Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Conferinţa „De la mahala la microraion. O incursiune în cartierul Balta Albă-Titan”, la Palatul Suţu

Publicat:

Microraionul, microraioane, microraionare...de cativa ani incoace, de cand cu sistematizarea orașelor, cuvantul acesta, cam refractar la pronunțare, a capatat o notorietate care a depașit cercul specialiștilor. Se proiecteaza microraioane, se construiesc microraioane, orașele se microraioneaza. In ultima instanța, Bucureștiul de maine va fi format din microraioane. [...] Microraionul mai inseamna si oraș fara mahala, intrucat se repeta identic, ca structura si confort, bineințeles in deosebite forme arhitecturale, de la margine și pana in centru.” Noteaza jurnalistul și scriitorul

Citeste articolul mai departe pe historia.ro…  

Sursa articol: historia.ro


Stiri pe aceeasi tema

Despre structuri administrative medievale: o incursiune in istorie, la Biblioteca Județeana

14:50, 03.04.2024 - Comunicat. Conferința „Voievodate, comitate, vilaiet in spațiul mureșan medieval”, organizata de Biblioteca Județeana „Alexandru D. Xenopol” Arad și susținuta de C.S. I dr. Ioan Hațegan,... The post Despre structuri administrative medievale: o incursiune in istorie, la Biblioteca Județeana appeared…

Despre structuri administrative medievale: o incursiune in istorie, la Biblioteca Județeana

12:35, 03.04.2024 - Comunicat. Conferința „Voievodate, comitate, vilaiet in spațiul mureșan medieval”, organizata de Biblioteca Județeana „Alexandru D. Xenopol” Arad și susținuta de C.S. I dr. Ioan Hațegan,... The post Despre structuri administrative medievale: o incursiune in istorie, la Biblioteca Județeana appeared…

„Conferința de Joi” la Muzeul Municipiului București: „Intre Bariera Vergului si Bariera Mogosoaiei. Povestea din spatele unui film contemporan”

15:05, 02.04.2024 - Muzeul Municipiului București invita publicul la aniversarea a zece ani de cand la Palatul Suțu se organizeaza Conferințele de Joi propunand, pentru ziua de 4 aprilie, ora 18.30, o intalnire speciala cu fondatorul acestui gen de intalniri, dr. Adrian Maju

Medicu-i fruncea, ”spada” și anti-roaba. O fantezie…

08:21, 22.03.2024 - Medicul nu pune in veci mana pe roaba, pentru ca instrumentul e apanajul plebei. Doamne sfinte sa fie vorba de o mistrie sau de un cancioc… ”Spada” e alta! Caci medicul gandește și opereaza situațiuni. Introduce teleporți in toate stațiile de autobuz. Transforma strazile in gradini verticale, cu liane…

Gabriela Firea vorbește despre candidatura sa ca independenta. Declarații dupa conferința de lansare a medicului-candidat

15:55, 20.03.2024 - Gabriela Firea a declarat miercuri dupa ce Catalin Cirstoiu a fost anunțat oficial candidat comun al PSD-PNL pentru Primaria București ca nu candideaza independent pentru aceasta funcție pentru ca "e om de echipa" și a susținut mereu asta. "Socotelile nu le poți incheia cu Bucureștiul cata vreme…

Weber (PPE), in conferința cu Ciuca: Bucurestiul e, pentru doua zile, capitala politica a Europei. Rezultatele mandatelor lui Iohannis sunt impresionante

17:45, 05.03.2024 - ”Indemnul nostru e sa trimiteți oameni competenți in PE, nu extremiști” Mirela Ionela Achim (www.b1tv.ro) Manfred Weber, presedintele Partidului Popular European (PPE), a afirmat, marți, ca Bucurestiul va fi capitala politica a Europei in urmatoarele doua zile. Declarația a fost facuta in București,…

De ce cartierul Berceni este considerat cel mai sigur in caz de cutremur major. Care sunt cele mai riscante zone

14:31, 04.03.2024 - De ce cartierul Berceni este considerat cel mai sigur in caz de cutremur major? Din perspectiva geologica, Bucureștiul se afla intr-o situație precara, fiind construit pe o structura fragila care amplifica efectele seismelor. Conform harților de microzonare seismica, realizate pe baza cutremurelor din…

Cartierul din Bucuresti considerat un orașel fermecator, plin de case cu gradini cu flori. Candva era cel mai modern loc din Capitala

15:35, 26.02.2024 - Așa cum multa lume știe, Bucureștiul a avut o perioada extrem de infloritoare, mai ales la inceputul secolului al XX-lea, cand influențele parisiene erau la moda, de aici și numele de Micul Paris. Printre multitudinea de cartiere construite, dupa anii 30, se regasește și cartierul din Bucuresti considerat…


Ce parere ai despre aceasta stire?