Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Concert pentru flaut și suită simfonică

Publicat:

Cei care indragesc muzica clasica sunt invitați joi, de la ora 19:00, in sala de concerte „Enescu-Bartok” a Filarmonicii de Stat din Oradea, la un concert cu piese ale compozitorilor A. Haciaturian și N. Rimski-Korsakov. In program, iubitorii genului vor putea audia doua lucrari de mare frumusețe. In deschidere va fi „Concertul pentru vioara și orchestra – transcripție pentru flaut” de Aram Haciaturian, acesta fiind catalogat ca unul dintre cei mai straluciti inovatori ai orchestratiei, prospetimea ritmurilor si expresivitatea melodiilor sale datorandu-se unei inspiratii vii din folclorul…

Citeste articolul mai departe pe caon.ro…  

Sursa articol: caon.ro


Stiri pe aceeasi tema

Candidatura lui Iulian Dumitrescu ajunge la Curtea de Arbitraj

20:30, 24.04.2024 - Secretarul general al PNL, Lucian Bode, a declarat ca a sesizat Curtea de Arbitraj a PNL cu privire la candidatura lui Iulian Dumitrescu la functia de presedinte al Consiliului Judetean (CJ) Prahova. „Am avut o videoconferinta cu secretarii generali, ocazie cu care secretarul general al organizatiei…

Cercetatorul Adrian Constantin, laureat cu „Nobelul Austriei”, despre praful saharian: „Un fenomen vechi. Sunt studii care arata ca exista și in urma cu o mie de ani”

08:10, 23.04.2024 - Profesorul Adrian Constantin este un nume de referința in Austria. In anul 2020, el a obținut Premiul Wittgenstein, denumit „Nobelul Austriei”, dotat cu un premiu de 1,5 milioane de euro pentru cercetarea in domeniul modelarii matematice, miscarii valurilor si curentilor. Este recunoscut si pentru numarul…

Adrian Cioroianu la „ Tinerii și Monarhia”: Romanii nu sunt ușor de condus

01:20, 21.04.2024 - Invitații celei de a treia conferințe din seria „Tinerii și monarhia” de la Ploiești au fost Adrian Cioroianu, istoric, prof. univ. dr. la Universitatea din București, și Andrei Catalin Galița, consilier superior al CNSAS. Aceasta s-a ținut joi, 18 aprilie, in Sala Marea Unire a Palatului Culturii,…

Romania va relua exploatarea magneziului pentru a reduce dependența Europei de China

10:36, 18.04.2024 - Romania, țara membra a Uniunii Europene, a acordat saptamana trecuta o concesiune miniera Verde Magnesium, o companie din București susținuta de investitorul american de capital privat Amerocap, relateaza Financial Times.Compania Verde Magnesium intenționeaza sa investeasca 1 miliard de dolari intr-o…

Administratorul a trei firme din Oradea, trimis in judecata pentru evaziune fiscala / Ar fi inregistrat peste 700 de facturi fictive in contabilitate, producand un prejudiciu estimat la peste 26,5 milioane de lei

12:55, 11.04.2024 - ”Procurorii din cadrul al Parchetului de pe langa Tribunalul Bihor au finalizat urmarirea penala si au dispus trimiterea in judecata a inculpatului P.F., in varsta de 53 de ani, administrator al societatilor L, LC si LS din mun.Oradea, sub aspectul savarsirii infractiunii de evaziune fiscala, faptele…

Program integral Mozart, la Filarmonica Pitești. Solist, Cornistul Petrea Gisca

12:30, 08.04.2024 - Filarmonica Pitești organizeaza joi, 11 aprilie, de la ora 19.00, la Centrul Multifuncțional, concertul simfonic cu program integral Mozart. Alaturi de orchestra simfonica a instituției, dirijata de Tiberiu Dragoș Oprea, revine, ca solist, cornistul Petrea Gisca. In program: W.A. Mozart – „Divertisment…

Liga 3 | Formatiile doljene au parte de adversare dificile

13:06, 04.04.2024 - Runda a 2-a din play-off-ul si play-out-ul Ligii 3 – seria 7 a programat cele trei formatii doljene in ziua de vineri. Astfel, prima echipa care intra in dreptunghiul verde este Universitatea II Craiova. Aceasta o va intalni de la ora 14.00, pe stadionul „Aripile“, pe Gilortul Targu Carbunesti. Confruntarea…

BAT Romania lanseaza o noua invitație pentru dezvoltarea de soluții inovatoare pentru sustenabilitate

09:00, 19.03.2024 - Obiectivele BAT in domeniul sustenabilitații sunt clare: - zero emisii de dioxid de carbon la nivelul intregului lanț valoric pana in 2050;- reducerea cu 50% a emisiilor pentru Scopul 1 și 2 pana in 2030 fața de valoarea de referința din 2020;- reducerea cu 25% a deșeurilor pana in 2025 in siturile…


Ce parere ai despre aceasta stire?