Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Colocviu “Marin Preda – Omul și Opera, la Centenar”

Publicat:

Eveniment Colocviu “Marin Preda – Omul și Opera, la Centenar” octombrie 7, 2022 10:03

Marți, 11 octombrie 2022, la Alexandria, Consiliul Județean Teleorman și Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale, in parteneriat cu Uniunea Scriitorilor din Romania și in colaborare cu Biblioteca Județeana „Marin Preda” Teleorman, organizeaza Colocviul „Marin Preda – Omul și Opera, la Centenar”.

In cadrul colocviului vor prezenta comunicari: Aurel Maria Baros, prozator și traducator, secretar general de redacție al Revistei „Luceafarul de dimineața”, președintele Filialei…

Citeste articolul mai departe pe ziarulteleormanul.ro…  

Sursa articol: ziarulteleormanul.ro


Stiri pe aceeasi tema

Codrii Iașilor, un parc natural de care avem nevoie – IMPERATIV cu Ioana Soreanu (05.04.2024)

10:25, 05.04.2024 - Proiectul de inființare a Parcului Natural Codrii Iașilor inainteaza. Un pas important a fost facut prin elaborarea studiului științific de catre specialiști in biologie, geografie și etnografie. Acest document sta la baza proiectului și urmeaza sa fie trimis la Academia Romana pentru avizare. Subiectul…

Conferinta Dragoste, Rusine, Ura- despre Emotii si Buna Ordine in Țarile Romane, sec. XVIII-XIX, la Universitatea Ovidius din Constanta

15:41, 13.03.2024 - Facultatea de Istorie si Stiinte Politice FISP din cadrul Universitatii Ovidius din Constanta UOC organizeaza joi, 14 martie 2024, conferinta cu titlul "Dragoste, Rusine, Ura: despre Emotii si Buna Ordine in Tarile Romane, sec. XVIII XIX", sustinuta de Constanta Vintila, cercetator stiintific I la Institutul…

Noua cercetare speologica cu participare internaționala, la Ghețarul de la Scarișoara

08:10, 09.03.2024 - Cercetatori din Croația, Grecia, Macedonia de Nord, Norvegia, Slovacia, Slovenia, SUA, Ungaria si Romania au participat, recent, timp de 5 zile, in satul Ghetari la un atelier de lucru, intitulat “Winter climate in SE Europe during the Late Holocene”, organizat de Institutul de Speologie “Emil Racovita”…

„V” de la Veritas – Cartea Secreta, Istoria Banatului și Spionajul Austro-Ungar

10:30, 02.03.2024 - CARAȘ-SEVERIN – Cercetari recente efectuate de istoricul reșițean Attila Varga de la Academia Romana, Institutul de Istorie „George Barițiu” din Cluj-Napoca, in arhiva secreta a poliției austro-ungare au scos la iveala informații spectaculoase referitoare la povestea nespusa a romanilor din Banat in…

Ce spun SRI, SPP, STS și Ministerul Apararii despre scanerul de maini pe care l-au premiat și care ar fi trebuit sa fie folosit in școlile de Cluj 

13:06, 29.02.2024 - Inventatorul Dumitru Grigore, care a dezvoltat aplicația ce ar fi trebuit sa le faca elevilor clujeni profiluri psihologice complexe doar prin scanarea mainilor, și-a legitimat invenția și prin premiul obținut la Concursul Patriot Fest. Scanerul a trecut printr-o „jurizare de specialitate asigurata…

Atlasul geografic si statistic al Romaniei publicat in 1864, expus la Muzeul National de Istorie

20:00, 28.02.2024 - "Atlasul geografic si statistic al Romaniei" sau "Atlasul lui Papazoglu", publicat in 1864, este expus la Muzeul National de Istorie a Romaniei. Volumul, deosebit de valoros din punct de vedere istoric si documentar, a fost intocmit de Dimitrie Papazoglu, colonel, istoric, cartograf si geograf roman,…

Luna februarie 2024, cea mai calda luna februarie din istorie

19:01, 28.02.2024 - Record istoric pentru luna februarie. Este cea mai calda luna și cu cea mai mare abatere pozitiva din toate lunile anului, 6.8 grade.  „Luna februarie 2024 inregistreaza un record in ceea ce privește temperatura medie, 5,8 grade Celsius, fața de o medie climatologica normala, de – 1 grad, insemnand…

O noua carte de Menuț Maximinian a aparut la Editura „Caiete Silvane

08:40, 21.02.2024 - O noua carte de Menuț Maximinian a aparut la Editura „Caiete Silvane”, „Lecturi, o perspectiva subiectiva”, volum ce cuprinde cronici aparute in perioada 2021-2023 in revistele „Caiete Silvane”, „Mișcarea Literara”, „Neuma”, „Tribuna”, „Apostrof”, „Nord Literar” și „Rasunetul cultural”. Cartea va fi…


Ce parere ai despre aceasta stire?