Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Cinci motive pentru care e bine să consumăm cireşe

Publicat:

Cireșele conțin vitaminele C, A, E și B (B1, B2, B3, B6), minerale (calciu, fosfor, fier, magneziu și potasiu) și betacaroten.Pe langa aceste substanțe nutritive, cireșele sunt sursa naturala de melatonina, hormon care regleaza somnul.

Suplimentele pe baza de melatonina se recomanda celor cu tulburari de ritm circadian, tulburari de invațare sau de memorare, obezitate etc.

1. Reduc nivelul de zahar din sange

Cireșele conțin antociani cu efect antioxidant – coloranți naturali care au numeroase beneficii pentru sanatate. In studiile de laborator, consumul de alimente cu…

Citeste articolul mai departe pe rtv.net…  

Sursa articol: rtv.net


Stiri pe aceeasi tema

Cum a reușit Minodora sa slabeasca 40 de kilograme fara sa renunțe la prajeli. ”Armele” secrete ale artistei in lupta cu kilogramele in plus

23:21, 12.05.2024 - „Mananc din toate cate puțin, inclusiv dulciuri, prajeala, carne prajita, pește prajit, paste, sarmale, dar puțin. Sunt pofticioasa, dar gust. Plus ca mai am un supliment care ma ajuta. Eu toata viața am fost pofticioasa, de la 100 de kg am pornit, am și operația de stomac facuta in 2017 și iau un supliment…

S-au copt ciresele de mai, fructele-vedeta ale acestei luni! Cei care aleg sa le achiziționeze direct din livada platesc chiar și cu 50% mai puțin

09:55, 08.05.2024 - A inceput sezonul cireșelor de mai, iar producatorii au scos la vanzare deja primele recolte! Cei care aleg sa le achiziționeze direct din livada platesc chiar și cu 50% mai puțin comparativ cu cele cumparate din piețe.Producatorii au scos deja marfa in fata portii, iar pretul de vanzare este intre…

Actualitate medicala/ Numarul cancerelor de ­prostata va creste semnificativ, ­avertizeaza un studiu

00:16, 08.04.2024 - Numarul cancerelor de prostata va creste puternic in urmatorii ani la nivel mondial, in special in tarile mai putin bogate, estimeaza un studiu publicat in revista The Lancet, care explica aceasta tendinta prin imbatranirea previzibila a populatiei, informeaza AFP, preluata de Agerpres. „Potrivit concluziilor…

Legume și fructe care ne apara de cancer, recomandate de Maria Martac biolog, consultant in nutriție

22:45, 04.04.2024 - Sunt legume și fructe ”verificate” prin studii științfice care au capacitatea de a ne apara de cancer. Maria Martac, biolog și consultant in nutriție, ne vorbește despre ”culorile din farfurie”, adica despre legumele și fructele pe care zilnic ar trebui sa le mancam pentru a ține departe de noi aceasta…

Sfaturi pentru o alimentație sanatoasa primavara

13:15, 16.03.2024 - O alimentație sanatoasa este importanta pe tot parcursul anului. Primavara este insa un moment al anului in care organismul nostru resimte schimbarile naturale și are nevoie de nutrienți specifici pentru a se adapta și a funcționa optim. Descopera idei și sfaturi pentru o alimentație sanatoasa primavara.De…

"Verdețurile" pe care trebuie sa le incluzi neaparat in alimentația ta in aceasta primavara. Sunt sanatate curata

12:40, 14.03.2024 - ata cateva dintre verdețurile de primavara pe care nu ar trebui sa le ratezi:SpanaculRenumit pentru conținutul sau bogat in fier, spanacul este și o sursa excelenta de vitamine A, C, E, K, și a unor minerale precum magneziul și manganul. Consumul de spanac poate ajuta la imbunatațirea sanatații ochilor,…

Sforai? Iata cateva remedii naturale care te-ar putea ajuta sa ai un somn liniștit!

15:10, 11.03.2024 - Sforaitul poate fi o neplacere atat pentru tine, cel care sforaie in somn, cat și pentru cei din jurul tau. Fenomenul este cauzat de ingustarea cailor respiratorii in timpul somnului. O serie de factori pot duce la apariția lui. Din fericire insa, farmacia naturii iți pune la dispoziție tratamente naturale…

Dieta antiinflamatoare, o bariera in calea diabetului și a unor cancere

08:01, 19.02.2024 - Dieta antiinflamatoare este gustoasa, completa din punct de vedere nutritiv, dar mai ales constituie o bariera in calea multor boli ca diabetul, afecțiuni cardiovasculare și chiar unele cancere. Inflamația este un raspuns natural al corpului nostru la o rana, o infecție sau o iritare. Este prima linie…


Ce parere ai despre aceasta stire?