Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Cele mai mari greşeli de alimentaţie la români

Publicat:

Medicii avertizeaza ca un surplus ponderal are efecte extrem de variate si de nefaste asupra organismului: creste semnificativ riscul de diabet, boli cardiovasculare, atac cerebral, suferinte articulare si chiar de cancer.

Aproape 30% dintre romani sunt obezi, potrivit celor mai recente statistici, prezentate in cadrul celei de-a 41-a editii a de Diabet, desfasurat in perioada 21-24 mai la Sibiu.

Tot in jur de 30% sunt supraponderali si doar o linie fina ii mai desparte de obezitate.

Altfel spus, doar o treime din populatia Romaniei are o greutate…

Citeste articolul mai departe pe adevarul.ro…  

Sursa articol: adevarul.ro


Stiri pe aceeasi tema

Ce cantitate de proteine ar trebui sa consumi zilnic

16:46, 23.05.2024 - Proteinele sunt macromolecule indispensabile pentru orice forma de viața și joaca un rol esențial in menținerea sanatații și funcționarea optima a organismului. De aceea, este bine sa consumam zilnic o cantitate adecvata de proteine, care trebuie sa fie adaptata nevoilor individuale, și sa ne asiguram…

Alimentele ultraprocesate, izvor de diabet, obezitate, cancer și depresie / Ce trebuie sa știm despre ele

07:05, 22.05.2024 - Cumparaturile de iaurt, paine și batoane de cereale pot parea o decizie sanatoasa. Lactatele par a fi o alegere care stimuleaza calciul pentru copii, painea integrala pare mai buna decat painea alba, iar batoanele de granola par mult mai bune pentru sanatate decat chipsurile sau ursuleții gumați - și,…

Ce pensie va incasa Klaus Iohannis peste doar cateva luni. Romanii care au muncit o viata intreaga doar viseaza la o astfel de „recompensa”

10:31, 02.05.2024 - Klaus Iohannis urmeaza sa implineasca 65 de ani. El e nascut la 13 iunie 1959. Asadar, va fi eligibil pentru pensionare, potrivit legii. Seful statului a depus cererea de pensionare de la Colegiul Național „Samuel von Brukenthal” din Sibiu, lucru deja confirmat de Administratia Prezidentiala. Va incasa…

Cum alegem alimentele pentru masa de Paște. Sfaturile ANPC

06:05, 02.05.2024 - Reprezentanții ANPC avertizeazǎ cǎ, in goana dupa cumparaturi, nu mai suntem atenți la lucruri esențiale, precum prospețimea produselor, modul in care sunt ambalate, locul de unde provin acestea, dar și unde sunt vandute.

Alimentele periculoase pe care romanii le consuma in timpul Postului Paștelui. Sfatul nutriționistului Mihaela Bilic: ”Atenție la combinația...”

21:31, 12.04.2024 - Postul Paștelui reprezinta o perioada sfanta pentru creștini, dar pentru care fac și foarte multe excepții alimentare. Din dorința de a respecta regulile, se ajunge de multe ori la combinații periculoase de mancare. Iata ce sfaturi are Mihaela Bilic pentru creștini!

Ce mancau romanii in Postul Paștelui, in urma cu doua secole. Alimentele proveneau din zone indepartate ale lumii

14:05, 29.03.2024 - In urma cu doua secole, romanii din inalta societate mancau delicatese in Postul Paștelui. Alimentele se gaseau in pravaliile din centrul Bucureștiului, de unde romanii bogați, dar și cei de rand, puteau cumpara caviar de Dunare.

Ce spun medicii despre ultimele studii cu privire la țigarile electronice

05:55, 22.03.2024 - Romanii iși vapeaza sanatatea, iar cei mai expuși pericolelor sunt copiii de la varste din ce in ce mai mici. Țigarile electronice ar putea fi cel puțin la fel de periculoase precum cele clasice, o spun medicii specialiști, care trag un mare semnal de alarma.

Ce spun medicii si specialistii in nutritie despre dieta keto

16:35, 03.03.2024 - Dieta keto este extrem de populara printre persoanele care vor sa slabeasca cu rezultate imediate. Aceasta este o dieta saraca in carbohidrați și bogata in grasimi, cu niveluri moderate de proteine.


Ce parere ai despre aceasta stire?