Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Cel mai periculos loc din istoria planetei Pământ a fost o regiune de la granița dintre Maroc și Algeria, susține un grup de cercetători

Publicat:

Un grup de paleontologi din mai multe țari a ajuns la concluzia ca cel mai periculos loc din istoria planetei Pamant se afla la marginea nord-vestica a deșertului Sahara, la granița dintre Maroc și Algeria.Specialiștii au studiat cu atenție sporita mai multe roci și fosile descoperite in așa-numitul grup , o formațiune geologica situata la granița celor doua state amintite, ale carei cele mai vechi straturi dateaza din Cretacicul tarziu (100,5-66 milioane de ani inainte de Hristos).Paleontologii au fost surprinși sa descopere in mostrele analizate foarte multe ramașițe ale unor carnivori…

Citeste articolul mai departe pe libertatea.ro…  

Sursa articol: libertatea.ro


Stiri pe aceeasi tema

Istoria și simbolul crucii

18:10, 04.05.2024 - Istoria crucii a marcat epoca dinainte de Hristos, ca simbol al celei mai crunte pedepse. Nu știm daca pedeapsa prin rastignire este la fel de veche precum omenirea. Istoricii o situeaza aproximativ in perioada babiloniana, ca apoi sa fie regasita la perși de unde a preluat-o Alexandru Macedon dupa…

Se intampla o data la 1 miliard de ani: suntem martorii unui eveniment extraordinar, observat doar de cateva ori in istoria vieții pe Pamant

08:05, 25.04.2024 - Ocazionalul eveniment evolutiv, denumit endosimbioza primara, survine o data la fiecare miliard de ani. In aceasta proces rar, un organism inghite un altul și il integreaza ca pe un organ, furnizandu-i in schimb nutrienți și alte beneficii.

A trecut cea mai calduroasa luna martie din istoria masuratorilor meteorologice: Ce spun specialiștii ANM pentru perioada urmatoare

07:01, 10.04.2024 - A trecut cea mai calduroasa luna martie din istoria masuratorilor meteorologice: Ce spun specialiștii ANM pentru perioada urmatoare A trecut cea mai calduroasa luna martie din istoria masuratorilor meteorologice: Ce spun specialiștii ANM pentru perioada urmatoare Perioada trecuta a fost cea mai calduroasa…

Praful saharian peste Cluj!

13:51, 01.04.2024 - Nu am scapat de valul de praf saharian. Acesta va afecta și Clujul in special in cursul zilei de marți, 2 aprilie. Meteorologii anunta ca particulele de praf de origine sahariana ajunse in Romania se vor mentine in aer, in primele doua zile ale lunii aprilie. Totodata, meteorologii spun ca incepand…

Curiozitati despre Tunisia

11:05, 01.04.2024 - La 20 martie anul acesta, Tunisia a sarbatorit 68 de ani de la proclamarea independenței fața de Franța dupa șapte decenii și jumatate de stapanire franceza. Aceasta țara nu este doar o simpla destinație turistica, ci reprezinta o adevarata calatorie in timp și in spațiu, o experiența care are darul…

Atena, sufocata de praf si nisip din Sahara, „un amestec extrem de toxic. Oamenii, sfatuiți sa evite „deplasarile inutile”

23:00, 28.03.2024 - Atenienii se sufoca in norii de praf gros aduși din Sahara, impreuna cu vremea neobișnuita de calda, au avertizat joi meteorologii și medicii, potrivit News.ro. „O furtuna tipica de nisip cu o raza de acțiune de 200 de kilometri (aproximativ 120 de mile) transporta intre 20 și 30 de milioane de tone…

„Cometa diavolului”, vizibila de pe Pamant. Corpul ceresc, mai mare decat Everestul – VIDEO

12:05, 13.03.2024 - Un fenomen astronomic rar va putea fi urmarit de pasionații din acest domeniu. Așa ca se vorbește tot mai intens despre „cometa diavolului”. O cometa considerata a fi de trei ori mai mare decat faimosul Munte Everest va fi vizibila pe cer in urmatoarele saptamani. Specialiștii vorbesc despre un eveniment…

ERS-2, „satelitul bunic” de peste doua tone, va cadea pe Pamant in urmatoarele ore. Specialiștii nu știu inca unde

08:41, 21.02.2024 - Un satelit european de pionierat va cadea pe Pamant in urmatoarele ore, transmite BBC. ERS-2 a fost o platforma de observare de ultima ora atunci cand a fost lansat in 1995, creand tehnologii care sunt acum folosite in mod obisnuit pentru monitorizarea planetei.


Ce parere ai despre aceasta stire?