Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Cercetătorii au aflat cum comunică de fapt delfinii, cu ajutorul „cuvintelor și propozițiilor”

Publicat:

Delfinii comunica prin limbaj verbal, arata un recent studiu facut pe cetaceele din . Biologii au descoperit faptul ca sunetele scoase de delfini se compun din cuvinte și chiar propoziții. Potrivit CNN , cercetatorul rus a realizat un studiu cu privire la modul in care comunica delfinii. La baza studiului au stat doua exemplare de delfini, indigeni . Yasha și Yana, cum se numesc cele doua cetacee, comunica prin sunete care compun cuvinte și propoziții, spune cercetatorul. Studiul a fost realizat la Institutul Karadag din Rusia, iar pentru a putea urmari…

Citeste articolul mai departe pe vocea.biz…  

Sursa articol: vocea.biz


Stiri pe aceeasi tema

Amforele descoperite pe o epava romana i-au surprins pe oamenii de știința 

04:25, 26.04.2024 - Prima analiza in profunzime a incarcaturii unei epave romane din secolul al IV-lea, descoperita in largul coastelor insulei Mallorca in 2019, a fost publicata recent in revista Archaeological and Anthropological Sciences. Cercetatorii au adoptat o abordare cuprinzatoare a analizei, folosind analiza…

Oamenii de știința au reușit sa elimine virusul HIV din celule folosind editarea genetica

01:05, 22.03.2024 - Cercetatorii au eliminat HIV din celule in laborator, succes care ofera sperante pentru un tratament, informeaza DPA, conform Agerpres. Utilizand o tehnologie de editare genetica denumita Crispr-Cas, care a castigat premiul Nobel in 2020, oamenii de stiinta au reusit sa tinteasca ADN-ul HIV, indepartand…

Antidotul miraculos din Evul Mediu - Oamenii de știința polonezi au recreat un medicament stravechi

19:10, 19.03.2024 - Cercetatorii de la Universitatea de Medicina din Wroclaw, Polonia, au fost primii din lume care au recreat in mod sigur faimosul medicament al trecutului - teriac (theriac). Teriacul, format din 71 de substanțe diferite, a fost apreciat in Europa pana in secolul al XVIII-lea ca un antidot miraculos…

CSAT: Consolidarea securitații cibernetice, o prioritate

19:30, 22.02.2024 - La 21 februarie 2024, la Palatul Cotroceni, s-a desfașurat o ședința a Consiliului Suprem de Aparare a Țarii (CSAT), condusa de președintele Klaus Iohannis , avand ca punct central situația tensionata de securitate din regiunea Marii Negre, exacerbata de continuarea conflictului dintre Rusia și Ucraina.…

Ședința CSAT. ”S-au dispus masuri de intarire a Forțelor Armate Romane”

15:30, 21.02.2024 - Miercuri, 21 februarie 2024, a avut loc, la Palatul Cotroceni, ședința Consiliului Suprem de Aparare a Țarii (CSAT), condusa de catre președintele Klaus Iohannis, iar principala tema abordata a constituit-o grava situație de securitate din regiunea Marii Negre și implicațiile pentru Romania, informeaza…

Atac asupra unor nave civile rusești in Marea Neagra? Ce pretinde Moscova

15:45, 10.02.2024 - Rusia a susținut ca a respins vineri seara un atac ucrainean cu drone asupra unor „nave de transport civile” in zona de sud-vest a Marii Negre, o artera-cheie pentru exporturile de cereale si petrol din ambele tari.

Rusia spune ca a dejucat un atac cu drone ucrainene asupra navelor de marfa civile din Marea Neagra

15:30, 10.02.2024 - Ministerul rus al Apararii a acuzat sambata Ucraina ca a incercat ceea ce a numit „un atac terorist asupra navelor de transport civile ruse folosind drone navale semi-submersibile in partea de sud-vest a Marii Negre”, potrivit unui mesaj publicat pe Telegram și citat de Reuters.Potrivit oficialilor…

Oamenii de stiinta germani dau un verdict aspru: 'Ridurile ne fac sa aratam neincrezatori!'

12:25, 10.02.2024 - Imbatranirea cu gratie inseamna sa acceptam ridurile pe care viata le-a sculptat pe chipurile noastre si sa gasim frumusetea in intelepciunea afisata. Dar sa fie chiar asa? Cercetatorii germani au descoperit ca persoanele cu riduri nu par demne de incredere si sunt mai putin simpatice, scrie Mail Online,…


Ce parere ai despre aceasta stire?