Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

China este prima țară care aprobă un vaccin împotriva COVID care se inhalează

Publicat:

Fabricat de CanSino, are ingrediente similare cu vaccinul injectabil, folosind un adenovirus inofensiv ca purtator pentru codul genetic, care invața organismul sa lupte impotriva Covid, potrivit BBC . Vaporii inhalați din pot oferi o protecție buna dupa o singura inhalare, spune compania. Alți cercetatori, inclusiv echipe din și SUA, au cercetat vaccinurile cu spray nazal. Oamenii de știința spun ca acestea pot oferi o imunitate suplimentara in mucoasa nasului și a cailor respiratorii superioare, pe unde Covid intra de obicei in organism. Administrația Naționala a…

Citeste articolul mai departe pe libertatea.ro…  

Sursa articol: libertatea.ro


Stiri pe aceeasi tema

Studiu post-Covid: Doua milioane de britanici sufera de simptomele de lunga durata

17:00, 25.04.2024 - Doua milioane de persoane din Anglia si Scotia continua sa sufere din cauza simptomelor generate de COVID-19 de lunga durata, iar activitatile zilnice desfasurate de 381.000 dintre ele sunt mult limitate din aceasta cauza, potrivit unui studiu oficial publicat joi, informeaza Reuters, conform Agerpres.

Pacienților cu diabet tip 1 li se va oferi tehnologia pancreasului artificial in Anglia

12:45, 02.04.2024 - Zecilor de mii de persoane cu diabet de tip 1 din Anglia li se va oferi o noua tehnologie, numita pancreas artificial, pentru a le ajuta sa gestioneze aceasta afecțiune. Sistemul utilizeaza un senzor de glucoza sub piele pentru a calcula automat cantitatea de insulina care trebuie administrata prin…

Specialiștii au masurat ce impact are asupra creierului „ceata cerebrala” provocata de Covid

16:35, 29.02.2024 - Persoanele care se confrunta cu Covid-ul lung au deficiente de memorie si cognitive masurabile echivalente cu o diferenta de aproximativ sase puncte de IQ, sugereaza un studiu, scrie The Guardian, citat de News.ro. Studiul, care a evaluat peste 140.000 de persoane in vara anului 2022, a aratat ca Covid-19…

Specialiștii au masurat ce impact are asupra creierului „ceata cerebrala” provocata de Covid

09:45, 29.02.2024 - Persoanele care se confrunta cu Covid-ul lung au deficiente de memorie si cognitive masurabile echivalente cu o diferenta de aproximativ sase puncte de IQ, sugereaza un studiu, scrie The Guardian, citat de News.ro. Studiul, care a evaluat peste 140.000 de persoane in vara anului 2022, a aratat ca Covid-19…

Printre efectele pe termen lung ale Covid: scaderea IQ-ului. Descoperirea surprinzatoare a cercetatorilor

07:01, 29.02.2024 -  Studiul, care a evaluat peste 140.000 de persoane in vara anului 2022, a aratat ca Covid-19 poate avea un impact asupra abilitatilor cognitive si de memorie care dureaza un an sau mai mult dupa infectie. Persoanele cu simptome nerezolvate care au persistat mai mult de 12 saptamani au avut deficiente…

Un premier sare in apararea lui Julian Assange. „Deja e prea mult”

11:40, 15.02.2024 - Premierul australian Anthony Albanese a denuntat joi procedurile judiciare lansate cu multi ani in urma de SUA si Regatul Unit impotriva fondatorului WikiLeaks, Julian Assange , considerand ca „deja e prea mult”, relateaza AFP, preluata de Agerpres. Albanese a facut aceasta remarca in contextul in care…

Oamenii de știința i-au subestimat pe fierari: o noua descoperire istorica din epoca fierului sugereaza ceva fabulos

09:46, 10.02.2024 - Arheologii au descoperit recent un atelier de fierarie din epoca fierului, vechi de aproximativ 2.700 de ani, langa Wittenham Clumps, in Oxfordshire, Anglia. Atelierul ofera dovezi rare de forjare in primele zile ale prelucrarii fierului in Marea Britanie, relateaza Rador Radio Romania.Ramașițele…

Dilema din comunismul romanesc, reinviata azi in Marea Britanie: ar trebui medicii sa fie instruiți sa reclame avorturile ilegale? 

17:05, 05.02.2024 - Aproape 30 de cazuri de suspiciuni de avorturi ilegale au fost reclamate la poliție in 2022 in Marea Britanie, de aproape doua ori mai multe decat cu patru ani inainte. Aici, avortul nu este legalizat, dar este parțial dezincriminat - adica poate avea loc in anumite condiții. De pilda, daca sarcina…


Ce parere ai despre aceasta stire?