Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Cei mai temuți războinici ai istoriei. Samuraiul Miyamoto, amazoana Khutulun și maestrul El Cid

Publicat:

De-a lungul istoriei, razboinicii au fost temuți, romanțați, idealizați sau respectați. Cațiva au reușit sa-și faca un renume pe campul de lupta, simpla lor prezența reușind sa semene teroare in randul inamicilor.

Citeste articolul mai departe pe adevarul.ro…  

Sursa articol: adevarul.ro


Stiri pe aceeasi tema

(VIDEO) Tutun ascuns sub podeaua unui vehicul, descoperit in PTF Giurgiu

14:45, 08.05.2024 - Politistii de frontiera din Giurgiu au descoperit 113 kg tutun ascuns intr-un loc special amenajat sub podeaua autoturismului. Ieri, in Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, s-a prezentat pe sensul de intrare in țara, un bulgar de 28 de ani, la volanul unei mașini marca Mercedes Vaneo, inmatriculata…

Senatul din Arizona, SUA, schimba cursul istoriei: abrogarea interdicției de avort din 1864 a fost votata

06:50, 02.05.2024 - Camera superioara a legislativului din Arizona a votat, miercuri, abrogarea unei legi din 1864 care interzice practic toate avorturile si pe care Curtea Suprema a acestui stat din sud-vestul SUA a decis ca este aplicabila la inceputul lunii aprilie, informeaza news.ro.

IN MEMORIAM ION LUCIAN: „Judecand dupa reactiile publicului, sunt convins ca nu degeaba am muncit”

19:15, 22.04.2024 - Astazi se implinesc 100 de ani de la nașterea lui Ion Lucian. Cand l-am intalnit prima data, Maestrul imi spunea: „Daca ma ajuta Dumnezeu sa apuc sa ridic prima Cortina la noul teatru, dispar cu constiinta impacata. Se va spune «teatrul asta… l-a facut Lucian!»”.  Despre Romania?! „Am iubit-o prea mult…

Arheologia, o disciplina a invațarii umilinței in fața timpului

15:05, 31.03.2024 - Arheologia, o disciplina a invațarii umilinței in fața timpului, un fel de excercițiu continuu de umilința și de daruire. Un interviu realizat de Cleopatra Lorințiu cu profesor dr. Silviu Sanie, arheolog și istoric Chiar daca numele sau este legat de decoperiri arheologice de valoare fundamentala pentru…

S-a stins maestrul George Nicolescu. Contribuția in educația și cultura buzoiana

14:30, 26.03.2024 - Lumea muzicala din Romania este in doliu, dupa ce George Nicolescu a decedat, astazi. Pe 12 martie, implinise 74 de ani. Recunoscut ca o voce de aur a muzicii romanești, maestrul a impresionat generații intregi cu melodiile sale. ,,Cu profund regret va anuntam ca astazi a plecat dintre noi indragitul…

Inaugurarea Muzeului Memorial la Penitenciarul Spital Tg. Ocna: Omagiu adus memoriei și istoriei locului

12:25, 16.03.2024 - Vineri, 15 martie 2024, Penitenciarul Spital Tg. Ocna a fost martorul unui eveniment deosebit care a incarcat atmosfera cu reverența și solemnitate, marcand o pagina importanta din istoria acestor locuri. La inițiativa conducerii unitații, a fost inaugurat, binecuvantat și sfințit un mic spațiu muzeal,…

Maestrul „țaranilor” cu ștaif

06:25, 01.03.2024 - Pe 1 martie 1837 (dupa cele mai credibile date) s-a nascut la Humulești, Neamț, Ion Creanga (mort in 31 decembrie 1889, la Iași), prim scriitor al „copilariei”, primul care a abordat in proza limbajul licețios, facator de manuale școlare, șiret și chițibu

Biblioteca Centrala Universitara „Mihai Eminescu” Iași: Expoziția ”De la Bach la Enescu – confluențe muzicale”

12:26, 19.02.2024 - De la Bach la Enescu – confluențe muzicale Cultura muzicala universala, legata indisolubil de literatura, filosofie și celelalte arte, reunește operele compozitorilor ieșiți din anonimat prin intermediul unor creații unice, care i-au consacrat definitiv. Biblioteca Centrala Universitara „Mihai Eminescu”…


Ce parere ai despre aceasta stire?