Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Ceremonial dedicat steagului comunei Lupşa, realizat în anul Centenarului Marii Uniri, la Muzeul Naţional de Istorie

Publicat:

Un steag al comunei Lupsa, realizat de localnici in anul , copie a celui realizat in urma cu 100 de ani, a fost adus vineri la de Istorie a Romaniei, care are in custodie drapelul original. A fost organizat un ceremonial la care au participat reprezentanti ai localitatii din judetul Alba si oficialitati de la Bucuresti. Corul bisericii ortodoxe din Lupsa, condus de dirijorul , a intonat melodia "Iancule mare". "In sirul lung al manifestarilor romanesti pentru am ajuns sa ne intalnim la Bucuresti lupsenii cu cele doua steaguri…

Citeste articolul mai departe pe AgerPres.ro…  

Sursa articol: AgerPres.ro


Stiri pe aceeasi tema

Muzeul National de Istorie a Romaniei: Proiectul expozitional Avram Iancu. Omul, eroul, legenda, 200 de ani de la nastere, realizat de BNR

20:10, 17.04.2024 - Muzeul National de Istorie este partener, alaturi de Muzeul Militar National "Regele Ferdinand I", Muzeul National de Istorie a Transilvaniei, Muzeul National al Unirii Alba Iulia, Serviciul Judetean Alba al Arhivelor Nationale ale Romaniei si de Biblioteca Centrala Universitara "Lucian Blaga" Cluj…

Controale ANSVSA in Alba și alte 20 de județe din țara. Ce au verificat inspectorii și nereguli constatate

19:06, 15.04.2024 - Controale ANSVSA in Alba și alte 20 de județe din țara. Ce au verificat inspectorii și nereguli constatate Controale ANSVSA in Alba și alte 20 de județe din țara. Autoritatea Naționala Sanitara Veterinara și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) anunța ca a desfașurat, in 10 aprilie, o acțiune de verificare…

Iași: Incep Zilele Bojdeucii ”Ion Creanga” din Țicau (13 – 14 aprilie)

07:15, 13.04.2024 - Muzeul Național al Literaturii Romane din Iași organizeaza astazi și maine „Zilele Bojdeucii din Țicau”. Coordonatorul evenimentului, Iulian Pruteanu a precizat ca, astazi, la Bojdeuca, se va desfașura un atelier de incondeiat oua, iar pe scena vor evolua Taraful „Radacini” și formații de la Palatul…

„Regele nu moare”, un album foto dedicat cuplului de actori Victor Rebengiuc și Mariana Mihuț

21:05, 07.04.2024 - Albumul foto „Regele nu moare”, dedicat actorilor Victor Rebengiuc și Mariana Mihuț, va fi lansat oficial in curand. Realizat de Florin Ghioca, fotograful oficial al Teatrului Național din București, albumul ofera o perspectiva unica asupra emoției și tal

Muzeul National de Istorie a Romaniei: Lansarea atelierelor educationale din cadrul proiectului Traditie in lut – In siajul artistilor ceramisti

14:10, 06.04.2024 - Muzeul National de Istorie a Romaniei si partenerii sai anunta demararea atelierelor educationale din cadrul proiectului "Traditie in lut ndash; In siajul artistilor ceramisti". Astfel, un prim atelier, cu titlul "Incursiune in arta ceramicii romanesti" va fi organizat de catre Muzeul National de Istorie…

Tezaurul de la Pietroase. Nu faceti aceasta confuzie

19:00, 19.03.2024 - Muzeul Judetean Buzau a venit cu precizari in contextul discutiilor purtate pe tema tezaurului Romaniei detinut de Rusia. Tezaurul de la Pietroase face parte din categoria juridica tezaur national, se compune din 12 piese valorificate muzeal, insa nu are legatura cu tezaurul national aflat in Rusia.…

Deschiderea expozitiei Revendicand pamantul", la Muzeul National de Istorie a Romaniei

14:45, 05.03.2024 - Muzeul National de Istorie a Romaniei anunta deschiderea expozitiei "Revendicand pamantul, realizata in cadrul proiectului cultural "Traditie in lut in siajul artistilor ceramisti, cofinantat de Administratia Fondului Cultural National.Vernisajul va avea loc joi, 7 martie 2024, incepand cu ora 13.00,…

Atlasul geografic si statistic al Romaniei publicat in 1864, expus la Muzeul National de Istorie

20:00, 28.02.2024 - "Atlasul geografic si statistic al Romaniei" sau "Atlasul lui Papazoglu", publicat in 1864, este expus la Muzeul National de Istorie a Romaniei. Volumul, deosebit de valoros din punct de vedere istoric si documentar, a fost intocmit de Dimitrie Papazoglu, colonel, istoric, cartograf si geograf roman,…


Ce parere ai despre aceasta stire?