Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Cele mai recente cercetări despre Tratatul de la Trianon, în volumul Trianon, Trianon, Un secol de mitologie politică revizionistă

Publicat:

Recent, la Editura Școala Ardeleana din Cluj-Napoca, a aparut volumul Trianon, Trianon, Un secol de mitologie politica revizionista, coordonatori Vasile Pușcaș si Ionel N. Sava, prefata și postfata de Vasile Pușcaș, volum aparut sub egida , Filiala Cluj-Napoca, Institutul de Istorie „George Barițiu”. In Prefața volumului, profesorul Vasile Pușcaș precizeaza: „Inițiativa editarii acestui volum […] mai recente cercetari despre Tratatul de la Trianon, in volumul Trianon, Trianon, Un secol de mitologie politica revizionista apare prima data in Mesagerul de Covasna .

Citeste articolul mai departe pe mesageruldecovasna.ro…  

Sursa articol: mesageruldecovasna.ro


Stiri pe aceeasi tema

O PERSONALITATE PE ZI: Actorul Florin Zamfirescu

16:25, 12.04.2024 - Actor, pedagog si regizor, Florin Gheorghe Zamfirescu s-a nascut la 12 aprilie 1949, in orasul Calimanesti, judetul Valcea, potrivit lucrarii „Cineasti romani” (Cristina Corciovescu si Bujor Ripeanu, Ed. Stiintifica, 1996). A absolvit Institutul de Arta Teatrala si Cinematografica ”I.L. Caragiale” din…

BISTRIȚA: Conferința susținuta de prof. univ. dr. Vasile Pușcaș, fost ambasador in Washington și membru corespondent al Academiei Romane

12:30, 02.04.2024 - Prof. univ. dr. Vasile Pușcaș va susține vineri, 5 aprilie, de la ora 16.00, conferința cu titlul „Romania are viitor”. Evenimentul are loc in Sala mare a Primariei Bistrița, iar intrarea este libera. Inca o ediție „Ateneul de Bistrița” are loc vineri, 5 aprilie, de la ora 16.00, in sala mare a Primariei.…

OAMENI din BN: Alexandru Daraban, teolog și istoric, despre scriitorii bistrițeni care au scris poezii de dragoste regimului Ceaușescu

13:10, 31.03.2024 - Alexandru Daraban a facut primii ani de școala in Sangeorz, absolvind liceul la „Solomon Halița”. Este și cetațean de onoare al orașului stațiune și coordoneaza, din 2012, Revista Pisanii Sangeorzene . Ne-a povestit, intre altele, și despre scriitorii din județ care inainte de 89 obișnuiau sa scrie…

Colocviu cu tema „Basarabia – istorie și contemporaneitate”, organizat in cadrul „Primaverii culturale la Sfantu Gheorghe”

13:35, 25.03.2024 - Manifestarile cultural-științifice din cadrul „Primaverii culturale la Sfantu Gheorghe”, care au debutat in data de 14 martie a.c., continua miercuri, 27 martie, ora 14.00, cu desfașurarea Colocviului cu tema Basarabia – istorie și contemporaneitate. Evenimentul care va fi moderat de drd. Tatiana Scurtu…

Conferinta Dragoste, Rusine, Ura- despre Emotii si Buna Ordine in Țarile Romane, sec. XVIII-XIX, la Universitatea Ovidius din Constanta

15:41, 13.03.2024 - Facultatea de Istorie si Stiinte Politice FISP din cadrul Universitatii Ovidius din Constanta UOC organizeaza joi, 14 martie 2024, conferinta cu titlul "Dragoste, Rusine, Ura: despre Emotii si Buna Ordine in Tarile Romane, sec. XVIII XIX", sustinuta de Constanta Vintila, cercetator stiintific I la Institutul…

FOTO Cercetare internaționala in Peștera Ghețarul de la Scarișoara: scanare 3D și sistem de monitorizare a climatului subteran

15:45, 05.03.2024 - FOTO Cercetare internaționala in Peștera Ghețarul de la Scarișoara: scanare 3D și sistem de monitorizare a climatului subteran Cercetare internaționala in Peștera Ghețarul de la Scarișoara. In perioada 18-23 februarie, Institutul de Speologie „Emil Racovița” al Academiei Romane, Filiala Cluj-Napoca,…

„V” de la Veritas – Cartea Secreta, Istoria Banatului și Spionajul Austro-Ungar

10:30, 02.03.2024 - CARAȘ-SEVERIN – Cercetari recente efectuate de istoricul reșițean Attila Varga de la Academia Romana, Institutul de Istorie „George Barițiu” din Cluj-Napoca, in arhiva secreta a poliției austro-ungare au scos la iveala informații spectaculoase referitoare la povestea nespusa a romanilor din Banat in…

LECȚIA DE ISTORIE prezentata de profesorul Viorel Guțu – 28 februarie: Execuția lui Horea și Cloșca

16:15, 28.02.2024 - La data de 28 februarie 1785, Horea și Cloșca, conducatorii rascoalei țaranești din Transilvania din anul 1784, au fost executați prin tragere pe roata la Alba Iulia. Cel de-al treilea conducator al marii revolte țaranești și anume Crișan, știind ce avea sa urmeze și nedorind sa fie batjocorit, se spanzurase…


Ce parere ai despre aceasta stire?