Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

„Craniul 5“, sau cum ar putea o fosilă descoperită în Georgia să rescrie istoria evoluţiei umane.

Publicat:

Craniul cu pricina este cel mai intact descoperit pana acum si a fost denumit „Craniul 5“, potrivit CNN.

Fragmente ale stramosilor nostri sunt imprastiate in intreaga lume si de cele mai multe sunt descoperite numai fragmente de oase sau de dinti care dau de inteles ca un anumit loc a fost locuit de oameni preistorici. De aceea, cand se face o descoperire atat de mare, paleoantropologii sunt entuziasmati. Insa noua fosila, pe langa noi informatii aduce si controverse privind arborele genealogic al omului modern.

Craniul 5“ este a cincilea exemplu de umanoid gasit la situl din…

Citeste articolul mai departe pe adevarul.ro…  

Sursa articol: adevarul.ro


Stiri pe aceeasi tema

„Suntem mai mult asemanatori decat diferiti”. Rakus, un urangutan ranit, observat cand folosește o soluție din plante pentru a-și trata rana de sub ochi

09:10, 03.05.2024 - Un urangutan de Sumatra din Parcul Național Gunung Leuser, Indonezia, s-a tratat folosind o pasta facuta din plante pentru a-si vindeca o rana de pe obraz, au observat oamenii de stiinta, relateaza BBC, preluat de agenția News.ro. Este pentru prima data cand o creatura din salbaticie a fost inregistrata…

Ești sau nu ești neandertalian? 6 trasaturi care te ajuta sa-ți dai seama

11:01, 07.04.2024 - Exista, aflam cu surprindere, șase trasaturi care sugereaza ca ai ADN neandertalian: de la fumat la… parul drept. In oamenii moderni, pana la doua procente din ADN-ul nostru provine de la stramoșii noștri neandertalieni. ADN-ul de la neandertalieni are efecte mici, dar detectabile, asupra oamenilor…

Inteligența artificiala de la Google prezice inundațiile cu șapte zile in avans. Un alt model prezice vremea cu zece zile inainte

16:21, 21.03.2024 - Un model de inteligența artificiala al Google, operațional in 80 de țari, a fost folosit pentru a prognoza inundații cu pana la șapte zile inainte din India pana in Columbia, scrie Bloomberg.Modelul a fost dezvoltat de cercetatorii de la Google, care au afirmat ca au reușit sa „imbunatațeasca abilitatea…

Operațiile bariatrice imbunatațesc sanatatea inimii și scad tensiunea

00:16, 20.03.2024 - Chirurgia bariatrica poate imbunatați considerabil starea cardiometabolica, in special in randul persoanelor mai tinere, a femeilor, sau a celor fara comorbiditați, conform unui nou studiu publicat in Journal of the Endocrine Society din SUA, prelua de Hotnews. In cadrul studiului, echipa de cercetatori…

Antidotul miraculos din Evul Mediu - Oamenii de știința polonezi au recreat un medicament stravechi

19:10, 19.03.2024 - Cercetatorii de la Universitatea de Medicina din Wroclaw, Polonia, au fost primii din lume care au recreat in mod sigur faimosul medicament al trecutului - teriac (theriac). Teriacul, format din 71 de substanțe diferite, a fost apreciat in Europa pana in secolul al XVIII-lea ca un antidot miraculos…

Presedintele Consiliului European, despre amenințarea Rusiei: „Trebuie sa trecem la o abordare de tipul economie de razboi”

10:31, 19.03.2024 - Europa trebuie sa-si consolideze capacitatile de aparare si sa treaca la o abordare de tipul „economie de razboi”, ca raspuns la amenintarea reprezentata de Rusia, susține presedintele Consiliului European, Charles Michel. El avertizeaza ca Rusia iși va continua acțiunile de destabilizare din Moldova,…

A fost gasita o modalitate ieftina de a extrage aur din "deșeuri"

04:15, 07.03.2024 - Extragerea metalelor prețioase din deșeuri ar putea fi profitabila cu ajutorul unei noi metode, spun inginerii. Cercetatorii de la Școala Tehnica Superioara din Elveția (ETH Zurich) au folosit un burete fibrilar proteic pentru a extrage aur de inalta puritate din placi de baza vechi. Se estimeaza ca…

Cercetatorii sud-coreeni au dezvoltat un aliment care combina orez si celule de carne de vita

08:05, 19.02.2024 - Oamenii de stiinta din Coreea de Sud au dezvoltat un nou tip de aliment hibrid sustenabil, care combina orez si celule de carne de vita, despre care cred ca ar putea contribui la rezolvarea crizelor alimentare si care ar putea marca un progres in combaterea schimbarilor climatice, informeaza AFP.


Ce parere ai despre aceasta stire?