Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Cele mai mari DESCOPERIRI STIINTIFICE ale anului 2014

Publicat:

philae on the comet back view Prestigioasa publicatie stiintifica Science si pentru (AAAS) au desemnat misiunea Rosetta de aterizare pe o cometa ca fiind cea mai mare descoperire stiintifica a anului.

In fiecare an, editorii revistei Science aleg o realizare stiintifica drept descoperirea anului, iar printre cele care au primit acest titlu in anii trecuti se numara bosonul Higgs, imunoterapia in cancer si prima masina cuantica.

In ce priveste ambitioasa misiune Rosetta a , aceasta a alimentat imaginatia publicului…

Citeste articolul mai departe pe bzc.ro…  

Sursa articol: bzc.ro


Stiri pe aceeasi tema

Sesiunea anuala de comunicari stiințifice a Institutului de Cercetari Juridice, conf. univ. dr. Claudia Gilia a onorat invitația 

09:36, 26.05.2024 - Sesiunea anuala de comunicari științifice a Institutului de Cercetari Juridice ”Acad. Andrei Radulescu” al Academiei Romane a  adunat  specialiști in drept pentru a discuta teme de actualitate, inclusiv reflectarea principiilor constituționale in sistemul juridic romanesc. Conf univ.dr.Claudia Gilia…

Noi stele variabile pe cer cu numele ”Barlad”

12:01, 16.05.2024 - In perioada iulie 2023 – mai 2024 au fost descoperite, confirmate si publicate alte 30 de stele variabile ce vor purta numele orasului Barlad. Pe langa cele doua stele deja cunoscute Barlad V1 si Barlad V2, descoperite in 2019 si 2023, in prezent numarul lor a ajuns la 32. Rezultatele au fost obtinute…

Ceasurile interne ale corpului uman: Cheia intarzierii imbatranirii

14:11, 15.05.2024 - O noua cercetare sugereaza ca sincronizarea ceasurilor interne ar putea intarzia procesul de imbatranire. Și, sincer, nu la asta visam cu toții? Cand vine vorba de circadianul corpului uman, lucrurile sunt mult mai complexe decat ne-am putea imagina. Un nou studiu publicat in revistele științifice Science…

Ce este Hera, prima misiune de aparare planetara a Agenției Spațiale Europene. „Așa am fi putut salva dinozaurii de la dispariție”

21:20, 21.04.2024 - Hera, zeița din mitologia greaca asociata cu casatoria, cerul și stelele, este și numele primei misiuni de aparare planetara a Agenției Spațiale Europene (ESA). Misiunea va explora, in colaborare cu NASA, soluții pentru redirecționarea asteroizilor astfel incat coliziunea lor cu Pamantul sa fie prevenita,…

DESCOPERIRI NEAȘTEPTATE Papagalii martori intr-un caz de divorț

11:45, 16.04.2024 - Anul trecut, in martie, un alt papagal a fost implicat intr-un caz de crima din India și a oferit detalii cruciale despre momentul incidentului The post DESCOPERIRI NEAȘTEPTATE Papagalii martori intr-un caz de divorț first appeared on Informatia Zilei .

Explicația științifica a motivului pentru care au fost alese culorile roșu, galben și verde pentru semafor

08:45, 15.04.2024 - Semafoarele sunt necesare pentru a regla traficul vehiculelor, dar și a circulației feroviare, maritime, sau chiar cea pietonala. Culorile emit unde electromagnetice de diferite lungimi, iar cu cat este mai mare lungimea, cu atat se poate vedea de la distanța mai mare. Așa s-a ales culoarea principala…

SANATATEA NOASTRA Destramarea a trei mituri despre micul dejun prin intermediul investigațiilor științifice

09:46, 27.03.2024 - In anii ’60, micul dejun a fost proclamat „cea mai importanta masa a zilei”, cu referire la celebrele cuvinte ale nutriționistei americane Adelle Davis, care recomanda .... The post SANATATEA NOASTRA Destramarea a trei mituri despre micul dejun prin intermediul investigațiilor științifice first appeared…

BES ROMANIA – 25 de anotimpuri ale frumusetii

00:21, 22.03.2024 - • De un sfert de secol pe harta internaționala a marilor branduri • Luni, 25 martie, in Sala Coloanelor din Palatul Culturii – dubla sarbatoare „de argint”: excelența și mecenat • Fondatoarea și directorul general Martha Maria Mocanu: Verbul succesului in afaceri este „a acționa” Luiza Radulescu Pintilie…


Ce parere ai despre aceasta stire?