Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Cine a fost domnitorul moldovean care putea rupe o potcoavă cu mâinile goale

Publicat:

In istoria Moldovei, printre domnitorii remarcabili care au lasat o amprenta deosebita se numara și , o figura enigmatica și puternica, care a intrat in legenda datorita faptelor sale de excepție. Desigur, numele sau nu stralucește la fel de intens ca cele ale altor conducatori celebri, precum Ștefan cel Mare, Alexandru cel Bun sau , dar personalitatea sa și renumele de luptator formidabil l-au facut sa ramana viu in memoria colectiva a poporului moldovean. Cine a fost ? a devenit domnitorul Moldovei pentru o perioada scurta…

Citeste articolul mai departe pe bzc.ro…  

Sursa articol: bzc.ro


Stiri pe aceeasi tema

Mobilizare de forțe la priveghiul de lux al lui Costel Corduneanu

09:31, 17.04.2024 - Sunt imaginile uimitoare de la priveghiul interlopului Costel Corduneanu. Priveghiul care se va intinde pe 3 zile are loc la un restaurant de lux din Iași, unde a fost instalat un cort și unde au fost chemați cei mai cunocuți cantareți de manele. Zeci de oameni au venit inca de aseara, iar polițiștii…

A murit interlopul Costel Corduneanu, liderul clanului Cordunenu, din Iași

14:05, 15.04.2024 - Costel Corduneanu, șeful clanului Corduneanu din Iași, a murit luni intr-un spital din Targu Mureș, la varsta de 54 de ani, a confirmat avocatul sau pentru Știrile ProTv. Corduneanu era internat dupa o intervenție chirurgicala pe cord.Corduneanu era supranumit „Ștefan cel Mare al Moldovei” și conducea…

FOTO: Un barbat din Guranda a vrut sa stinga un incendiu cu mainile goale. A ajuns la spital

14:35, 02.04.2024 - FOTO: Un barbat din Guranda a vrut sa stinga un incendiu cu mainile goale. A ajuns la spital Un barbat, in varsta de 51 de ani, a suferit arsuri pe fața și maini in timp ce incerca sa stinga un incendiu care s-a produs in gospodaria sa. S-a intamplat in urma cu puțin, in localitatea Guranda. Un vecin…

Comemorare la Chișinau: Decanul Baroului Maramureș, av. Andreicuț Florin marcheaza 106 ani de la Unirea Basarabiei cu Romania, alaturi de av. Marian Bucataru, consilier municipal al Municipiului Chișinau

12:15, 28.03.2024 - Comemorare la Chișinau: Decanul Baroului Maramureș, av. Andreicuț Florin marcheaza 106 ani de la Unirea Basarabiei cu Romania, alaturi de av. Marian Bucataru, consilier municipal al Municipiului Chișinau Cu ocazia implinirii a 106 ani de la Unirea Basarabiei cu Romania, un moment deosebit de semnificativ…

Marele mister din istoria Moldovei. Cine a fost Margareta, intemeietoarea dinastiei din care facea parte și Ștefan cel Mare

23:55, 22.02.2024 - Una dintre cele mai importante dinastiii medievale romanești, cea din care se trage și celebrul Ștefan cel Mare, a fost intemeiata de o femeie. Purta numele de Margareta Mușata, iar povestea sa este invaluita in mister. Unii banuiesc ca ar fi fost reprezentanta unui puternic clan boieresc.

Povestea trista a cneaghinei Elena, fiica lui Stefan cel Mare, moarta misterios la Moscova

07:00, 02.02.2024 - Preot cercetator dr. Florin Tuscanu sustine pe Facebook o rubrica, „Dreptul la neuitare“, aducand in actualitate detalii interesante din viata bisericeasca a Neamtului si din istoria Moldovei

Murgeniul, de la Alexandru cel Bun si Stefan cel Mare pana in prezent. Ideile revolutionare ale actualului primar

01:16, 02.02.2024 - ISTORIE SI PREZENT… Primele insemnari scrise despre Murgeni drept o comunitate de oameni liberi (razesi) apar in timpul domniei lui Alexandru cel Bun (1400-1432) si se adauga in timpul lui Stefan cel Mare (1457-1504). In teritoriul Murgeniului sunt atestate documentar si arheologic urmatoarele sate,…

Ioan-Aurel Pop, președintele Academiei Romane, despre Ziua Culturii Naționale: ”Eminescu, națiunea și cultura ne-au construit destinul nostru de ființa colectiva”

09:45, 28.01.2024 - ”Ziua Culturii Naționale li se pare unora (ca și Academia) de prisos, un fel de reminiscența sentimentala a unui trecut fara rost, menit, pentru anumiți contemporani grabiți, sa fie scos din memoria colectiva. Un motiv al unei asemenea atitudini este legarea sarbatorii acesteia de momentul nașterii…


Ce parere ai despre aceasta stire?