Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Ce este un stetoscop şi cum funcţionează

Publicat:

Unul dintre obiectele care se asociaza cel mai adesea cu medicina este banalul, dar atat de utilul stetoscop, un instrument care ii scoate in evidența pe medici și care este un adevarat simbol al legaturii dintre aceștia și pacienții lor.Primul stetoscop a fost inventat in anul 1816 de catre francezul Rene Laennec, unul dintre cei mai straluciți medici ai inceputului de secol XIX. Instrumentul era atunci format dintr-un simplu tub din lemn cu care oamenii in halate albe ascultau corpul pacientului.Stetoscopul a fost inventat in anul 1816 de catre francezul cele ce urmeaza iți vom…

Citeste articolul mai departe pe libertatea.ro…  

Sursa articol: libertatea.ro


Stiri pe aceeasi tema

Descoperire epocala: plasticul viu, produs de bacterii

14:25, 03.05.2024 - Un colectiv de cercetatorii de la Universitatea San Diego. din California, au dezvoltat o forma biodegrdabila de poliuretan termoplastic (TPU), un plastic viu, comercial moale, dar durabil. Materialul este utilizat in producția de incalțaminte, covorașe, perne și spuma cu memorie. Practic, „plasticul…

Joe Biden a semnat legea care obliga ByteDance sa vanda TikTok. Alternativa este blocarea serviciilor

09:15, 25.04.2024 - Legea SUA care ar putea duce la blocarea TikTok in America a fost semnata de președintele Joe Biden. Acest lucru inseamna ca ByteDance, compania chineza care deține TikTok, va trebui sa vanda rețeaua de socializare. Termenul limita este de maximum un an, iar in cazul in care ByteDance decide sa pastreze…

VIDEO: Noutați la Urgențe. Dr. Tiberiu Tudor: „Este o drama a sistemului medical. Este inacceptabil, mai ales cand e vorba de copii”

14:20, 29.03.2024 - „Una dintre marile probleme cu care ne-am confruntat la UPU a fost și timpul mare de așteptare la triaj, pana in momentul in care pacientul era consultat de primul medic. Toata munca desfașurata in ultima perioada a fost sa corectez cat se poate de mult acest timp. Pentru ca erau o mulțime de reclamații…

Studenta la Medicina și liceanul, acuzat ca a produs accidentul de la Padureni, duși azi la instanța, pentru arestare preventiva! Fata a facut compromisurile din dragoste pentru puștiul de 17 ani

10:26, 28.03.2024 - DE NECREZUT… Astazi, instanța Judecatoriei Huși va avea de analizat propunerea procurorilor de arestare preventiva a tinerei Ioana Birleanu, studenta la Medicina cu a carei mașina s-a produs accidentul de pe Padureni, dar și a lui Cosmin Mistreanu, liceanul de 17 ani, care, spun anchetatorii, se afla…

Dieta Cameliei Șucu. Are o silueta de invidiat la 58 de ani. „De 2 ani pentru mine funcționeaza foarte bine”

17:45, 21.03.2024 - Camelia Șucu, fosta soție a lui Dan Șucu, are 58 de ani și se menține intr-o forma de invidiat. Femeia de afaceri a dezvaluit ce face pentru a-și pastra greutatea și pentru a avea o stare de bine permanenta.Camelia și Dan Șucu au divorțau in 2007, dupa un mariaj de 18 ani. Cei doi au impreuna doua fete,…

Angajații de la Poșta Romana ar putea intra in greva generala incepand cu 1 aprilie

11:11, 23.02.2024 - Termenul estimat pentru declansarea grevei generale de catre lucratorii din Posta Romana este data de 1 aprilie, a declarat, joi, intr-o conferinta de presa, Mircea Burlacu, vicepresedintele Blocului National Sindical (BNS), citat de Agerpres. „Suntem in a 37-a zi de cand am inceput discutiile pe contract.…

Doctorul care spune ca a inventat „formula fericirii”. Testul cu 12 afirmații dezvaluie cat de mulțumit ești in viața

15:45, 18.02.2024 - Doctorul Alphonsus Obayuwana a descoperit „Formula fericirii” pe vremea cand era student la Medicina, in anul 1979. Instrumentul pentru masurarea fericirii umane a fost preluat de companii mari, cum ar fi Fortune 500 și Coca Cola, pentru a determina cat de mulțumiți sunt clienții lor. „Formula fericirii”…

Un nou mod de taxare pentru autovehicule din 2025. Care sunt algoritmii

13:50, 05.02.2024 - Compania Naționala de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) pregatește un nou sistem de taxare pentru transportul rutier in funcție de timpul petrecut de autovehicule pe șosea, dar și de numarul de kilometri parcurși. Practic este vorba de o monitorizare totala pentru autovehicule. Pentru a…


Ce parere ai despre aceasta stire?