Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Ceasurile inteligente ar putea identifica boala Parkinson cu până la şapte ani înainte de apariţia simptomelor caracteristice

Publicat:

Ceasurile inteligente ar putea identifica cu pana la sapte ani inainte de aparitia simptomelor caracteristice si de stabilirea unui diagnostic clinic, arata un nou studiu, transmite News.ro. Boala Parkinson afecteaza celulele din creier numite neuroni dopaminergici, situate intr-o zona a creierului cunoscuta sub numele de substantia nigra. Aceasta provoaca simptome motorii precum tremor, rigiditate (intepenire) si lentoarea miscarilor. Pana in momentul in care aceste simptome caracteristice bolii Parkinson incep sa apara si se poate pune un diagnostic clinic, mai mult de jumatate…

Citeste articolul mai departe pe newsbv.ro…  

Sursa articol: newsbv.ro


Stiri pe aceeasi tema

Economia Ucrainei a crescut in 2023. Cu cat

14:45, 29.03.2024 - Economia Ucrainei a crescut! Mai exact, economia ucraineana a crescut cu 5,3% anul trecut, pe masura ce Kievul a redobandit controlul asupra coridorului de export din Marea Neagra și a strans o recolta agricola consistenta, in pofida continuarii atacurilor rusești cu rachete și drone, transmite Bloomberg…

Cercetatorii au descoperit cel mai rau moment al zilei. La ce ora au oamenii cea mai proasta dispoziție

11:55, 15.03.2024 - Datele unui nou studiu au dezvaluit care este cel mai bun și cel mai rau moment din zi, pentru starea oamenilor.Cercetatorii au descoperit astfel, ca ora 5 dimineața este evidențiata ca fiind momentul in care majoritatea oamenilor par sa aiba cea mai proasta dispoziție. Practic, ora 5 dimineața este…

Un ruj roșu vechi de 3.600 de ani, descoperit in Iran

13:50, 14.03.2024 - Un ruj roșu vechi de 3.600 de ani a fost descoperit in Iran și este cel mai vechi gasit vreodata, potrivit Yahoo News .Ceea ce oamenii de știința cred ca este un ruj din Epoca Bronzului, cu o culoare roșu intens a fost descoperit in Iran. Se sugereaza ca iranienii antici ar fi putut sa iși roșeasca…

S-a aflat de ce moldovenii nu se grabesc sa se angajeze in funcții publice

10:20, 12.03.2024 - Pe calea aderarii la Uniunea Europeana, Republica Moldova are nevoie de profesioniști competenți in administrația publica centrala și cea locala. Oamenii, insa, nu se grabesc sa se angajeze in funcții publice, arata un studiu realizat de Institutul pentru Inițiative Strategice. Un motiv ar fi salariile…

Singurul ingredient pe care cardiologii recomanda sa il pui in cafea. Ce efecte are asupra sanatații tale

20:45, 10.03.2024 - Consumul unei cești sau doua de cafea pe zi inseamna un risc mai scazut de boli de inima și insuficiența cardiaca, potrivit Johns Hopkins Medicine. Efectul crește daca adaugam cacao in cafeaua de dimineața. Un medic cardiolog și dietetician explica in continuare beneficiile cafelei cu cacao pentru sanatatea…

Fumatul modifica sistemul imunitar

00:41, 26.02.2024 - Anual, tutunul ucide peste opt milioane de oameni la nivel global, potrivit datelor Organizației Mondiale a Sanatații. Iar cei care nu mor din cauza fumatului se aleg cu diferite boli din cauza acestui viciu. Urmele pe care le lasa fumatul asupra sanatații chiar și dupa renunțarea la tutun sunt adanci…

Dieta mediteraneana a fost detronata de dieta atlantica, ce prezinta un risc redus de apariție a sindromului metabolic

10:41, 18.02.2024 - Pe fondul epidemiei globale de obezitate, un expert in nutriție care nu a fost implicat in cercetare spune pentru Fortune ca lipsa de atenție acordata de studiu numararii caloriilor este importanta. „Ei au aratat ca doar concentrandu-se pe ceea ce mananci, fara a te concentra pe cat de mult mananci,…

Dieta mediteraneana a fost detronata de dieta atlantica, ce prezinta un risc redus de apariție a sindromului metabolic

00:05, 18.02.2024 - Pe fondul epidemiei globale de obezitate, un expert in nutriție care nu a fost implicat in cercetare spune pentru Fortune ca lipsa de atenție acordata de studiu numararii caloriilor este importanta. „Ei au aratat ca doar concentrandu-se pe ceea ce mananci, fara a te concentra pe cat de mult mananci,…


Ce parere ai despre aceasta stire?