Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Cea mai buna hrana pentru creier

Publicat:

Un nou studiu publicat in jurnalul Nature arata ca, pierderile de memorie pot fi prevenite cu ajutorul unei diete bohate in poliamine.
Poliaminele – printre care se numara si putresceina, cadaverina si spermidina – sunt mici molecule esentiale pentru supravietuirea si dezvoltarea celulelor. Pe masura ce imbatranim, insa, nivelul celular al poliaminelor scade
Unele alimente despre care oamenii cred ca aduc beneficii sanatatii umane – cum ar fi germenii de grau sau boabele de soia fermentate – contin un nivel bogat de poliamine. Oamenii de stiinta japonezi au…

Citeste articolul mai departe pe bzi.ro…  

Sursa articol: bzi.ro


Stiri pe aceeasi tema

Studiu: Vara lui 2023, cea mai fierbinte din ultimii 2.000 de ani

22:00, 14.05.2024 - Perioada iunie-august a anului 2023 fost cea mai calduroasa de la debutul inregistrarilor, din 1940 - un semn clar al schimbarilor climatice care alimenteaza noi fenomene extreme, informeaza Reuters si AFP, citate de Agerpres.Cercetatorii europeni au stabilit intr-un nou studiu ca vara trecuta, cand…

„Suntem mai mult asemanatori decat diferiti”. Rakus, un urangutan ranit, observat cand folosește o soluție din plante pentru a-și trata rana de sub ochi

09:10, 03.05.2024 - Un urangutan de Sumatra din Parcul Național Gunung Leuser, Indonezia, s-a tratat folosind o pasta facuta din plante pentru a-si vindeca o rana de pe obraz, au observat oamenii de stiinta, relateaza BBC, preluat de agenția News.ro. Este pentru prima data cand o creatura din salbaticie a fost inregistrata…

Oamenii de stiinta saluta descoperirea unui material ”interesant”

12:11, 29.04.2024 - Oamenii de stiinta au salutat descoperirea „interesanta” a unui tip de material poros care poate stoca dioxidul de carbon, informeaza DPA. In cadrul noului studiu, publicat in revista Nature Synthesis, o echipa condusa de cercetatori de la Universitatea Heriot-Watt din Edinburgh a creat molecule goale,…

Dimensiunea creierului uman a crescut cu aproape 7% in 40 de ani

00:20, 16.04.2024 - Studii recente au scos la iveala ca dimensiunea creierului uman a crescut semnificativ de-a lungul evoluției. Cercetatorii au descoperit, de asemenea, ca marirea creierului poate fi asociata cu o rezerva cerebrala crescuta, care ar putea reduce riscul de demența, potrivit Agerpres. Conform unei noi…

Cercetatorii au descoperit ca oamenii care traiesc in orase isi pierd capacitatea de a digera fructele si legumele (Studiu)

15:20, 24.03.2024 - Alimentatia occidentala duce o lipsa serioasa de fibre, iar acest lucru ar putea schimba in mod fundamental modul in care intestinele noastre digera materia vegetala, arata un studiu publicat recent in revista Science, potrivit News.ro. 

Carnea de piton, aliment de viitor

13:25, 18.03.2024 - Preparatele din carne de piton ar putea deveni intr-un viitor apropiat o mancare ca oricare alta. Inclusiv in Romania. Oamenii de știința de la Universitatea Macquarie din Australia au propus creșterea pitonilor pe post de  animale pentru hrana oamenilor pentru a imbunatați securitatea alimentara. Potrivit…

Fumatul modifica sistemul imunitar

00:41, 26.02.2024 - Anual, tutunul ucide peste opt milioane de oameni la nivel global, potrivit datelor Organizației Mondiale a Sanatații. Iar cei care nu mor din cauza fumatului se aleg cu diferite boli din cauza acestui viciu. Urmele pe care le lasa fumatul asupra sanatații chiar și dupa renunțarea la tutun sunt adanci…


Ce parere ai despre aceasta stire?