Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Cel mai friguros loc de pe Pământ şi cea ma scăzută temperatură înregistrată vreodată, detectate din spaţiu

Publicat:

Cel mai friguros loc de pe planeta se afla intr-o depresiune muntoasa din Antarctica, la 3.900 de metri altitudine, unde, pe 10 august 2010 s-a inregistrat temperatura de minus 93,2 grade Celsius, arata datele unui satelit care au fost analizate recent, informeaza BBC.

Aceasta masuratoare bate recordul celei mai scazute temperaturi inregistrate pana acum, minus 89,2 grade Celsius, masurata la statia sovietica Vostok, din Antarctica, la 21 iulie 1983. Cercetatorii spun, insa, ca datele nu sunt finale si ar putea fi revizuite cu aproximativ un grad Celsius in plus sau in minus.

"Este…

Citeste articolul mai departe pe jurnalul.ro…  

Sursa articol: jurnalul.ro


Stiri pe aceeasi tema

Au fost minus 10 grade in depresiuni in aceasta dimineața, weekendul continua cu vreme rece și ploi. Cand incepe sa fie mai cald

10:35, 20.04.2024 - Urmeaza un weekend cu vreme rece și ploioasa, iar aceasta tendința se va pastra și pe parcursul saptamanii viitoare. Sambata dimineața au fost minus 10 grade Celsius in depresiuni. In multe zone au fost 0 grade.

(VIDEO) Viscol și minus 5 grade Celsius la Ranca

10:50, 18.04.2024 - Este viscol in stațiunea montana Ranca, din județul Gorj. Conform Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Craiova, intre kilometri 34 și 59 de pe DN 67 C – Transalpina se inregistreaza viscol, ceața și gheața. Drumarii au suspendat deszapezirea intre Ranca și Obarșia-Lotrului.

Prognoza meteo 29 martie. Temperaturi de pana la 24 de grade Celsius. Zonele afectate de instabilitate atmosferica

06:40, 29.03.2024 - In  nordul țarii și in zona montana, vor fi innorari și va ploua slab. Vantul va avea temporar intensificari in estul, centrul și sudul teritoriului, dar și la munte. Temperaturile minime vor fi cuprinse intre 3 și 14 grade Celsius.Temporar vor fi intensificari ale vantului in cea mai mare parte a țarii,…

Armata SUA formeaza razboinici arctici in Alaska. Limita curajului uman, testata la -40 de grade

20:25, 29.02.2024 - Soldații din SUA se pregatesc pentru batalii in condiții arctice. Temperaturile din Alaska ajung și pana la -40 de grade Celsius, iar trupele sunt nevoite sa se adapteze la condiții aspre și imprevizibile. Nu este pus la incercare doar echipamentul, ci și curajul și rezistența psihica.

Stralucește cel mai mult in cosmos

12:15, 20.02.2024 - O galaxie alimentata de gaura neagra cu cea mai rapida crestere inregistrata vreodata este cel mai stralucitor obiect cosmic din Universul cunoscut, a constatat un studiu la care au colaborat mai multe echipe de cercetatori, informeaza Xinhua. O echipa condusa de oameni de stiinta de la Universitatea…

Șefa meteorologilor anunța temperaturi de minus 10 grade Celsius in Romania: zonele vizate de valul de ger

17:06, 14.02.2024 - Nu scapam inca de ninsori și frig, iar temperaturile vor scadea chiar sub pragul de ger. Directorul general al Administrației Naționale de Meteorologie, Elena Mateescu, a anunțat cum o sa fie vremea in orele urmatoare. ”Ramanem sub incidența unei atenționari meteorologice de cod galben, pana in aceasta…

Cum arata hotelul din gheața, din apropierea Cercului Polar. O romanca a lucrat acolo: „Am avut zile cu minus 35 grade Celsius”

15:50, 13.02.2024 - O romanca din Valcea a luat parte la construirea celui mai mare hotel de gheața din lume, in apropiere de Cercul Polar. Monica Popescu este singura persoana din Romania implicata intr-un astfel de proiect, care a presupus construirea și amenajarea unui hotel exclusiv din gheața, la -5 grade Celsius.

Vreme de primavara timpurie in weekend. Unde va ploua, avertismentul ANM despre zonele montane

07:30, 09.02.2024 - Vreme de primavara se anunța in weekend, cu maxime de peste 20 grade Celsius in unele zone. La munte, temperaturile vor crește semnificativ, atingand chiar 10 grade la altitudini de 1400-1500 de metri. Precipitațiile vor fi predominant sub forma de ploaie, favorizand topirea stratului de zapada.


Ce parere ai despre aceasta stire?