Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Cercetătorii din Londra testează pe şoareci un vaccin contra noului coronavirus

Publicat:

Cativa cercetatori de la sustin ca se numara printre primii care au testat pe soareci vaccinuri contra noului coronavirus. Acestia spera sa aiba un vaccin disponibil pana la sfarsitul anului, dupa cum a afirmat unul dintre specialisti, potrivit agerpres.ro. Cercetatorii din intreaga lume sunt angajati intr-o cursa pentru descoperirea unui vaccin. Acest proces este laborios. De obicei dureaza cativa ani deoarece este necesar sa se demonstreze ca vaccinul este sigur si eficient inainte de a putea fi produs pe scara larga. Echipa de la Imperial College estimeaza ca testele…

Citeste articolul mai departe pe gds.ro…  

Sursa articol: gds.ro


Stiri pe aceeasi tema

Practicarea jocurilor video timp de cel putin trei ore pe zi, asociata cu probleme fizice (studiu)

00:15, 20.03.2024 - Un studiu recent condus de oameni de stiinta din Australia a constatat ca jocurile video, practicate timp de cel putin trei ore pe zi, pot provoca probleme fizice, inclusiv oboseala ochilor, dureri de maini sau de incheieturi si dureri de spate sau de gat, transmite vineri agentia Xinhua. Cercetatorii…

Sofer prins cu 275 km pe ora in jud. Brașov! Poliția i-a transmis un mesaj pe Facebook: Am decis sa-ți oferim un "permis de odihna"

20:56, 03.03.2024 - ”Stimate conducator auto, avem onoarea de a te informa ca vehiculul tau a fost surprins de aparatul radar intr-o cursa de viteza mai captivanta decat un film de actiune! Suntem impresionati de performanta ta, insa suntem aici pentru a te ajuta sa ramai cu picioarele pe pamant (sau pe asfalt, in cazul…

Ce legatura exista intre perne și accident vascular cerebral mortal? Experții au elucidat misterul: afla daca ești in pericol

19:00, 28.02.2024 - Utilizarea pernelor in stil „shogun” poate face ca evenimentul medical ucigaș, AVC-ul sa fie mai probabil din cauza modului in care gatul se indoaie, au descoperit cercetatorii japonezi. Așadar, dormitul pe perne inalte ar putea crește riscul de accident vascular cerebral, sugereaza cercetatorii.Pernele…

Electroterapia: O abordare moderna in terapiile complementare

16:20, 23.02.2024 - Principiile de baza ale electroterapieiElectroterapia se bazeaza pe principii științifice solide, aplicand diferite forme de energie electrica pentru a produce efecte terapeutice. Astfel, de la stimularea electrica de joasa frecvența, care ajuta la ameliorarea durerilor și la relaxarea musculara, pana…

Titluri de stat Fidelis, din nou disponibile. Categoria de romani care le poate achizitiona cu o dobanda de 7%

20:40, 20.02.2024 - Ministerul Finantelor lanseaza, miercuri, prima editie a programului de titluri de stat Fidelis din 2024. Se pot cumpara titluri in lei si euro cu scadente cuprinse intre 1 si 5 ani. Pentru titlurile de stat cu scadenta la un an, dobanda este de 6%, iar pentru cele in euro tot cu scadenta la un an dobanda…

Stralucește cel mai mult in cosmos

12:15, 20.02.2024 - O galaxie alimentata de gaura neagra cu cea mai rapida crestere inregistrata vreodata este cel mai stralucitor obiect cosmic din Universul cunoscut, a constatat un studiu la care au colaborat mai multe echipe de cercetatori, informeaza Xinhua. O echipa condusa de oameni de stiinta de la Universitatea…

De ce aspirina ar trebui integrata in tratamentul contra cancerului

07:00, 18.02.2024 - Aspirina  ar putea juca un rol major in tratamentul contra cancerului, susțin cercetatorii de la Universitatea Cardiff, in urma unei ample analize. Se știe ca aspirina este un medicament antiinflamator foarte folosit. Meta-analiza – publicata in British Journal of Cancer – se bazeaza pe 118 studii,…

Descoperire fantastica a cercetatorilor: cum pot prezice cine va avea demența cu 10 ani inainte de declanșarea bolii

12:00, 13.02.2024 -  Studiul, publicat in revista Nature Aging, face parte din cercetarile in curs de desfasurare ale mai multor echipe pentru a identifica pacientii cu risc de dementa cu ajutorul unui simplu test de sange, un progres despre care multi oameni de stiinta cred ca va accelera dezvoltarea de noi tratamente.In…


Ce parere ai despre aceasta stire?