Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Chesnoiu despre neonicotinoide: Dacă tratamentul se face în dozele recomandate, nu este pusă în pericol viaţa albinelor

Publicat:

Tratamentul semintelor cu neonicotinoide se face sub stricta supraveghere a Autoritatii Nationale Fitosanitare (ANF), iar 11.07/2009 permite acordarea unor derogari in ceea ce priveste utilizarea acestor substante in cazul in care sanatatea plantelor este amenintata de pericole ce nu pot fi evitate cu alte mijloace, susține ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu. Daca tratamentul se face in dozele recomandate, nu este pusa in pericol viata albinelor, le raspunde Chesnoiu mai multor organizații de mediu care au cerut renunțarea la aceste derogari. “Revenind la derogarea acordata,…

Citeste articolul mai departe pe puterea.ro…  

Sursa articol: puterea.ro


Stiri pe aceeasi tema

Ministrul Familiei, Natalia Intotero: Din pacate, procentul ­consumatorilor de droguri care se salveaza este sub 5%

00:50, 19.04.2024 - Ministrul Familiei, Tineretului si Egalitatii de Sanse, Natalia Intotero, a declarat, la Targu Mures, in cadrul evenimentului “Fara Bariere – TOT Adevarul Despre Droguri”, finantat de Comisia Europeana, ca procentul celor care se salveaza in urma consumului de droguri este sub 5%. “Campania ‘Fara bariere…

Ministrul Economiei, Stefan Radu Oprea: Aderarea Romaniei la Schengen inseamna o crestere a numarului de turisti, pentru ca asa s-a intamplat in toate statele care au aderat la spatiul Schengen

17:55, 31.03.2024 - ”De astazi suntem in spatiul Schengen aerian. Ce inseamna asta pentru cei care calatoresc? Faptul ca la plecare sau sosire, atunci cand calatoresc in statele membre ale UE, nu mai pierd timpul la controlul pasapoartelor sau cartilor de identitate. Ca aeronavele vor fi trase la terminalele spatiului…

Duminica se trece la ora de vara. Ce dispozitive nu schimba ora automat

16:30, 29.03.2024 - Pe 31 martie, duminica, se trece la ora de vara 2024, ceea ce inseamna ca ora 3:00 devine ora 4:00. Duminica, 31 martie, devine in acest fel cea mai scurta zi din 2024. Vestea buna este ca ziua va fi mai lunga și vom avea lumina pana mai tarziu. Vestea proasta este ca pierdem o ora de somn, iar specialiștii…

Ministrul Mediului, Mircea Fechet: ”Viața omului trebuie protejata in fiecare zi”

21:10, 20.02.2024 - Viața omului este cea mai importanta. O gospodarie stricata de urși se repara, o culta distrusa de urși poate fi despagubita, dar viața omului nu poate fi masurata și nici redata, daca a fost curmata de un animal salbatic. La Dialogurile Puterii, ministrul Mediului, Mircea Fechet, ne spunea ca, ministru…

Efectul neașteptat al vremii deosebit de calde: specia care susține viața pe Pamant este in pericol de extincție

11:40, 18.02.2024 - Vremea neobisnuit de calda le pacaleste pe albine sa zboare din stupi in cursul zilelor de iarna, a declarat pentru BTA Nadejda Miteva, secretar al Asociatiei crescatorilor de albine din Rodopi.O scadere brusca a temperaturilor poate conduce la moartea puietului si albinelor, reprezentand un risc major…

Romania sta extrem de prost la capitolul mediu, dar ar putea avea noroc. Statele UE cer amanarea drasticelor norme antipoluare

10:41, 18.02.2024 - Pentru a se ține de promisiunea de a atinge un nivel net de poluare zero pana in 2050, UE introduce ținte mult mai drastice pentru reducerea poluarii aerului, care a provocat 253.000 de decese premature in tot blocul comunitar in 2021. Dar statele membre UE insista ca ar mai avea nevoie de o extindere…

Romania sta extrem de prost la capitolul mediu, dar ar putea avea noroc. Statele UE cer amanarea drasticelor norme antipoluare

09:40, 16.02.2024 - Pentru a se ține de promisiunea de a atinge un nivel net de poluare zero pana in 2050, UE introduce ținte mult mai drastice pentru reducerea poluarii aerului, care a provocat 253.000 de decese premature in tot blocul comunitar in 2021. Dar statele membre UE insista ca ar mai avea nevoie de o extindere…

Decizie de ultim moment de la Bruxelles. Ce se intampla cu fermierii care-și lasa terenurile in parloaga

14:55, 13.02.2024 - Fermierii din Europa, inclusiv din Romania, au desfașurat acțiuni de protest, solicitand inclusiv scutirea acesta de la normele privind terenurile lasate in parloaga.Astfel, in loc sa pastreze terenurile lasate in parloaga sau sa pastreze elemente neproductive pe 4% din terenul lor arabil, fermierii…


Ce parere ai despre aceasta stire?