Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Covidul de toamnă. Jumătate dintre pacienții răciți au, de fapt, boala declanșată de virusul SARS-Cov-2

Publicat:

Scaderea temperaturii a inceput sa iși spuna cuvantul și este resimțita in creșterea numarului de pacienți. La unitațile medicale din Iași, spre exemplu, ajung, zilnic, zeci de persoane cu infecții respiratorii.

Citeste articolul mai departe pe adevarul.ro…  

Sursa articol: adevarul.ro


Stiri pe aceeasi tema

Gustav Klimt la Timișoara. Mai multe expoziții imersive itinerante ajung in toamna in orașul de pe Bega

14:15, 11.04.2024 - MINA, Muzeul Imersiv al Noilor Arte din București, va organiza expoziții itinerante in Cluj-Napoca, Iași și Timișoara in cadrul proiectului MINA Pop-Up. Una dintre expoziții este dedicata pictorului Gustav Klimt.

Parkinson, o boala de care sufera tot mai mulți salajeni

13:55, 10.04.2024 - Din pacate, numarul salajenilor diagnosticați cu Parkinson este in creștere. La nivel național, datele oficiale arata ca peste 70.000 de romani sufera de aceasta boala manifestata in special prin tremor in zona mainilor. Conform medicilor, Parkinson este o boala ce survine in urma distrugerii lente…

Pacienții cu „boli obișnuite” vor plati impozitul de 10% pe concediile medicale. „Taxa pe boala”, eliminata doar pentru pacienții cu afecțiuni grave.

18:35, 09.04.2024 - Impozitul pe concediile medicale a fost eliminat pentru pacienții cu boli grave. In schimb, potrivit ordonanței adoptate de Guvern, pacienții cu „boli obișnuite” vor fi taxați in continuare cu 10% pe concediile medicale.

S-a schimbat din nou lista romanilor care nu platesc taxa pe boala. Ce spun pacienții

18:35, 08.04.2024 - Uite taxa, nu e taxa! Cam așa am putea descrie ce se intampla in aceste zile cu banii pacienților din Romania. Dupa ce la sfarșitul saptamanii trecute Guvernul a adoptat Ordonanța de Urgența prin care elimina parțial impozitarea concediilor medicale, premierul Ciolacu a venit cu o completare.

Daca ai aceste simptome, trebuie sa ajungi in maxim patru ore la spital. Viteza de reacție este vitala

17:00, 14.03.2024 - Incapacitatea de a controla expresiile faciale, asimetria la nivelul feței, scaderea forței pe o mana sau pe un picior și tulburarile de vorbire sunt specifice unui AVC, (accident vascular cerebral), avertizeaza prof. dr. Dan Cuciureanum, de la  spitalul „Prof. Dr. Nicolae Oblu” din Iași, potrivit BZI…

„Boala” romanilor sa se trateze singuri. Cand ajuta cu adevarat testele rapide din farmacii și ce trebuie sa faca pacienții

06:20, 05.03.2024 - Daca in urma cu 20 de ani testele rapide, care se pot cumpara din farmacie sau comanda pe Internet, erau puține și costau destul de mult, astazi sunt la indemana oricui. Medicii spun cand ne sunt cu adevarat de folos.

Avertismentul dr. Valeria Herdea, președintele CNAS: ”Vrem sau nu vrem sa recunoastem, suntem in epidemie de rujeola”

13:55, 26.02.2024 - Cazurile de rujeola au cuprins aproape toata țara, inclusiv municipiul București. Conform datelor Institutului Național de Sanatate Publica, sunt peste 5.200 de imbolnaviri și șase decese de la inceputul lunii decembrie pana in prezent. Președintele Casei Naționale de Asigurari de Sanatate, dr. Valeria…

Intervenții in boala arteriala periferica

13:10, 14.02.2024 - Pacienții cu boala arteriala periferica au un flux sanguin insuficient la nivelul țesuturilor. Revascularizarea in aceste cazuri presupune și o procedura de Bypass despre care ne vorbește astazi dr. Bogdan Munteanu, medic primar Chirurgie cardiovasculara.


Ce parere ai despre aceasta stire?