Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

''Criza climatică despre care nu ai auzit'': Gheţarii din Himalaya s-ar putea topi. Efectele vor fi resimţite peste 250 de milioane de oameni

Publicat:

Doua treimi din ghetarii aflati în muntii Himalaya s-ar putea topi pâna în 2100, daca emisiile de carbon de la nivel global nu vor fi reduse.

Chiar daca cele mai ambitioase planuri ale Acordului de la Paris vor fi îndeplinite, cresterea temperaturilor globale cu 1,5 grade Celsius peste nivelul preindustrial va duce la topirea unei treimi din ghetarii din Himalaya.

Ghetarii din regiunea Hindu Kush-Himalaya reprezinta o sursa importanta de apa potabila pentru 250 milioane de persoane aflate în asezarile de pe munte, dar si pentru 1,6 miliarde…

Citeste articolul mai departe pe timpul.md…  

Sursa articol: timpul.md


Stiri pe aceeasi tema

Analizam la GSP Live » Care va fi finala Champions League 2024 + Criza de la Rapid și șansele lui Dinamo de a ramane in SuperLiga

11:05, 02.05.2024 - Alexandru Barbu revine cu o noua ediție GSP Live, astazi, de la 11:00, alaturi de jurnalistul GSP Eduard Apostol. Vom aborda cele mai tari subiecte ale zilei: Borussia Dortmund pleaca cu avantaj minim in returul semifinalei de la Paris. Nemții l-au anihilat pe Mbappe și s-au impus la limita, scor 1-0,…

Europa este continentul care se incalzește cel mai rapid, cu o rata de aproape doua ori mai mare decat media globala | Studiu

08:56, 22.04.2024 - Europa este continentul care se incalzește cel mai rapid, iar temperaturile sale cresc de aproximativ doua ori mai repede decat media globala, au raportat luni doua organizații de top de monitorizare a climei, avertizand asupra consecințelor pentru sanatatea umana, topirea ghețarilor și activitatea…

(P) Cum ne afecteaza temperaturile scazute anvelopele

12:30, 22.03.2024 - (P) Cum ne afecteaza temperaturile scazute anvelopele Odata cu scaderea temperaturilor multe persoane se confrunta cu o scadere a aderenței anvelopelor lor. Acest fenomen nu este cauzat neapărat de răcirea asfaltului sau acoperirea acestuia de un strat fin de gheață.…

Criza de personal in justiție. Gorghiu: Am observat efectele toxice pe care schimbarile dese de ministri, de sefi de institutii, le-au avut

13:30, 13.03.2024 - Ministrul Justitiei, Alina Gorghiu, a declarat, miercuri, la bilantul Ministerului Public, ca rezoneaza cu recomandarea Comisiei de la Venetia ca procurorii de rang inalt sa fie numiti pentru perioade mai lungi. Ea a precizat ca a observat efectele toxice pe care schimbarile dese de ministri, de sefi…

Europa nu este pregatita sa faca fața efectelor schimbarilor climatice care vor provoca pagube catastrofale, arata primul raport privind situația din UE. Care sunt „punctele fierbinți” de pe harta blocului comunitar

21:05, 11.03.2024 - Acționați acum sau schimbarile climatice vor provoca pagube catastrofale in Europa, ii avertizeaza oamenii de știința pe liderii europeni in primul raport al Agenției Europene de Mediu (AEM) privind riscurile climatice cu care se confrunta blocul comunitar, relateaza publicația Politico, care prezinta…

Amenințare mortala: dengue și chikungunya ataca Europa, potrivit primului raport al UE despre schimbarile climatice

10:05, 11.03.2024 - Trebuie sa se schimbe agricultura. Dietele trebuie sa evolueze. Sudul Europei este in pericol. Și dezastrul se apropie, daca liderii UE nu acționeaza dupa alegerile din iunie. Primul raport al UE despre schimbarile climatice sugereaza teme grele pentru Europa. Oamenii de știința ne indeamna: acționați…

SUA au trecut prin cea mai calduroasa iarna din istoria masuratorilor meteorologice. Efectele, vazute la Marile Lacuri

11:35, 09.03.2024 - Statele Unite ale Americii au trecut prin cea mai calda iarna din istoria masuratorilor meteorologice, avand o temperatura medie de 3,1 grade Celsius, a anuntat vineri Administratia Nationala pentru Oceane si Atmosfera (NOAA), citata de Agerpres. Aceasta "caldura persistenta" a provocat o "scadere continua…

Cea mai calduroasa luna februarie, la nivel global. A noua luna in care temperaturile depașesc normalul perioadei

09:30, 07.03.2024 - Luna februarie 2024 a doborat un nou record privind temperaturile, fiind cea mai calduroasa luna februarie din istorie. Este a noua luna consecutiva in care temperaturile inregistrate sunt mult peste cele normale, anunța joi observatorul european Copernicus, citat de News.ro.In ultimul sau buletin lunar,…


Ce parere ai despre aceasta stire?