Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Consumul exagerat de sare sporeşte riscul de CANCER la stomac

Publicat:

pylori, extrem de raspandita - jumatate din populatia lumii are aceasta bacterie, identificata ca element preponderent in aparitia ulcerelor gastro-duodenale. Cercetatorii s-au intrebat de ce ea se manifesta cu atata violenta la unii, in timp ce la altii ramane in stare latenta.

, oameni de stiinta de la (Nashville) au pus in evidenta rolul cheie al factorului sare (cunoscuta pentru efectul negativ asupra presiunii arteriale). Ei au desfasurat cercetari pe gerbilul de Mongolia. Micile rozatoare au fost mai intai contaminate…

Citeste articolul mai departe pe rtv.net…  

Sursa articol: rtv.net


Stiri pe aceeasi tema

Consumul excesiv de sare crește riscul de cancer gastric cu 40%

11:10, 18.05.2024 - Consumul crescut de sare este asociat cu riscul de cancer gastric și in Europa, nu doar in țarile asiatice, unde acest fenomen era deja cunoscut, conform unui nou studiu realizat de Universitatea Medicala din Viena. Studiul, publicat recent in revista de specialitate Gastric Cancer, arata ca persoanele…

Studiu: Consumul excesiv de alimente ultraprocesate este legat de moartea timpurie și probleme cerebrale

10:55, 10.05.2024 - Un studiu amplu sugereaza ca ar putea exista un motiv serios pentru a va limita consumul de alimente ultraprocesate – moartea timpurie, transmite Washington Post. Studiul, efectuat pe 115.000 de persoane, a constatat ca cei care au consumat cantitați mari de alimente ultraprocesate, in special carne…

Atenție ce mananci! Anumiți aditivi alimentari ar putea crește riscul de diabet - studiu

15:25, 25.04.2024 - Consumul frecvent al anumitor emulsifianti pare sa fie asociat cu un risc mai ridicat de diabet, sugereaza un studiu amplu publicat miercuri, a carui metodologie face insa obiectul mai multor critici.

Un produs de la Dr. Oetker, retras de urgenta din magazine. Exista riscul de dureri de stomac și varsaturi, nu il consumati!

10:51, 12.03.2024 - Anunț de ultima ora pentru toți clienții. A fost emisa o noua alerta alimentara, dupa ce au fost descoperite toxine de mucegai intr-un produs. Este vorba despre un produs din gama Dr. Oetker, pe care cei ce au apucat sa il cumpere nu trebuie sa il mai consume, ci sa il arunce imediat sau sa […] The…

Chiar și o bautura energizanta ocazionala poate crește riscul de tulburari de somn

17:06, 08.03.2024 - Bauturile energizante sunt promovate ca o modalitate de a stimula performanța mentala și fizica, dar un nou studiu sugereaza ca consumul acestora – chiar și ocazional – poate interfera cu somnul, relateaza Health.com. Cercetarea, publicata in revista BMJ Open, a constatat o asociere intre consumul de…

Prin fierberea apei de la robinet sunt eliminate aproape 90% din microplastice

00:11, 06.03.2024 - Prin fierberea apei de la robinet inainte de a o bea sunt eliminate aproximativ 90% din microplasticele cu care poate fi contaminata, conform unui nou studiu publicat la sfarsitul lunii februarie in jurnalul Environmental Science and Technology Letters, transmite Live Science, potrivit Agerpres. Microplasticele…

Ce se poate intampla daca renunți la consumul de cafea

04:41, 05.03.2024 - Servirea unei cești de cafea este un adevarat ritual. Deși consumul de cafea este asociat cu o serie de beneficii pentru sanatate, inclusiv scaderea riscului de apariție a bolii Alzheimer, exista și unele efecte secundare pe care organismul le poate experimenta. Ce se poate intampla daca renunți…

Un nou studiu scoate la iveala impactul nefast al depozitelor de grasime abdominala asupra creierului

04:25, 29.02.2024 - Cercetatorii de la Rutgers Health din SUA au realizat un studiu privind relația dintre depozitele de grasime abdominala și sanatatea creierului la persoanele de varsta mijlocie cu risc de a suferi de boala Alzheimer. La studiu au participat 204 persoane sanatoase de varsta mijlocie cu antecedente familiale…


Ce parere ai despre aceasta stire?