Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Cine a inventat tiparul? Când a apărut tiparul în România?

Publicat:

Istoria tiparului isi are originile adanc implementate in istorie, mai exact in istoria scrisului. Pentru ca prin scris am invațat sa cream, sa impartașim ganduri și sentimente ale oamenilor din cele mai vechi timpuri, dar și sa invațam. Așa au aparut carțile. Inainte de descoperirea și adoptarea tiparului, toate carțile erau copiate de mana pentru a fi citite si raspandite, motiv pentru care erau scumpe și rare. Inventarea tiparului de catre germanul a marcat inceputul unei revolutii care avea sa schimbe nu doar istoria cartii, ci si pe cea a civilizatiei crestine. Cine a fost…

Citeste articolul mai departe pe libertatea.ro…  

Sursa articol: libertatea.ro


Stiri pe aceeasi tema

Orașul mare din Romania cu bere ieftina și mancare la prețuri reduse. Englezii au facut topul

11:25, 21.04.2024 - Europa este locul ideal pentru a petrece o vacanța de neuitat. Tot mai mulți turiști evita sa aleaga țari unde costurile la mancare și bautura nu sunt la fel de piperate ca-n alte orașe, precum Londra, Paris sau Elveția. Englezii au facut topul celor mai ieftine orașe din Europa, unde puteți avea parte…

De ce Campionatul European de Fotbal 2024 nu este lozul caștigator pentru economia Germaniei (analiza)

17:56, 06.04.2024 - Publicul va cheltui mult in timpul EURO 2024, dar va economisi in urmatoarele luni. Campionatul European de Fotbal organizat in Germania este unul dintre cele doua evenimente sportive de top cu potențial economic major, care vor avea loc in aceasta vara in Europa, deschizand „drumul” inainte de Olimpiada…

UE pedepsește Romania pentru istoria sa de 150 de ani de extracție a petrolului și gazelor: Petrom și Romgaz sunt obligate sa asigure o cincime din toata capacitatea de stocare a CO2 din Europa, costurile sunt de miliarde de euro

13:10, 03.04.2024 - Mihai Nicuț (e-nergia.ro) Petrom și Romgaz, cei doi producatori de petrol și gaze ai Romaniei, vor fi obligați ca, la nivelul anului 2030, sa asigure in țara o capacitate de stocare de a dioxidului de carbon in Romania care sa asigure depozitarea subterana a 9 milioane de tone de CO2 pe an, potrivit…

Dan Negru, atac la turismul din Romania: Este mai ieftin sa vizitezi Versailles decat Peleș

07:40, 28.03.2024 - "Asta e Castelul Peleș din Sinaia și daca vrei sa-l vizitezi trebuie sa platești 150 de lei, daca ești adult, și 37 de lei, daca ești copil. Daca vrei sa intri la Versailles, palatul regilor Franței, de langa Paris, trebuie sa platești mai puțin: 21 de euro, adica vreo 104 lei. E mai ieftin sa vezi…

Cea mai frumoasa cladire din Romania se afla in Bucuresti. Are o adevarata comoara in interior, putini ii cunosc istoria: „Dati un Leu pentru Ateneu”

13:20, 20.03.2024 - O rafinata cladire se ridica maiestuoasa in inima Bucureștiului. Sa locuiești sau sa vizitezi capitala fara sa-ți faci timp sa o admiri (cel puțin) e ca și cum ai fi la Paris și ai ignora Turnul Eiffel. Istoria ei poate fi urmarita pe o perioada lunga de timp, avand radacini in evenimentele anului 1865.…

Romania, la 3-lea succes consecutiv in grupele CM de tenis de masa » Cum pot ajunge „tricolorele” la JO de la Paris

10:40, 18.02.2024 - Romania (locul 7 mondial) a reușit al treilea succes consecutiv la Campionatul Mondial pe echipe la tenis de masa, la feminin, din Busan (Coreea de Sud). „Tricolorele” au trecut cu scorul de 3-1 de reprezentativa din Singapore (locul 10), grație victoriilor obținute de Bernadette Szocs (in doua meciuri)…

VIDEO - O adevarata 'perla' a turismului din Romania a renascut: istoria fabuloasa a stațiunii deschise in 1876

19:55, 12.02.2024 - Vechile stațiuni din Romania, devenite celebre in toata Europa pentru efectele terapeutice ale apelor, revin la viața. Stațiunea Baile Sarate Ocna Mureș, din județul Alba, a fost inființata in anul 1876 și era una dintre ”perlele” turismului romanesc. In 2023, stațiunea a fost reconstruita și de cand…

Muncim mult in Romania? Nici vorba, doar traim cu impresia asta. Avem de fapt cea mai scurta viața profesionala din UE

13:45, 10.02.2024 - „Durata vieții profesionale in Romania este undeva la 31 de ani pe statisticile Comisiei Europene, cea mai mica din Europa. Sigur, media ascunde multe, adica aceasta media e facuta din cei care muncesc și la peste 65 de ani sau 70 de ani dar și din cei care se pensioneaza la o varsta aproape rușinoasa,…


Ce parere ai despre aceasta stire?