Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Cercetătorii au vindecat un şoricel de HIV

Publicat:


O echipa a reusit sa trateze de HIV un soricel folosind o combinatie dintre editarea genetica CRISPR si medicamente antiretrovirale.

Extinderea SIDA si gravitatea efectelor acestora reprezinta un motiv de ingrijorare pentru autoritati si cercetatori. De aceea, in studiile care lucreaza la medicamente si terapii care sa tina sub control si chiar sa trateze aceasta maladie se investesc o gama larga de resurse.

Un astfel de studiu este cel al cercetatorilor de la . Acestia au reusit sa trateze un soricel de SIDA folosindu-se de tehnologie de editare genetica

Citeste articolul mai departe pe gorj-domino.ro…  

Sursa articol: gorj-domino.ro


Stiri pe aceeasi tema

Un urangutan din Indonezia a fost surprins in timp ce folosea o planta ca sa-și trateze o rana: „Dupa o luna era complet vindecat”

14:01, 04.05.2024 - Un urangutan de Sumatra din Indonezia s-a automedicat folosind o pasta facuta din plante pentru a-si vindeca o rana mare pe obraz, spun oamenii de stiinta, scrie BBC. Este pentru prima data cand o creatura din salbaticie a fost surprinsa tratandu-si o rana cu ajutorul unei plante medicinale. Dupa ce…

O mutatie genetica descoperita de cercetatori ar putea ajuta la prevenirea diabetului

08:50, 27.04.2024 - Cercetatorii britanici de la Universitatea din Exeter au descoperit o mutatie genetica unica – identificata la doi copii, frati – care nu a mai fost observata pana acum la oameni și care deschide calea catre noi optiuni de tratament pentru diabetul zaharat de tip 1, scrie News.ro. Mutatia se afla in…

Oamenii de știința au reușit sa elimine virusul HIV din celule folosind editarea genetica

01:05, 22.03.2024 - Cercetatorii au eliminat HIV din celule in laborator, succes care ofera sperante pentru un tratament, informeaza DPA, conform Agerpres. Utilizand o tehnologie de editare genetica denumita Crispr-Cas, care a castigat premiul Nobel in 2020, oamenii de stiinta au reusit sa tinteasca ADN-ul HIV, indepartand…

Un soi de vinete arhaic, reinviat de cercetatorii romani printr-o procedura genetica speciala

12:35, 18.03.2024 - Premiera pentru cercetarii buzoieni de la Banca de Resurse Genetice Vegetale (BRGV) Buzau, dupa dotarea cu un laborator ultramodern. Au reușit prima extragere de ADN vegetal dintr-un soi vechi de vanata, care nu se mai cultiva in Romania. De acum inainte, creațiile romanești nu vor mai fi pierdute

Cercetatorii folosesc ingineria genetica pentru a crea plante rezistente la inundatii

12:20, 14.03.2024 - Cercetatorii au utilizat tehnici de inginerie genetica pentru a dezvolta plante tolerante la inundatii, oferind o solutie potentiala pentru provocarile agricole generate de inundatiile excesive, scrie Phys.org. Dr. Kendal D. Hirschi si echipa sa de la Baylor College of Medicine, Texas, SUA, au pornit…

Atenție la paracetamol! Are efecte adverse periculoase

22:31, 02.03.2024 - Paracetamolul este unul dintre cele mai des folosite medicamente de catre romani. Specialiștii spun ca pastila poate avea efecte grave daca este luata intr-un mod necorespunzator. Cercetatorii au facut o lista cu efectele negative pe care aceasta pastila le poate avea asupra corpului, daca este administrata…

Premiera și un pas catre biblioteca genotipurilor. ADN vegetal extras dintr-o vanata

09:01, 19.02.2024 - Banca de Resurse Genetice si Vegetale (BRGV) Buzau a efectuat prima extragere a unei secvente de ADN vegetal dintr-un soi vechi de vanata, deschizand astfel calea infiintarii unei biblioteci de amprentare genotipica, cu ajutorul unor echipamente care vor putea stabili stiintific autenticitatea unor…

Conversația cu persoanele care dorm a devenit posibila: Oamenii de știința au reușit sa stabileasca o comunicare cu persoane aflate in timpul somnului

07:35, 10.02.2024 - Visul de a conversa cu cei care dorm a devenit realitate. Oamenii de știința au reușit sa stabileasca o comunicare bidirecționala cu persoanele aflate in diferite stadii ale somnului.Cercetatorii au identificat semnale cerebrale specifice asociate cu momentele in care o persoana este receptiva la…


Ce parere ai despre aceasta stire?