Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Creştinii sărbătoresc, pe 13 iunie, Înălţarea Domnului – superstiţii din popor ca să ne meargă bine

Publicat:

  reprezinta momentul final al activitatii pamantesti a , fiind conditia trimiterii in lume a , prin intermediul caruia Hristos este prezent in mijlocul crestinilor pana la sfarsitul veacurilor, potrivit www.crestinortodox.ro.    Cele mai multe obiceiuri din aceasta zi sunt cele legate de cei plecati dintre cei vii. Astfel, vechiul credinte populare spuneau ca, in drumul catre cer, unele din sufletele mortilor ar fi ramas pe pamant si s-ar fi transformat in strigoi, creand probleme animalelor dar si oamenilor.…

Citeste articolul mai departe pe adevarul.ro…  

Sursa articol: adevarul.ro


Stiri pe aceeasi tema

Invierea Domnului: Cea mai mare sarbatoare a creștinatații. Care sunt tradițiile Sarbatorii Pascale?

09:45, 05.05.2024 - Invierea Domnului este cea mai mare sarbatoare a creștinatații. Duminica Paștelui reprezinta apogeul Saptamanii Patimilor. In acest an, Paștele Catolic a fost sarbatorit la o data diferita fața de Paștele Ortodox, Biserica Catolica ghidandu-se dupa Calendarul Gregorian, iar Biserica Ortodoxa dupa Calendarul…

Invierea Domnului, cea mai mare sarbatoare a crestinatatii: ce trebuie sa facem azi, conform tradițiilor stravechi

05:20, 05.05.2024 - Sarbatorile pascale pentru credinciosii ortodocsi incep duminica si se desfasoara pe durata a trei zile. Ceremonii pascale au loc la Ierusalim si peste tot in lume unde traiesc comunitati crestine. Sarbatoarea Pastelui este considerata sarbatoarea bucuriei date de vestea Invierii Mantuitorului. O veste…

HRISTOS a INVIAT! PRIMA ZI DE PAȘTI: Obiceiuri, traditii si ritualuri pentru sanatate si belsug in casa

01:06, 05.05.2024 - Creștinii ortodocși celebreaza Invierea Domnului. Aceasta este sarbatoarea luminii și a bucuriei unice a Invierii Mantuitorului, o sarbatoare a familiei marcata de ritualuri și tradiții religioase, ziua din care creștinii incep sa se salute cu „Hristos a inviat!”, la care se raspunde cu „Adevarat a…

Incepe Saptamana Patimilor. Ce reprezinta fiecare zi in parte: sfaturi utile pentru toți credincioșii

12:36, 29.04.2024 - Aceasta saptamana este marcata de o serie de tradiții și obiceiuri, menite sa pregateasca credincioșii pentru Paște, cea mai importanta sarbatoare creștina.Iata ce ar trebui sa știi despre obiceiurile acestei Saptamani SfinteSaptamana Patimilor: Luni, Marți și MiercuriPrimele trei zile ale Saptamanii…

Salcia, simbolul Floriilor: Care e motivul acestei tradiții deosebite

09:30, 27.04.2024 -  Crestinii ortodocsi sarbatoresc duminica, cu o saptamana inainte de Sfintele Pasti, Intrarea Domnului in Ierusalim, sarbatoare cunoscuta sub denumirea de Florii. Potrivit traditiei, in aceasta zi oamenii duc la biserica ramuri de salcie, care sunt sfintite si puse apoi la icoane, la pomii fructiferi…

Eduard Hellvig critica alegerea PSD-PNL pentru Primaria Capitalei! ”Nu sperie și nu deoache pe nimeni”

21:35, 22.03.2024 - Eduard Hellvig critica in termeni duri alegerea facuta de PSD și PNL pentru Primaria Capitalei! Fostul șef al SRI spune ca medicul Catalin Cirstoiu este cunoscut doar in comunitatea medicala. Fostul șef al SRI, Eduard Hellvig, a criticat in termeni duri alegerea facuta de coaliția PSD-PNL pentru Primaria…

Ce reprezinta și cand se sarbatorește Paștele Cailor

13:55, 14.03.2024 - Paștele Cailor reprezinta Inalțarea Domnului sau Ispasul, una dintre cele mai importante sarbatori inchinate Mantuitorului Iisus Hristos. Aceasta are loc in fiecare an, la 40 de zile de la Invierea Sa. Nu are o data fixa. Anul acesta, Invierea Domnului pica pe data de 5 mai, iar Inalțarea Domnului va…


Ce parere ai despre aceasta stire?