Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Cele trei mari victorii ale dacilor contra romanilor. Într-o bătălie celebră războinicii daci au capturat simbolul militar roman

Publicat:

Dacii i-au invins in cateva randuri pe romani. Sunt cunoscute trei victorii importante ale dacilor asupra romanilor, culminand cu cea de din anul 87 d Hr. La Tapae, razboinicii daci au zdrobit legiunile romane și le-au umilit reușind chiar sa captureze celebra acvila romana.

Citeste articolul mai departe pe adevarul.ro…  

Sursa articol: adevarul.ro


Stiri pe aceeasi tema

Cea mai terifianta arma a dacilor. A bagat spaima in romani și i-a forțat sa-și modifice echipamentul militar

01:30, 17.06.2024 - Cea mai de temut arma folosita de razboinici daci a fost, fara indoiala, falx-ul, spun specialiștii. Era vorba despre o arma cu o lama curba care putea ajunge și la un metru lungime, manuita de luptatori profesioniști de elita. Falx-ul in mainile potrivite facea ravagii in randurile inamicului.

Jin, din celebra trupa K-pop BTS, și-a finalizat serviciul militar obligatoriu in Coreea de Sud

11:35, 12.06.2024 - Jin, „seniorul” celebrei trupe K-pop BTS, a fost lasat la vatra miercuri, dupa 18 luni de serviciu militar, devenind primul din cei șapte membri ai formației care a executat stagiul militar obligatoriu. Grupul sud-coreean a luat o pauza de la cariera muzicala pentru efectuarea serviciului militar, care…

EHF Champions League (f): Esbjerg vs Gyor - Maghiarele, victorii pe linie contra danezelor

08:25, 01.06.2024 - Esbjerg - Gyor, meci contand pentru semifinalele din Liga Campionilor la handbal feminin, este programat, sambata, 1 iunie, de la ora 16:00, la MVM Dome din Budapesta, si va fi transmis in direct de Digi Sport 3, Orange Sport 1 si Prima Sport 2.

Rishi Sunak anunta ca va reintroduce serviciul militar obligatoriu in cazul unei victorii in alegeri

19:05, 26.05.2024 - Premierul conservator britanic Rishi Sunak anunta ca va restabili un serviciu militar national obligatoriu la varsta de 18 ani, in cazul unei victorii a Partidului Conservator (Tories) in alegerile legislative de la 4 iunie, relateaza AFP, potrivit news.ro

Campionul de Grand Slam cu nenumarate victorii contra BIG 3 spune adio tenisului la doar 30 de ani

14:30, 10.05.2024 - Dupa incercari eșuate de a reveni la varful ierarhiei mondiale, Dominic Thiem a anunțat vineri ca va spune adio tenisului. In varsta de 30 de ani, austriacul a fost macinat de accidentari, dar și de problemele de ordin mental, iar retragerea a venit cumva firesc.

Zelenski califica drept inacceptabila ezitarea Occidentului in privința ajutorului militar pentru Ucraina

11:45, 05.04.2024 - Presedintele ucrainean Volodimir Zelenski a calificat drept complet inacceptabila ezitarea Occidentului de a furniza ajutor militar tarii sale, in discursul sau video nocturn de joi, potrivit DPA.

Comandantul militar adjunct al Hamas, Marwan Issa, a fost ucis intr-un atac israelian

23:55, 26.03.2024 - Comandantul militar adjunct al Hamas, Marwan Issa, a fost ucis intr-un atac israelian in aceasta luna, a declarat marți purtatorul de cuvant al armatei din Israel. El a confirmat rapoartele aparute la inceputul lunii, potrivit jurnalul.ro. „Am verificat toate informațiile. Marwan Issa a fost eliminat…

Adevarul despre „murus dacicus”, zidul de nepatruns al dacilor. Tehnologia era de fapt importata de la greci

22:01, 22.03.2024 - Dacii nu au inventat un sistem original de fortificații, iar celebrul „murus dacicus” este mai mult o invenție a istoriografiei naționaliste. Dacii utilizau, in mare parte fortificații de inspirație tracica sau celtica. Cele din zona Sarmizegestusa erau adaptari locale dupa zidurile grecești.


Ce parere ai despre aceasta stire?