Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Ce mâncau românii acum 100 de ani. Mămăliga şi verdeţurile erau la ordinea zilei. De ce era pâinea considerată un lux

Publicat:

Painea a inceput sa apara tot mai des pe mesele romanilor abia de la jumatatea anilor 50, dupa ce, pana atunci, fusese un aliment considerat aproape "de lux", scrie adevarul.ro. Verdeturile erau omniprezente nu pentru ca romanii ar fi descoperit brusc ce bine si sanatos este sa le consumi, ci din saracie. Gradul mare de saracie al romanilor i-a obligat pe acestia sa inventeze si sa apeleze la aproape orice se putea pune intr-o cratita pentru a fi fiert si folosit ca aliment, intr-o forma sau alta.

Citeste articolul mai departe pe rtv.net…  

Sursa articol: rtv.net


Stiri pe aceeasi tema

Regulile pe care taranii din piete trebuie sa le respecte. Ce trebuie sa faca cu legumele si fructele pe care le vand

20:01, 16.05.2024 - Țaranii care vand in piețe primesc vești proaste din partea ANPC!! Legumele și fructele care sunt scoase la vanzare la taraba ar putea sa aiba, pe viitor, cu informatii clare despre provenienta lor sau despre soiul din care fac parte. Momentan, masura este la stadiul de proiect, dar ANPC l-a supus dezbaterii…

O noua lovitura pentru țaranii romani. ANPC vrea ca fructele și legumele din piața sa aiba etichete ca la supermarket

17:41, 16.05.2024 - Țaranii romani, care vand fructe și legume in piața, ar putea fi obligați sa se conformeze unui nou proiect legislativ, propus de ANPC. Produsele vor trebui sa respecte standardele celor din supermarket și sa fie etichetate.

Cele mai bune și cele mai proaste alimente pentru dinți, potrivit University of Rochester

13:16, 07.05.2024 - Daca sunteți ceea ce mancați, acest lucru este cu atat mai adevarat pentru dinții și gingiile dumneavoastra. Atunci cand bei și mananci alimente bogate in amidon sau zaharoase, nu numai ca te hranești. Hranești și germenii (bacteriile) care pot duce la apariția cariilor dentare și a bolilor gingivale…

De ce medicul Virgiliu Stroescu nu recomanda mamaliga cu branza și smantana. Preferata milioanelor de romani ascunde pericole la care nu ne-am fi așteptat

14:35, 16.04.2024 - Doctorul Virgiliu Storescu, cunoscut pentru expertiza sa in nutriție și sanatate, ne impartașește perspectiva asupra acestui fel de mancare tradițional, aruncand lumina asupra beneficiilor și posibilelor aspecte negative pentru sanatate asociate consumului de mamaliga cu branza și smantana.Cu o istorie…

Ce mancau romanii acum 100 de ani. De ce nu existau țarani grași: explicația uluitoare

09:40, 14.03.2024 - In lucrarea sa din 1895, intitulata „Igiena țaranului roman”, dr. Gheorghe Crainiceanu dedica un intreg capitol alimentației țaranului roman.Autorul menționeaza ca hrana obișnuita a romanilor era, in general, pregatita in casa și consumata in aceeași zi sau cel mult in urmatoarele doua zile. In acea…

Profesorul de economie Cristian Nasulea: Cota progresiva ar descuraja oamenii sa caștige pe cartea de munca

15:00, 01.03.2024 - Principalele declarații ale lui Christian Nasulea, profesor de economie, in cadrul unei emisiuni TV despre posibilitatea introducerii cotei progresive de impozitare:"Noi am mai avut o  cota progresiva de impozitare, am mai avut impozit progresiv in Romania și cel mai important lucru care ar trebui sa…

Pericolul pe care incearca sa il ascunda producatorii: Aceasta este painea cu cel mai mult arsenic din supermarket

16:55, 26.02.2024 - Arsenicul este un element chimic prezent in mod natural in mediul inconjurator, inclusiv in sol și apa. Cu toate acestea, expunerea la cantitați excesive de arsenic poate avea consecințe grave asupra sanatații umane, inclusiv favorizarea apariției unor tipuri de cancer cum ar fi cel pulmonar sau cel…

Delicatese (nu doar culinare) (39). Bogdaproste

11:05, 20.02.2024 -  Mamaliga. Mamaliga de porumb devine o adevarata salvare pentru Moldova intr-o perioada istorica in care granele devin principalele marfuri de export, in special in Imperiul Otoman. Painea alba de grau era un adevarat lux pe masa țaranului, astfel incat mamaliga și slanina devin unica salvare. ...


Ce parere ai despre aceasta stire?