Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Cel mai bogat judeţ în situri UNESCO: un parc naţional, un geoparc, cetăţile dacice şi „tezaurul viu” Pera Bulz

Publicat:

Hunedoara se poate mandri cu patru entitati UNESCO: , cetatile dacice, si taragotistul . Reprezentantii lor au decis sa colaboreze in vederea promovarii comune a valorilor pe care le administreaza.

Citeste articolul mai departe pe adevarul.ro…  

Sursa articol: adevarul.ro


Stiri pe aceeasi tema

Locul din Romania care ar ascunde o comoara impresionanta. Se spune ca niște hoți au dus-o acolo

22:05, 18.05.2024 - In padurile de pe crestele munților deasupra vaii Luncanilor din Hunedoara se ascund ramașițele mai multor așezari dacice. Acest ținut al cetaților dacice și-a pastrat infațișarea nealterata de secole, iar localnicii vorbesc despre comorile prețioase ascunse aici.

Farmecul cetaților dacice din Munții Oraștiei. Minunile antice din Romania, impodobite de primavara VIDEO

23:05, 20.04.2024 - Patru cetați dacice din Hunedoara iși intampina, in aceste zile, oaspeții, intr-o atmosfera relaxanta de primavara. Cele mai vizitate așezari dacice din Romania se afla in Munții Oraștiei

Trasee de primavara in Parcul Național Retezat, de-a lungul vailor și raurilor salbatice VIDEO

21:50, 20.04.2024 - Lacurile glaciare și crestele Munților Retezat (Hunedoara) sunt greu accesibile amatorilor de drumeții ajunși, in zilele de primavara, in Parcul Național Retezat, insa calatorii pot intra in rezervație pe trasee accesibile, de pe vaile unor rauri spectaculoase ce se strecoara prin munți.

Ținut de basm de la Curbura Carpaților, in cursa pentru Destinația Anului 2024

18:30, 16.04.2024 - Articolul Ținut de basm de la Curbura Carpaților, in cursa pentru Destinația Anului 2024 se poate citi integral pe Stiri de Buzau . Geoparcul UNESCO „Tinutul Buzaului” se afla printre finalistele concursului Destinatia Anului la categoria „Taramuri cu traditie si istorie”, alaturi de zece destinatii…

Ultimii daci, oamenii munților din Sarmizegetusa. Ani in șir au purtat de grija cetaților dacice VIDEO

07:05, 26.03.2024 - Cetațile dacice din Hunedoara au supraviețuit timpului și pentru ca unii localnici din satele de munte s-au dedicat ani in șir ingrijirii lor. Unii au batut la pas distanțe mari pentru a fi la Sarmizegetusa Regia, alții nu s-au desparțit de capitala dacilor pana la varste inaintate

Un mare turn al unei cetați dacice a ajuns de nerecunoscut. A fost devastat de forțele naturii in ultimii ani VIDEO

03:11, 25.03.2024 - Ruinele celor mai impunatoare turnuri dacice din Hunedoara au ajuns de nerecunoscut. Au fost vitale pentru apararea cetaților dacice, insa aproape doua milenii mai tarziu nu mai pot fi aparate de distrugerile provocate de natura și de oameni.

Sanctuarele dacice, porți spre „lumea de dincolo“. Marile comori aduse ca ofranda in locurile sacre VIDEO

23:30, 13.03.2024 - Numeroase locuri din Munții Șureanu (Hunedoara) au pastrat ramașițe și vestigii ale unor sanctuare din vremea dacilor. Unii oameni de știința au aratat ca stramoșii noștri le considerau „porți catre lumea de dincolo”.

Ghioceii salbatici impodobesc ținutul cetaților dacice. Avertisment pentru excursioniști VIDEO

17:10, 29.02.2024 - Primele semne ale primaverii se arata in Munții Șureanu din Hunedoara, unde covoare de flori incep sa impodobeasca padurile din ținutul cetaților dacice. Turiștii sunt așteptați in numar mare in poienile cu ghiocei salbatici, insa padurarii le atrag atenția.


Ce parere ai despre aceasta stire?