Consumul de bere ajută la prevenirea unor boli precum Parkinson și Alzheimer
Publicat:Un studiu realizat de o echipa de cercetatori de la Universitatea Lanzhou a constatat ca xanthohumol-ul, un tip de flavonoid (o clasa de metaboliți secundari ai plantelor, cu proprietați antioxidante, n.red.) prezent in hamei ar putea contribui la protejarea creierului impotriva debutului unor boli precum Parkinson, Alzheimer și demența senila, scrie Agerpres.
Potrivit lui Jianguo Fang, liderul echipei de cercetatori, xanthohumol-ul [Xn], cunoscut pentru proprietațile sale antioxidante, ajuta la protejarea creierului impotriva 'stresului oxidativ', un dezechilibru care apare atunci cand…
Citeste articolul mai departe pe rtv.net…
Sursa articol: rtv.net
Stiri pe aceeasi tema
O noua tehnica de diagnosticare fara biopsie a cancerului cerebral
08:20, 12.05.2024 - Institutul de Cercetare pentru Hematologie și Transfuzie (IRHT) din Mulhouse este pe punctul de a dezvolta o tehnica ”rapida și puțin invaziva” de diagnosticare a cancerului cerebral fara biopsie. Cercetatorii de la IRHT Mulhouse lucreaza la dezvoltarea unei tehnici ”simple”, care sa faca posibila…
Descoperirea care schimba perspectivele asupra unei boli tot mai raspandite pe planeta
22:40, 10.05.2024 - Institutul de Cercetare al Spitalului de la Santa Creu i Sant Pau (IR Sant Pau) din Barcelona a condus un studiu care a identificat o noua forma genetica a bolii Alzheimer, duplicarea genei APOE4, scrie 20 Minutos, relateaza Rador Radio Romania.
Un nou test ar putea ajuta la diagnosticarea bolii Parkinson in stadii incipiente
15:20, 03.04.2024 - In prezent, nu exista un test de diagnostic definitiv pentru Parkinson, ceea ce duce la o rata ridicata de diagnosticare greșita, in special din cauza suprapunerii simptomelor cu afecțiuni precum demența cu corpi Lewy, atrofia multipla a sistemului și insuficiența autonoma pura.
OTRAVA din pateul vegetal. Ingredientul TOXIC pe care il ignora toți consumatorii: de ce femeile NU trebuie sa-l mai manance
12:50, 25.03.2024 - Pateul vegetal este un adevarat pericol pentru sanatate, deoarece contine un numar foarte mare de aditivi alimentari. Cele mai multe produse au in lista lor de ingrediente peste 10 aditivi alimentari, ajungand si pana la 15. Cei mai multi sunt extrem de toxici pentru organismul nostru.De exemplu, E635…
Beneficii surprinzatoare pentru sanatate ale consumului de mere in fiecare zi
18:50, 18.03.2024 - Un prim beneficiu de luat in seama in ceea ce privește consumul zilnic de mere este reprezentat de faptul ca poate proteja inima.In urma unor studii a rezultat faptul ca merele conțin un aport ridicat de flavonoide, ceea ce inseamna ca va exista un risc redus al apariției de boli cardiovasculare, cu…
[VIDEO] Noul Centru de Cercetare al UAV- inaugurat in prezența ministrului Cercetarii, Inovarii si Digitalizarii, Bogdan Ivan
09:20, 16.03.2024 - Un proiect de peste 7 milioane de euro caștigat de Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad a dus la realizarea unuia dintre cele mai importante centre de cercetare din țara: Centrul de Cercetare in Bio-Eco-Economie Sustenabila din Vladimirescu unde vor fi create soluții inovative pentru protejarea mediului,…
Romania a inaugurat unul dintre cele mai moderne centre de cercetare din Europa: cercetatorii studiaza terapii noi anti-cancer
12:20, 15.03.2024 - Un centru de cercetare in bio-economie sustenabila a fost inaugurat, vineri, de Universitatea "Aurel Vlaicu" din Arad, in localitatea Vladimirescu, in urma unui proiect de 7,5 milioane de euro, aici lucrand peste 30 de cercetatori, unii reveniti in tara dupa ce au lucrat in centre importante din Europa,…
STUDIU Cum ar putea ajuta musculitele de fructe la stoparea dezvoltarii tumorilor cerebrale
07:06, 13.03.2024 - Oameni de stiinta considera ca musculitele de fructe ar putea opri dezvoltarea tumorilor cerebrale, relateaza dpa. Experti de la Centrul de Excelenta de Cercetare a Tumorilor Cerebrale de la Universitatea din Plymouth, sud-vestul Angliei, au reusit identificarea si examinarea celulelor aflate in primele…