Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Ce se fura la 1918 - secventa de istorie cotidiană

Publicat:

In perioada discutata au avut loc  schimbari atat interne cat si externe. Anii de razboi slabisera economia tarii, iar in acest interval de timp intalnim o perioada de refacere, atat economica cat si culturala. Ca in oricare  moment din istoria omenirii, furturile sunt prezente. Motivele pentru care se ajunge la furturi sunt  variate, diferențiindu-se de la un caz la altul.          Hotii furau orice de la haine pana la bani si actiuni. Ca exemplu vom lua cazul unui anumit , comerciant din calea Dorobantilor numarul 109 caruia la 30 iunie i s-a furat, de la locuinta sa de sub salteaua…

Citeste articolul mai departe pe historia.ro…  

Sursa articol: historia.ro


Stiri pe aceeasi tema

O PERSONALITATE PE ZI: Academicianul Razvan Theodorescu

16:46, 22.05.2024 - Academicianul Razvan Emil Theodorescu, istoric al culturii si istoric de arta, s-a nascut la 22 mai 1939, in Bucuresti. A absolvit Colegiului National „Cantemir-Voda”, apoi Facultatea de Istorie a Universitatii din Bucuresti, ale carei cursuri le-a urmat in perioada 1955-1963, intrerupte intre anii…

Ce surpriza au lasat in urma hoții care au comis cel mai mare jaf de obiecte de arta din istorie. Cazul nu a fost niciodata rezolvat

07:05, 21.05.2024 - In ziua de 18 martie 1990, Muzeul Isabella Stewart Gardner din Boston a fost ținta celui mai mare jaf de obiecte de arta din istorie. Treisprezece opere de arta, in valoare de peste jumatate de miliard de dolari - inclusiv trei tablouri de Rembrandt și unul de Vermeer, au fost furate in mijlocul nopții,…

Trei instituții importante din Cluj-Napoca NU participa la Noaptea Muzeelor. Care sunt motivele

11:05, 17.05.2024 - Trei instituții de cultura clujene nu iși vor deschide porțile vizitatorilor de Noaptea Europeana a Muzeelor. Este vorba de Muzeul de Arta Cluj-Napoca, de Muzeul Etnografic al Transilvaniei și de Muzeul Național de Istorie.

Atelier de pictura icoana in maniera bizantina pentru adulți la Muzeul de Istorie din Suceava in perioada aprilie – mai. Taxa de este de 200 de lei

14:00, 11.04.2024 - Muzeul Național al  Bucovinei revine in atenția publicului sau cu Atelierul de pictura icoana in maniera bizantina pentru adulți, care este organizat in perioada aprilie – mai  2024 la Muzeul de Istorie.  Calendarul zilelor de desfașurare este urmatorul: 19, 20, 26, 27 aprilie și 12, 13, 18 mai.  Cursul…

La Muzeul National de Istorie a Romaniei: Expozitia Arta religioasa. Forma. Continut. Sens isi prelungeste perioada de vizitare

17:45, 10.04.2024 - Expozitia "Arta religioasa. Forma. Continut. Sens" organizata de MNIR in cadrul proiectului "Un ev mediu religios. Teme iconografice crestine regasite pe obiecte de cult" cofinantat de AFCN, isi prelungeste perioada de vizitare pana in luna mai 2024. Expozitia, realizata de Muzeul National de Istorie…

Dependența de gazul rusesc e istorie - Datele care dau fiori Kremlinului

03:45, 03.04.2024 - Europa a incheiat iarna cu un nivel record de gaze naturale in depozite, regiunea fiind intr-o pozitie mult mai buna decat cea anticipata, scrie FT, citat de Ziarul Financiar. Nivelul gazului din depozite la finalul lunii martie in Uniunea Europeana, perioada considerata sfarsitul iernii in industrie,…

La Ploiești, a doua ediție a Concursului de poezie „Frunza verde de albastru”

00:25, 04.03.2024 - Inspirat de versurile nichitiene, a doua ediție a Concursului de poezie ”Frunza verde de albastru” va avea loc la Ploiești, in perioada 4 martie – 30 aprilie a.c., organizator fiind Muzeul Memorial „Nichita Stanescu” Ploiești, secție a Muzeului Județean de Istorie și Arheologie Prahova. Conform regulamentului…

Doina Jela, la ceas aniversar: Scriitoarea originara din Constanta este autoarea volumului Lexiconul negru, o ampla lucrare ce prezinta personajele care au comis fapte neimaginabile in perioada vechiului regim

17:06, 29.02.2024 - In prima zi de primavara, Doina Jela implineste 73 de ani Din anul 1990, Doina Jela a inceput sa lucreze in presa. Pana in 1993, ea a fost redactor la revista "Tomis". Din 1997 incepea colaborarea cu editura Humanitas, iar din 1998 primea sarcina de a se ocupa, in postura de redactor si coordonator,…


Ce parere ai despre aceasta stire?