Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

CE ne cere să reducem ajutoarele pentru energie și să scăpăm de deficitul bugetar excesiv

Publicat:

recomanda Romaniei sa urmareasca aplicarea unor politici fiscale in conformitate cu din 18 iunie 2021, cu scopul de a pune capat situatiei de deficit bugetar excesiv din Romania pana in 2024, si de a consolida pozitia externa a Romaniei. Totodata, Comisia cere Romaniei sa reduca masurile de sprijin acordate populatiei si firmelor pentru plata energiei. recomanda Romaniei sa urmareasca aplicarea unor politici fiscale in conformitate cu din 18 iunie 2021, cu scopul de a pune capat situatiei de deficit bugetar excesiv

Citeste articolul mai departe pe puterea.ro…  

Sursa articol: puterea.ro


Stiri pe aceeasi tema

Comisia Europeana a aprobat ajutorul de stat de 95 de milioane euro pentru TAROM

15:11, 29.04.2024 - Bruxelles-ul a ajuns la concluzia ca masura va permite companiei sa isi restabileasca viabilitatea pe termen lung, reducand in acelasi timp la minimum denaturarile concurentei."Ajutorul de restructurare acordat de Romania care a fost aprobat astazi (luni, n.r.) va contribui la mentinerea conectivitatii…

PSD vrea sa-si asigure puterea: „Stateam in gara si ne-am uitat cum a trecut trenul”

15:20, 20.04.2024 - Europarlamentarul Mihai Tudose a declarat sambata ca PSD a mai castigat alegerile in trecut, dar Guvernul a fost format din partidele de pe locul „doi, trei si un pic din cinci” si social-democratii „stateau in gara si se uitau cum a trecut trenul”, iar pentru a nu se mai intampla acest lucru trebuie…

Iohannis, despre diferenta intre deficitul bugetar calculat de CE si cel calculat de Guvern: I-am rugat sa construiasca un buget care este sustenabil, corect si solid. Ma gandesc ca asa va fi

20:55, 17.04.2024 - „Acum, despre aceste calcule cu siguranta ministrul Finantelor poate sa va dea explicatiile de rigoare, dar despre deficit si situatia Romaniei in an electoral pot sa va spun ca am avut, atunci cand s-a construit bugetul, discutii cu toti factorii implicati si i-am rugat sa construiasca un buget care…

OUG pentru eliminarea 'taxei pe soare', dar și a plafonarii prețurilor - Ministrul Energiei: 'Voi continua sa sprijin prosumatorii'

08:35, 17.03.2024 - Proiectul de Ordonanta care prevede eliminarea taxei pe soare pentru prosumatori aduce claritate in cadrul legislativ si elimina incertitudinile si potentialele amenintari ale dezvoltarii prosumatorilor in Romania, afirma ministrul Energiei, Sebastian Burduja. "Cand am fost investit ministru al energiei,…

De ce ar putea o schema de sprijin de 3 miliarde de euro sa bulverseze piața energiei din Romania, timp de 15 ani / Ce sunt contractele pentru diferența

14:00, 11.03.2024 - In plin boom al investițiilor in energia regenerabila, Comisia Europeana a aprobat, pentru Romania, o noua schema de finanțare, de 3 miliarde de euro, pentru proiecte noi in fotovoltaice și eoliene. Sunt bani care vor finanța contracte pentru diferența (CfD), prin care prețul energiei electrice va fi…

„Taxa pe soare” - inițiativa pe care Guvernul și-o asuma, dar tot el spune ca n-o va aplica / Ce știm pana acum

07:50, 20.02.2024 - O ordonanța de urgența permite ANRE sa taxeze prosumatorii incepand cu 1 decembrie 2026, daca puterea lor va depași 8% din totalul capacitaților de producere a energiei din Romania. In urma cu doi ani, cand a fost aprobata ordonanța, Guvernul a precizat ca nu are de gand s-o aplice, ci este vorba de…

Lupta pentru clima se muta in instanțe. Vesticii sunt campioni la litigii de clima, dar procesele pentru a forța guvernele sa-și respecte angajamentele fața de Pamant au pornit și-n Est

07:05, 16.02.2024 - 2023 a fost cel mai calduros an din istorie. Pentru prima oara, temperatura globala a depașit pragul de 2 grade Celsius peste nivelurile preindustriale. In Romania, abaterea termica a fost 2,3 grade, asta pe langa ca suntem mai nepregatiți și vulnerabili decat vecinii vestici in fața efectelor incalzirii…

Comisia Europeana analizeaza daca schema de plafonare-compensare a prețului energiei din Romania este legala

16:50, 04.02.2024 - Schema de plafonare-compensare a facturilor la energie și gaze naturale din Romania a ajuns in atenția Comisiei Europene, potrivit unui raspuns transmis de Bruxelles la solicitarea HotNews.ro. Aceasta in contexul in care prețurile in toata Europa sunt la nivelurile dinaninte de criza energetica, iar…


Ce parere ai despre aceasta stire?