Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Coronavirusul a suferit aproape 200 de mutaţii. Oamenii de ştiinţă sunt de părere că nu există motive să ne temem

Publicat:

Oamenii de stiinta au analizat schimbarile genetice ale virusului SARS Cov-2 prin analizarea genomului a mai mult de 7.500 de segmente prelevate de la pacienti infectati din toata lumea. Astfel, ei au descoperit 198 de mutatii care au avut loc mai mult de o singura data. Unul dintre coautorii studiului este de parere ca noul coronavirus nu se transforma mai repede sau mai incet decat era de asteptat si nici nu devine mai periculos.

„In principiu, nu avem de ce sa ne temem de aceste mutatii. Virusurile se schimba, evolueaza, sufera mutatii, iar cele mai multe dintre aceste schimbari…

Citeste articolul mai departe pe romaniatv.net…  

Sursa articol: romaniatv.net


Stiri pe aceeasi tema

Pandemiile pandesc dupa colț. Noi virusuri pot provoca oricand erupții cu impact global - STUDIU

12:26, 17.05.2024 - Virusuri necunoscute, pe care nimeni nu le are in vizor, nu sunt cu adevarat noi, dar s-au schimbat din punct de vedere genetic. In special, schimbul de material genetic intre diferite specii de virusuri poate duce la aparitia brusca a unor agenti patogeni amenintatori cu caracteristici semnificativ…

Florin Piersic va fi transferat la Spitalul Foișor: Este un pacient vulnerabil. Urmeaza o noua operație

10:55, 09.05.2024 - Actorul Florin Piersic va fi mutat, joi dimineața, la Spitalul Foișor, pentru a primi tratament ortopedic. Medicii de la Institutul de Boli Infecțioase „Matei Balș” spun ca actorul este stabil, insa este vorba de un pacient vulnerabil prin varsta și boli

Apariția cancerului poate fi asociata cu o dieta nesanatoasa? Ce au descoperit oamenii de știința

13:35, 06.05.2024 - Un nou studiu realizat de oamenii de știința de la Institutul de Științe Oncologice din Singapore arunca o lumina noua asupra relației dintre metabolismul glucozei și dezvoltarea cancerului.

Oamenii de știința au descoperit ca o mutație genetica provoaca psoriazisul

18:45, 31.03.2024 - Dr. Chelisa Cardinez (foto) spune ca descoperirea ofera in sfarșit o explicație pentru motivul pentru care pacienții cu psoriazis pot dezvolta artrita psoriazica, lasandu-i cu dureri articulare, rigiditate și umflaturi. Foto: Jamie Kidston/ANU Psoriazisul este o boala inflamatorie sistemica, mediata…

Oamenii de știința au reușit sa elimine virusul HIV din celule folosind editarea genetica

01:05, 22.03.2024 - Cercetatorii au eliminat HIV din celule in laborator, succes care ofera sperante pentru un tratament, informeaza DPA, conform Agerpres. Utilizand o tehnologie de editare genetica denumita Crispr-Cas, care a castigat premiul Nobel in 2020, oamenii de stiinta au reusit sa tinteasca ADN-ul HIV, indepartand…

Oamenii de știința lucreaza la un monitor pentru cancerul la san care sa fie montat in sutien

15:20, 18.03.2024 - Cercetatorii britanici de la Universitatea Nottingham Trent dezvolta un dispozitiv care se potrivește in interiorul unui sutien și care ar putea monitoriza daca o tumoare de cancer la san este in creștere.

Cel mai rau și cel mai bun moment al zilei - Descoperirea oamenilor de știința

20:26, 15.03.2024 - Oamenii de știința au descoperit ca ora 5 dimineața este oficial cel mai rau moment al zilei, in funcție de starea de spirit, de ritmul circadian și de alți factori, potrivit unui nou studiu publicat in „PLOS Digital Health Journal”, noteaza Mediafax. Studiul a folosit datele stranse de la 2.602…

Oamenii de stiinta au dezvoltat un nou tip de frunza artificiala

17:25, 28.02.2024 - Oamenii de stiinta chinezi, impreuna cu omologii lor internationali, au dezvoltat un nou tip de "frunza artificiala, o pelicula fotoactiva cu metal lichid. Aceasta valorifica energia solara pentru a produce hidrogen prin descompunerea directa a apei, deschizand calea pentru o productie la scara larga…


Ce parere ai despre aceasta stire?