Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Cercetătorii israelieni au dezvoltat un medicament bazat pe ARN care distruge celulele canceroase din măduva osoasă

Publicat:

Cercetatorii din Israel au reusit sa distruga celulele canceroase aparute in urma unui cancer sangvin (mielom multiplu) folosind un medicament bazat pe ARN si livrat in celulele prin intermediul unor nanoparticule lipidice, a anuntat Universitatea din , informeaza Agenția Xinhua , preluata de Agerpres. Folosind in premiera mondiala aceasta metoda, oamenii de stiinta au distrus 90% din celulele canceroase de mielom multiplu in conditii de laborator si 60% in experimente realizate pe tesuturi umane prelevate de la pacienti internati la , a anuntat universitatea israeliana…

Citeste articolul mai departe pe ziarulprahova.ro…  

Sursa articol: ziarulprahova.ro


Stiri pe aceeasi tema

Revoluția timpului: Ceasul atomic care sfideaza limitele cunoașterii umane!

09:46, 09.04.2024 - Cercetatorii de la Universitatea din Colorado Boulder au creat un ceas atomic folosind lasere și atomi de stronțiu, care este incredibil de precis – pierzand doar o secunda la fiecare 40 de miliarde de ani. Acest ceas este de doua ori mai precis decat precedentul deținator al recordului și ar putea…

Pas important in lupta impotriva HIV - S-a reușit sa eliminarea HIV din celulele infectate folosind tehnologia de editare genomica CRISPR

14:40, 20.03.2024 - O echipa de cercetatori de la Universitatea din Amsterdam a reușit sa elimine HIV din celulele infectate folosind tehnologia de editare genomica CRISPR. CRISPR acționeaza ca o "foarfeca moleculara" care taie ADN-ul virusului HIV, eliminand parțile "rele", potrivit news.ro Speranța este ca, in cele…

Procesul „decizional“ al virusurilor din interiorul bacteriilor gazda a fost descifrat

00:50, 18.03.2024 - Cercetatorii israelieni au descifrat un proces complex de luare a “deciziilor” care ajuta virusurile sa aleaga sa isi ucida bacteriile gazda sau sa ramana in “relatii de prietenie” cu acestea, a anuntat Universitatea din Tel Aviv (TAU) intr-un comunicat de agentia Xinhua, potrivit Agerpres. Publicat…

Dismorfia Snapchat: Oamenii au ajuns sa iși faca operații estetice pentru a arata ca in fotografiile filtrate

15:35, 17.03.2024 - Cercetatorii de la Universitatea din Boston au descoperit o legatura intre utilizarea social media și procedurile cosmetice. Ca urmare a „culturii selfie”, utilizatorii dezvolta „dismorfia Snapchat” și cauta proceduri pentru a arata ca in imaginile filtrate cu ei inșiși, potrivit unui nou studiu.

Tineri la vot: Dezbatere Info Sud-Est și G4Media cu studenții din Constanța și parlamentari europeni despre importanța participarii la alegerile din iunie

12:15, 14.03.2024 - G4Media in parteneriat cu Info Sud-Est și Universitatea ”Ovidius” din Constanța organizeaza, vineri, in Sala Senatului a universitații, o dezbatere cu studenții referitoare la importanța participarii la alegerile europarlamentare, in special a celor care se afla la primul vot, in contextul escaladarii…

Rezultate referendum: Viitorul rector al Universitatii Ovidius din Constanta va fi ales prin votul tuturor cadrelor didactice titulare si al cercetatorilor

13:21, 07.03.2024 - Universitatea "Ovidius" din Constanta a organizat, pe 6 martie 2024, referendum pentru stabilirea modalitatii de desemnare a rectorului. Dezbaterile publice pentru informarea comunitatii academice asupra referendumului universitar pentru stabilirea modalitatii de desemnare a rectorului au avut loc pe…

Roșiile stresate devin zgomotoase

23:06, 05.03.2024 - Plantele nu sunt atat de liniștite pe cat ar putea crede mulți: daca nu au suficienta apa sau se confrunta cu alt stres, emit diferite zgomote, potrivit unui studiu. Oamenii nu le aud, dar insectele le percep. Potrivit unui studiu, plantele stresate pot face mult zgomot – dar oamenii nu il pot auzi.…

O noua terapie contra cancerelor pancreasului și colonului

19:35, 14.02.2024 - O echipa de cercetatori de la Universitatea din Anvers a pus la punct o noua terapie celulara, care distruge mecanismul de aparare a tumorilor, a anunțat universitatea intr-un comunicat. Noua terapie ar putea constitui un progres important in lupta contra cancerelor pancreasului și al colonului, transmite…


Ce parere ai despre aceasta stire?