cu fistic și ți-a placut, atunci poți sa recreezi rețeta chiar la tine acasa. Cum sa faci cel mai bun cozonac cu fistic…