Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Centrul Timișoarei, martor al unor descoperiri arheologice impresionante

Publicat:

Muzeul de Arta din orașul de pe Bega se afla exact deasupra palisadei fortificaței turcești Timișoara. Zidul de aparare al fortificației este construit din lemn și a fost ridicat in perioada medievala creștina. In timpul pașalacului, zidul a fost fortificat de otomani.             susține ca șanțul de aparare „cu urmele de cenușa și impletituri de nuiele care surprind exact momentul asediului lui Eugeniu de Savoya asupra Cetații Timișoarei” se gasește in fața actualului . In șantierul de pe latura Piaței Unirii…

Citeste articolul mai departe pe historia.ro…  

Sursa articol: historia.ro


Stiri pe aceeasi tema

Renovarea conacului din Foeni intarzie, dar la Muzeul de Arta din Timișoara se ține Balul Mocioni

14:55, 24.04.2024 - Reprezentanții Consiliului Județean Timiș, instituție ce deține in patrimoniu Conacul Mocioni din comuna Foeni, au anunțat, miercuri, ca vor organiza prima ediție a Balului Mocioni, care celebreaza patrimoniul unic reprezentat de conac.

Schimburile de garda din Piața Unirii, amanate de vremea rece

16:30, 20.04.2024 - Vremea rece schimba planurile Asociației Reconstituiri Istorice Timișoara, care a anunțat inițial ca in fiecare duminica, incepand cu 21 aprilie, timișorenii vor putea calatori in timp și retrai momente din istoria noastra, dupa alungarea trupelor otomane de catre Eugeniu de Savoya in 1716.

Istoria orașului Targu-Neamț, in cadrul unei expoziții

14:40, 17.04.2024 - Istoria de mai bine de 600 de ani a Targului Neamț va fi sintetizata intr-o expoziție temporara ce va fi vernisata marți, 23 aprilie, ora 11.30, la Muzeul de Istorie și Etnografie Targu Neamț. Reunind vestigii arheologice medievale și moderne, expoziția iși propune sa ilustreze aspecte interesante ale…

Liviu Stanescu a scapat de cutremure, razboi și febra tifoida. Aventuri din 111 țari, relatate in cartea „Am fost la capatul lumii”

18:15, 15.04.2024 - Liviu Stanescu a vizitat 111 țari. A trait marele cutremur din Nepal, de 8,1 grade pe scara Richter, pe cel din India, de 7,4 grade, și prima zi a razboiului civil din Kenya, s-a imbolnavit de febra tifoida in Iran. Multe dintre aceste aventuri se regasesc in paginile carțile sale, dar și in fotografiile…

VIDEO| Descoperiri arheologice fabuloase pe cea mai grea și mai complexa autostrada din Romania, care va traversa Carpații

11:56, 12.04.2024 - In timp ce lucrau mai grea și mai complexa autostrada din Romania, autostrada Sibiu-Pitești, muncitorii au dat peste vestigii istorice importante. In Secțiunea 3 a autostrazii au fost identificate artefactele descoperite aici dateaza din perioada de final a Preistoriei, din a doua epoca a Fierului și…

FOTO. Profesorii din Timișoara au invațat cum sa țina „lecții deschise” la muzeu

19:10, 26.03.2024 - 20 de cadre didactice din Timișoara au invațat sa foloseasca spațiul muzeal ca lecție deschisa pentru elevii lor. Atelierele au avut loc in cadrul proiectului „FORMA inEDU”, realizat de Asociația Inițiativa in Educație din oraș. „Muzeul – Spațiu de invațare” a fost o inițiativa dedicata cadrelor didactice…

Dezastru la cantina unui liceu din Timișoara: Elevii primeau mancare expirata și cu excremente de șoareci

11:35, 19.03.2024 - Descoperiri halucinante la cantina unui liceu din Timișoara, unde zeci de elevi iau masa in fiecare zi. Adolescenții mancau din farfurii in care au fost gasite excremente de rozatoare. In plus, li se serveau alimente expirate, ținute in frigidere pline de mizerie. Inspectorii de la Protecția Consumatorului…

Importante descoperiri arheologice la Manastirea Humor

11:05, 06.03.2024 - Dintre monumentele istorice ecleziastice incluse in Patrimoniul Mondial UNESCO din judetul Suceava, un loc aparte il ocupa Biserica Adormirea Maicii Domnului-Manastirea Humor, biserica care prin decorul pictural interior si exterior, datorat lui Toma din Suceava, care se intitula „zugrav de ...


Ce parere ai despre aceasta stire?