Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Ce este și de unde vine mămăliga. Ce spune un scoțian care a dedicat zeci de ani studierii preparatului

Publicat:

Contextul socio-politic a facut ca vecinii sa vada mai mereu mamaliga pe masa romanului, preparatul capatandu-și astfel statutul de simbol național.

Pasionat de bucatarit și gradinarit, dar istoric la baza, Alex Drace-Francis (51 de ani) a purces intr-o calatorie antropologica pentru a afla tainele mamaligii. In cartea „Istoria mamaligii. Povestea globala a unui preparat național“, publicata in acest an la , el intoarce mamaliga pe toate parțile și ii gasește atat simbolistica naționala pentru romani, cat și cea universala – drumul porumbului catre preparatul fiert care poarta…

Citeste articolul mai departe pe stiripesurse.ro…  

Sursa articol: stiripesurse.ro


Stiri pe aceeasi tema

AMD Topografie cauta un topograf pasionat și dedicat

21:41, 05.04.2024 - Cautam un topograf pasionat și dedicat pentru a se alatura echipei noastre de birou. Candidatul ideal va avea experiența in intocmirea documentațiilor cadastrale (sporadic) și va demonstra abilitați excelente de comunicare și orientare in medii de lucru variate. Responsabilitați: • Analiza datelor și…

Albaiulianul Daniel Zota, cantareț bisericesc pasionat de desen, absolvent de istorie fascinat de istoria locala și student la Arta Sacra

18:00, 04.03.2024 - Albaiulianul Daniel Zota, cantareț bisericesc pasionat de desen, absolvent de istorie fascinat de istoria locala și student la Arta Sacra Albaiulianul Daniel Zota, cantareț bisericesc pasionat de desen, absolvent de istorie fascinat de istoria locala și student la Arta Sacra Daniel Zota, un tanar care…

Lansare Humanitas: Mihaela Noroc, despre cel mai nou album foto dedicat fetelor

18:15, 28.02.2024 - Editura Humanitas va invita joi, 29 februarie, ora 20, la Libraria Humanitas de la Cișmigiu (bd. Regina Elisabeta nr. 38), la o intalnire cu Mihaela Noroc – autoarea bestsellerului Atlasul frumusetii: Femeile lumii in 500 de portrete – și Andreea Esca.

Tanczos Barna i-a dat lui Ciolacu manuale despre istoria Ținutului Secuiesc. „Secuii și-au pierdut autonomia aici, la Siculeni”

19:06, 25.02.2024 - Senatorul UDMR Tanczos Barna i-a dat replica duminica lui Marcel Ciolacu, dupa ce premierul declarase cu o zi inainte ca Ținutul Secuiesc nu a avut niciodata autonomie. Tanczos afirma ca secuii au avut autonomie și au pierdut-o și i-a dat lui Ciolacu doua carți despre istoria Ținutului Secuiesc. Totuși,…

Despre moartea Reginei Elisabeta, „Mama orfanilor” și rolul ei in istoria Romaniei. Dreptul la neuitare

23:25, 19.02.2024 - ■ la 18 februarie 1916 s-a stins din viața Regina Elisabeta, soția Regelui Carol I ■ aceasta este cunoscuta in istorie ca autoare a unor mari proiecte caritabile dar și ca scriitoare, sub pseudonimul literar Carmen Sylva ■ in ziua morții Reginei, supranumita și „Mama orfanilor”, episcopul Teodosie al…

OBIECTIVE TURISTICE Manastirea de la Carța: O calatorie magica in inima Transilvaniei, unde legenda și istoria se intalnesc

03:16, 14.02.2024 - Transilvania, o regiune invaluita in mister și legende, ofera calatorilor sai o calatorie unica prin timp, cultura și natura sa... The post OBIECTIVE TURISTICE Manastirea de la Carța: O calatorie magica in inima Transilvaniei, unde legenda și istoria se intalnesc first appeared on Informatia Zilei .

9 februarie: S-a nascut marele coregraf Oleg Danovski. Istoria primului teatru de balet din Romania

00:05, 09.02.2024 - Data de 9 februarie a marcat nașterea marelui balerin și coregraf Oleg Danovski, intemeietorul școlii romanești de balet modern. Este, de asemenea, ziua in care consacrata trupa The Beatles a susținut primul concert din Statele Unite, amplificand fenomenul „Beatlemania”.

Istoria surprinzatoare a mamaligii

10:00, 06.02.2024 - Mamaliga iși are originile de pe vremea lui Cristofor Columb. Este un preparat iubit atat de romani, cat și de italieni. Astazi, mamaliga este unul dintre cele mai cunoscute preparate in Romania, dar și in Italia, unde poarta denumirea de polenta. Romanii obișnuiau sa consume o varianta mai moale a…


Ce parere ai despre aceasta stire?