Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Cercetătorii au identificat un tipar cheie în cazul persoanelor care suferă de Covid prelungit

Publicat:

Potrivit definitiei clinice realizate de catre experti in Sanatate si propusa de a Sanatatii (OMS) pentru afectiunea post-Covid-19, numita de obicei „Covid prelungit“, simptomele apar in cel mult 3 luni dupa infectie, dureaza cel putin 2 luni si nu pot fi explicate printr-un diagnostic alternativ, potrivit news.ro.

Definitia a fost elaborata dupa consultarea expertilor si pacientilor si s-a realizat prin consens pe baza metodei Delphi. Cele mai frecvente simptome ale Covid prelungit sunt oboseala, dificultatile de respiratie si disfunctia cognitiva. Simptomele afectiunii…

Citeste articolul mai departe pe stiripesurse.ro…  

Sursa articol: stiripesurse.ro


Stiri pe aceeasi tema

Studiu post-Covid: Doua milioane de britanici sufera de simptomele de lunga durata

17:00, 25.04.2024 - Doua milioane de persoane din Anglia si Scotia continua sa sufere din cauza simptomelor generate de COVID-19 de lunga durata, iar activitatile zilnice desfasurate de 381.000 dintre ele sunt mult limitate din aceasta cauza, potrivit unui studiu oficial publicat joi, informeaza Reuters, conform Agerpres.

OMS recunoaște detaliul omis, care a dus la infectari masive cu COVID 19: Cum s-a raspandit, de fapt, boala

15:40, 19.04.2024 - Organizația Mondiala a Sanatații și aproape 500 de experți au cazut de acord pentru prima data asupra a ceea ce inseamna ca o boala sa se raspandeasca prin aer, in incercarea de a evita confuzia de la inceputul pandemiei de Covid-19, despre care unii oameni de știința au spus ca a costat vieți. Organizația…

Descoperire șocanta. Sindromul long-Covid este, de fapt, post-vaccin

15:50, 15.04.2024 - Cercetatorii americani de la InCellDx au descoperit ca simptomele long-Covid sunt identice cu simptomele post-vaccin și ca, cel mai probabil, majoritatea celor care se confrunta cu ele sunt vaccinați. Principala vinovata este aceeași proteina spike, care ramane in celulele imune o perioada indelungata,…

SANATATE PUBLICA OMS lanseaza S.A.R.A.H., asistentul virtual bazat pe AI

10:35, 09.04.2024 - Organizația Mondiala a Sanatații a dezvoltat un asistent digital numit S.A.R.A.H., care furnizeaza informații verificate despre boli, tratamente și alte aspecte medicale. The post SANATATE PUBLICA OMS lanseaza S.A.R.A.H., asistentul virtual bazat pe AI first appeared on Informatia Zilei .

Peste un miliard de oameni sufera de aceasta afecțiune, iar cifrele vor crește

09:45, 16.03.2024 - Oamenii de știința confirma ca acum sunt peste un miliard de oameni obezi, in lume, scrie Science Alert . Iar, in urmatorii zece ani, obezitatea in randul adulților va crește cu peste 60%, iar obezitatea infantila va crește cu peste 100%, fața de anul 2020 . Cauza nu este legata de cantitatea de mancare,…

S-a inventat painea cu gust de friptura. Inovația venita de la cercetatorii din Galați

14:21, 12.03.2024 - Cercetatorii de la Universitatea Dunarea de Jos, din Galați, au creat painea cu gust de friptura. Alimentul va avea valori nutriționale echilibrate, fiind conforme cu cele anunțate de Organizația Mondiala a Sanatații.

La nivel mondial, speranta de viata a scazut cu un an si jumatate in timpul pandemiei Covid-19

12:21, 12.03.2024 - Speranta medie de viata, care a crescut constant timp de decenii in intreaga lume, a scazut brusc in anii 2020 si 2021, in timpul apogeului pandemiei de COVID-19, conform unui studiu publicat marti in jurnalul stiintific Lancet. Speranta de viata a scazut in aceasta perioada in marea majoritate (84%)…

Cercetatorii americani au identificat noi anticorpi care tintesc „partea intunecata” a unei proteine a virusului gripal

14:45, 03.03.2024 - Cercetatorii de la Institutele Nationale de Sanatate din Statele Unite (NIH) au identificat anticorpi care vizeaza o regiune greu de localizat a virusului gripal, a anuntat vineri aceasta agentie americana, relateaza Xinhua.


Ce parere ai despre aceasta stire?