Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Cercetătorii susţin că au rezolvat misterul formării cristalelor cubice de gheaţă

Publicat:

Fulgii de zapada au de obicei o forma hexagonala, dar in anumite conditii acestia pot arata precum diamantele, conform unui nou studiu realizat in China si publicat recent in jurnalul Nature, transmite Agenția Xihua, preluata de Agerpres. Cercetatorii chinezi au descris formarea cristalitelor de gheata in timp real, la rezolutii moleculare, rezolvand misterul legat de inghetarea apei in structuri cristaline cubice, asemanatoare diamantelor. Cristalele cubice de gheata sunt considerate a fi la baza unui tip particular de halou vizibil in jurul Soarelui sau al Lunii, denumit haloul lui Scheiner.…

Citeste articolul mai departe pe ziarulprahova.ro…  

Sursa articol: ziarulprahova.ro


Stiri pe aceeasi tema

Romanul cu cele mai mari șanse la Nobel in viitor

16:01, 11.05.2024 - Albert-Laszlo Barabasi, nascut in Harghita, care e și cetațean maghiar, a fost ales membru al Academiei de Științe a SUA. El este romanul cu cele mai mari șanse la Premiul Nobel in viitor. Albert-Laszlo Barabasi este absolvent al Facultații de Fizica a Universitații din București. S-a nascut la Carța,…

O inregistrare video extraordinara prezinta detalii impresionante ale suprafeței Soarelui. Datele sunt obținute de sonda Solar Orbiter a Agenției Spațiale Europene

09:55, 04.05.2024 - Peisajul ca dintr-o alta lume al Soarelui, inclusiv muschi coronali, ploaie solara si spirale de gaz inalte de 10.000 de kilometri, este dezvaluit in imagini filmate de sonda spatiala Solar Orbiter, informeaza News.ro.Observatiile, transmise de sonda Agentiei Spatiale Europene (ESA), dezvaluie structuri…

Eșec total la recrutarea in Armata Romana, dupa desfașurarea primei serii de recrutare/selecție. Ce salarii ofera MApN

08:35, 23.04.2024 - Campania de recrutare si selectie s-a desfașurat in 41 de judete si in municipiul Bucuresti, in lunile februarie, martie și aprilie ale acestui an.Peste 5.000 de locuri au fost scoase la concurs, scrie europafm.ro. Dintre cei 6.400 de candiați prezenți, mai puțin de jumatate au fost admiși, anunța Statul…

Trei elevi de la Colegiul Național „Avram Iancu” Campeni, s-au calificat la faza naționala a Olimpiadei de Creativitate Științifica

19:45, 11.04.2024 - Elevii Boncuțiu Ștefan, Pașca Catalin, Pleșa Valentin, de la Colegiul Național „Avram Iancu” Campeni, au reușit performanța de a se califica la faza naționala a  Olimpiadei de Creativitate Științifica, secțiunea științe fundamentale – fizica. „Rezultate excelente ale elevilor noștri la disciplinele…

STUDIU Gheata polara se topeste si modifica rotatia Pamantului

12:41, 28.03.2024 - Incalzirea globala are un impact nu doar asupra vremii, ci si asupra trecerii timpului. Un studiu publicat miercuri in revista stiintifica Nature arata ca topirea accelerata a ghetii polare afecteaza, in felul sau, masurarea timpului la scara globala, relateaza News.ro. Intr-o zi, in urmatorii ani,…

Gheata polara se topeste si modifica rotatia Pamantului: Timpul insusi este afectat

10:40, 28.03.2024 - Incalzirea globala are un impact nu doar asupra vremii, ci si asupra trecerii timpului. Un studiu publicat miercuri in revista stiintifica Nature arata ca topirea accelerata a ghetii polare afecteaza, in felul sau, masurarea timpului la scara globala. Intr-o zi, in urmatorii ani, toti locuitorii…

Ce se intampla cu viața pe Pamant daca Soarele s-ar "stinge" brusc. Cat timp ar supraviețui omenirea?

10:05, 07.03.2024 - Daca Soarele s-ar "stinge" asemeni unui bec, ultimele raze ar ajunge pe Pamant dupa aproximativ opt minute, timpul necesar luminii sa strabata distanța. Apoi am observa doar lumina extrem de slaba a stelelor si planetelor indepartate, insa intunericul va fi mult mai profund decat cel dintr-o noapte…

Experții explica de ce Rusia dezvolta un remorcher spațial cu propulsie nucleara 

15:20, 17.02.2024 - Remorcherul spațial cu propulsie nucleara Zeus, dezvoltat in Rusia, nu are nicio legatura cu armele nucleare. Acest lucru a fost declarat de catre RIA Novosti cercetatorul principal al Institutului de Cercetari Spațiale (IKI) al Academiei de Științe a Rusiei, Nathan Eismont. Anterior, presa americana,…


Ce parere ai despre aceasta stire?