Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Cercetătorii vor să elimine microplasticele poluante din atmosferă cu ajutorul bacteriilor lipicioase

Publicat:

Microbiologii au gasit o modalitate pentru a indeparta microplasticele poluante din mediul inconjurator, cu ajutorul bacteriilor, scrie . Bacteriile tind sa se grupeze in mod natural și sa se lipeasca de suprafețe, ceea ce creeaza o pelicula adeziva, numita ”biofilm” - o vedem in fiecare dimineața, cand ne spalam pe dinți și scapam de placa dentara. Cercetatorii de la din (PolyU) vor sa foloseasca aceasta proprietate a bacteriilor pentru a recicla microplasticele din apa poluata. ”Este imperativ sa dezvoltam soluții eficiente pentru a opri «plastifierea»…

Citeste articolul mai departe pe libertatea.ro…  

Sursa articol: libertatea.ro


Stiri pe aceeasi tema

Oamenii de stiinta saluta descoperirea unui material ”interesant”

12:11, 29.04.2024 - Oamenii de stiinta au salutat descoperirea „interesanta” a unui tip de material poros care poate stoca dioxidul de carbon, informeaza DPA. In cadrul noului studiu, publicat in revista Nature Synthesis, o echipa condusa de cercetatori de la Universitatea Heriot-Watt din Edinburgh a creat molecule goale,…

Indulcitorul neotam (E961), folosit in prajituri și bauturi, poate deteriora peretele intestinal și poate avea un „efect toxic asupra sanatații”, spun oamenii de știința

00:00, 25.04.2024 - Un indulcitor utilizat in prajituri, bauturi racoritoare și in guma de mestecat poate dauna grav sanatații oamenilor, prin slabirea și deteriorarea intestinului, arata un nou studiu, citat miercuri de The Guardian.Consumul chiar și a unei cantitați mici de indulcitor neotam (E961) poate duce la apariția…

Locurile de munca mai puțin solicitante, din punct de vedere mental, dezvolta un risc ridicat in apariția demenței

11:06, 18.04.2024 - Cercetatorii au descoperit ca, cu cat oamenii isi folosesc mai mult creierul la locul de munca, cu atat mai bine par sa fie protejati impotriva problemelor de gandire si de memorie care apar odata cu inaintarea in varsta, potrivit The Guardian. Persoanele cu locuri de munca de rutina si repetitiva…

Vaccin promițator impotriva unei boli letale

13:45, 25.03.2024 - O echipa de cercetatori de la Universitatea din California, Los Angeles (UCLA) a dezvoltat un vaccin care s-a dovedit a fi foarte eficient impotriva melioidozei, o boala tropicala extrem de letala. Melioidoza este provocata de bacteria Burkholderia pseudomallei. Se gasește in solul și apa contaminate…

Bateriile cu apa ar putea rezolva problema globala a energiei

19:40, 11.03.2024 - Bateriile cu apa, mai ieftine și reciclabile, ar putea rezolva problema energiei Oamenii de știința au dezvoltat o „baterie cu apa”, propunand o alternativa mai sigura și ecologica. Aceasta este realizata prin inlocuirea electroliților chimici periculoși utilizați in bateriile comerciale cu apa, scrie…

Este culcatul la ora 21.00 secretul fericirii? Experimentul jurnalistului The Guardian, Tim Dowling, s-a incheiat cu o concluzie surprinzatoare

23:25, 23.02.2024 - Tinerii din ziua de azi se culca din ce in ce mai devreme și dorm aproape 10 ore. Jurnalistul Tim Dowling a experimentat mersul la somn la ora 21.00, cu obiectivul de a explora beneficiile și dezavantajele acestui obicei popular printre tineri. Potrivit Wall Street Journal, ora 21.00 este noua ora…

Un nou antibiotic capabil sa distruga bacteriile rezistente

20:00, 19.02.2024 - Cercetatorii de la Universitatea Harvard au anunțat crearea unui nou antibiotic eficace in combaterea bacteriilor rezistente la medicamente. In studiile de laborator, cresomicina, numele noului antibiotic, a demonstrat ca poate ucide bacterii rezistente la medicamente, agenții patogeni  extrem de periculoși…

Un nou antibiotic a furnizat rezultate promitatoare impotriva tulpinilor de bacterii rezistente la medicamentele existente

20:50, 18.02.2024 - Cresomicina, un compus inovator, a furnizat rezultate promitatoare impotriva tulpinilor de bacterii care sunt rezistente la medicamentele existente in prezent. Rezistenta antimicrobiana (RAM) apare atunci cand bacteriile evolueaza intr-un mod care face ca antibioticele traditionale sa fie…


Ce parere ai despre aceasta stire?