Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Creștinii ortodocși sărbătoresc Ziua Sfântului Andrei: Fetele și-au visat ursitul, iar flăcăii au furat porțile

Publicat:

Creștinii ortodocși il praznuiesc astazi, 13 decembrie, pe , numit și „Cel dintai chemat”, deoarece el a fost primul care a raspuns chemarii lui la apostolat.

Citeste articolul mai departe pe unimedia.md…  

Sursa articol: unimedia.md


Stiri pe aceeasi tema

Romanii sarbatoresc in aceasta noapte Invierea Domnului

09:05, 04.05.2024 - Creștinii ortodocși sarbatoresc in aceasta noapte Invierea Domnului. Este cea mai mare sarbatoare a crestinismului, ea aduce omenirii speranta mantuirii si a vietii vesnice, prin sacrificiul lui Iisus Hristos. In aceasta noapte sfanta, lumina invinge intu

Vinerea Mare din Saptamana Patimilor - tradiții și obiceiuri: Creștinii ortodocși țin astazi post negru

08:35, 03.05.2024 - Vinerea Mare din Saptamana Patimilor este ziua cand a fost rastignit pe cruce Fiul lui Dumnezeu, Iisus Hristos si a fost pus in mormant. Se mai numește și Vinerea Patimilor sau Vinerea Seaca, pentru ca este zi de post negru, adica nu se mananca toata ziua.

Ortodocșii sarbatoresc Duminica Floriilor: De ce se mananca pește in aceasta zi

09:35, 28.04.2024 - Crestinii ortodocsi praznuiesc, astazi 28 aprilie, Floriile. Sarbatoarea marcheaza intrarea triumfala a lui Iisus Hristos in Ierusalim, unde a fost intampinat de credinciosi care tineau in maini ramuri de maslin si de finic. Tot in aceasta zi sunt sarbatoriți cei care poarta nume de flori.

Creștinii ortodocși serbeaza Floriile: Ce este bine sa faci astazi și ce reprezinta aceasta sarbtatoare

08:15, 28.04.2024 - Crestinii serbeaza Floriile sau Duminica Stalparilor, care marcheaza intrarea triumfala a lui Iisus Hristos in Ierusalim, unde a fost intampinat de credinciosi care tineau in maini ramuri de maslin si de finic. Sarbatoarea Floriilor este una dintre cele mai importante din an si deschide perioada sarbatorilor…

Crestinii ortodocși si greco-catolici vor celebra duminica Floriile: cați romani isi sarbatoresc onomastica

04:50, 27.04.2024 - Crestinii ortodocși si greco-catolici vor celebra duminica Floriile, informeaza Rador Radio Romania.Crestinii ortodocși si greco-catolici celebreaza duminica Floriile sau intrarea Domnului Iisus Hristos in Ierusalim.

Crestinii ortodocsi de stil vechi o sarbatoresc, astazi pe cuvioasa mucenita Eudochia: Legenda Babei Dochia, tradiții și obiceiuri

10:00, 14.03.2024 - Crestinii ortodocsi de stil vechi o sarbatoresc, astazi, 14 martie, pe cuvioasa mucenita Eudochia. In traditia populara, aceasta zi este asociata si cu legenda Babei Dochia. De numele babei Dochia se leaga numeroase tradiții de primavara, cat și sarbatori populare importante.

Creștinii ortodocși de stil vechi sarbatoresc astazi Intampinarea Domnului: Ce nu trebuie sa faci in ziua de Stretenie

09:46, 15.02.2024 - Creștinii ortodocși pe stil vechi sarbatoresc astazi Intampinarea Domnului, numita in popor și Stretenia. Cu aceasta ocazie, fostul șef de stat, Igor Dodon, a venit cu un mesaj de felicitare.

Creștinii ortodocși de stil vechi sarbatoresc astazi Intimpinarea Domnului: Ce nu trebuie sa faci in ziua de Stretenie

09:31, 15.02.2024 - Creștinii ortodocși pe stil vechi sarbatoresc astazi Intampinarea Domnului, numita in popor și Stretenia. Cu aceasta ocazie, fostul șef de stat, Igor Dodon, a venit cu un mesaj de felicitare.


Ce parere ai despre aceasta stire?