Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Colindatul românesc, în Patrimoniul UNESCO!

Publicat:

UNESCO a decis azi sa introduca Colindatul romanesc in ceata barbateasca in lista Patrimoniului cultural imaterial, conform unui comunicat publicat pe site-ul institutiei.

Ritualul romanesc de Craciun al Colindatului in ceata barbateasca, sustinut din generatie in generatie de tineri din satele din Romania si , care merg din casa in casa si interpreteaza cantece rituale (colinde), primind in schimb cadouri simbolice si bani, are importanta functie de a pastra identitatea sociala si de a asigura coeziunea comunitatilor in care se practica, conform comunicatului UNESCO,…

Citeste articolul mai departe pe jurnalul.ro…  

Sursa articol: jurnalul.ro


Stiri pe aceeasi tema

Ziua Eroilor a fost la Cornu o mare sarbatoare

22:00, 13.06.2024 - Înalțarea Domnului, sarbatorita la patruzeci de zile dupa Înviere, este și ziua de pomenire a tuturor Eroilor neamului românesc. În cele doua razboaie mondiale de la începutul secolului trecut, România a pierdut aproape un milion de soldați și oameni de rând.…

Workshop-ul „INOVAȚIA in restaurarea patrimoniului cultural. NECESITATE ȘI OPORTUNITATE”

13:10, 02.06.2024 - Muzeul Județean de Istorie și Arta Zalau, in parteneriat cu Asociația Conservatorilor și Restauratorilor din Romania, organizeaza workshop-ul „INOVAȚIA in restaurarea patrimoniului cultural. NECESITATE ȘI OPORTUNITATE”.  Muzeul Județean de Istorie și Arta Zalau anunța organizarea unui workshop remarcabil,…

Bookfest 2024: Mesajul lui Iohannis: Dialogul cultural creeaza punti care apropie popoarele si ajuta statele sa isi consolideze colaborarea

13:25, 29.05.2024 - „Am conferit Inaltul Patronaj editiei a XVII-a a Salonului International de Carte Bookfest care se deschide astazi la Bucuresti, convins fiind ca eforturile organizatorilor, participarea numeroasa a autorilor si a editurilor vor contribui la cresterea interesului publicului pentru carte, literatura…

Sedinta de guvern de joi, 23 mai: Lista proiectelor aflate pe masa executivului

23:20, 22.05.2024 - "In concordanta cu cele 11 obiective ale Strategiei UE pentru tineret 2019 - 2027, Strategia Nationala pentru Tineret 2024 - 2027 acopera problematici diverse din domeniul educatiei, sanatatii, excluziunii sociale, ocuparii si antreprenoriatului, protectiei mediului precum si din alte domenii care pot…

Unde vor putea vota romanii din strainatate. Ministerul Afacerilor Externe a facut publice informațiile

11:35, 11.05.2024 -  ”Ministrul afacerilor externe Luminita Odobescu a emis, in acest sens, ordinul ministrului afacerilor externe nr. 868/2024 publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, nr. 434 / 10 mai 2024, in conformitate cu prevederile art. 34 alin. (9) din Legea nr. 33/2007 privind organizarea si desfasurarea…

Un film romanesc și unul Romania – Republica Moldova participa la festivalul de film de la Moscova, in ciuda sancțiunilor asupra Rusiei. Regizorul roman s-a fotografiat alaturi de Maria Zaharova

13:10, 25.04.2024 - Un film realizat in Romania, intitulat “21 de rubini”, a fost prezentat in cadrul festivalului de film de la Moscova (19 – 26 aprilie 2024), deși festivalul nu mai este recunoscut de țarile occidentale, iar regizorul fimului, Ciprian Mega, care este și preot, s-a fotografiat alaturi de Maria Zaharova,…

De ce se crede ca nu este bine sa stai la umbra unui nuc. Este considerat a fi un arbore demonic in spațiul cultural romanesc

09:00, 11.04.2024 - Cați dintre noi nu au fost avertizați, macar o data in viața, in anii copilariei, in vacanțele petrecute la bunici, sa nu stam la umbra unui nuc? Este o teama transmisa din generație in generație, dar de ce este acest pom asociat cu forțe malefice? In spațiul cultural romanesc a ajuns chiar sa fie considerat…

VIDEO | Noua Dacia Duster, supusa unor teste extreme: Cum s-a descurcat SUV-ul romanesc

20:56, 28.03.2024 - Dacia Duster continua sa fie apreciata pentru capabilitațile sale bune in teren, menținand reputația solida in ceea ce privește performanțele off-road. In teste și recenzii, Dacia Duster este apreciat pentru tracțiunea sa buna, garda la sol generoasa și abilitatea de a face fața condițiilor dificile…


Ce parere ai despre aceasta stire?