Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Ce păţesc copiii care sunt expuşi la fumatul pasiv

Publicat:

Ca și in studiile anterioare pe aceasta tema, și acesta s-a bazat doar pe raspunsurile parinților la chestionare privind fumatul pasiv al copiilor lor. Deoarece rezultatele au fost considerate neconcludente, o echipa de cercetatori de la of Georgia din Augusta (SUA) a decis sa mearga mai departe cu acest studiu.

Pentru aceasta ei au apelat la 220 de copii obezi sau supraponderali cu varste cuprinse intre 7 pana la 11 ani și au evaluat expunerea lor la fumul de țigara. In plus fața de intervievarea parinților și copiilor, ei au prelevat sange pentru a masura nivelul lor…

Citeste articolul mai departe pe rtv.net…  

Sursa articol: rtv.net


Stiri pe aceeasi tema

Copiii clasei pregatitoare ai unei școli din Brașov, ținuți acasa de parinți din cauza unui coleg agresiv. Oamenii cer soluții urgente

11:10, 14.05.2024 - Parintilor copiilor de la o scoala din Brasov spun ca inca de la inceputul anului scolar 2023-2024 elevii de la o clasa pregatitoare au fost agresati fizic si verbal de un alt coleg, relateaza brasov.net.  Tanarul care l-a taiat cu un cuțit pe elevul de la Colegiul Tehnic „Iuliu Maniu” din Capitala,…

Cum a devenit viitorul copiilor opțional. Educația juridica, disciplina care i-ar transforma pe copiii de azi in adulții responsabili de maine

22:50, 07.05.2024 - Materiile opționale exista pe hartie, dar din școli lipsesc cu desavarșire. Teoretic, ele fac parte din programa școlara, practic insa puține sunt cele care-și gasesc locul in orarul elevilor. Printre acestea se numara și Educația juridica.

Legatura dintre spațiile verzi din apropierea locuinței și sanatatea mintala. La ce concluzii au ajuns cercetatorii unui studiu

21:06, 04.05.2024 - Oamenii care locuiesc in apropierea parcurilor și zonelor verzi au un risc mai mic de a dezvolta depresie și anxietate. Este concluzia la care a ajuns recent un grup de cercetatori chinezi, care au studiat potențiala legatura intre expunerea pe termen lung la spații verzi in proximitatea locuinței și…

ParentX Events – Resursa copiilor impliniți – Revoluționam educația copiilor și a parinților in Romania

11:20, 30.04.2024 - Cluj, Cinema Teatru Florin Piersic, 17 mai 2024 – Intram intr-o noua era a educației cu lansarea seriei naționale de evenimente ParentX, un fenomen educațional ce promite sa schimbe percepțiile actuale și sa deschida noi orizonturi pentru parinți și copii. Prima oprire a acestei calatorii excepționale…

De ce este bine sa-ți lași pisica sa doarma cu tine in pat?

11:31, 22.03.2024 -  Inima ta va fi sanatoasa. Torsul pisicii calmeaza și reduce nivelul de anxietate și stres.Vei avea intotdeauna suport afectiv. In momentele dificile, pisicile ajuta la gestionarea emoțiilor puternice, precum durerea și tristețea. De altfel, un studiu a aratat ca aceste animale sunt ascultatori excelenți.Iți…

Studiu: Copiii ucraineni, mai triști decat cei refugiați din alte țari; vor in masura mai mare sa se intoarca acasa

19:05, 20.03.2024 - Proporția copiilor din Ucraina care au raportat tristețe sau tensiune crescuta a fost considerabil mai mare decat cea a copiilor refugiați proveniți din alte țari; Copiii raporteaza sentimente de furie (20%), disperare (17%), frica pentru viața lor (15%) și coșmaruri recurente (12%). Copiii refugiați…

Copiii nascuți in pandemie au un „scut de protecție” impotriva unor boli. Oamenii de știința au descoperit care este motivul

09:45, 10.03.2024 - Copiii nascuți in timpul pandemiei, cand masurile de distanțare sociala erau in vigoare, au dezvoltat o „protecție fascinanta” impotriva afecțiunilor comune, precum alergiile, potrivit unui nou studiu, transmite Sky News.

Oamenii de știința dau o veste proasta in legatura cu o planeta in care iși pusesera speranțe mari

05:05, 02.03.2024 - Oamenii de știința au descoperit ca o planeta potențial locuibila iși pierde atmosfera, un proces care ar putea, in cele din urma, sa faca aceasta lume, Trappist-1e, inospitaliera pentru viața. Se pare ca acest proces este cauzat de curenții electrici creați in timp ce planeta se deplaseaza in jurul…


Ce parere ai despre aceasta stire?