Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Ce este „Long Covid”, când și cum apare, care sunt simptomele și ce persoane sunt mai predispuse

Publicat:

Aceasta afecțiune nu se limiteaza la persoanele care au avut COVID-19 sever. Poate aparea și la cei care au avut inițial simptome ușoare, inclusiv la copii și adolescenți. Cauza exacta a COVID prelungit – și de ce unii oameni pot prezenta un risc mai mare de a-l dezvolta – nu este cunoscuta.Au fost prezentate mai multe explicații posibile pentru aceasta afecțiune, inclusiv un raspuns imun exagerat, inflamație continua, leziuni celulare și efecte fiziologice ale bolilor severe.Patru factori majori care declanșeaza „”In plus, un studiu recent a identificat 4 factori potențial implicați…

Citeste articolul mai departe pe realitatea.net…  

Sursa articol: realitatea.net


Stiri pe aceeasi tema

Categoria de dementa despre care se cunosc foarte putine lucruri și care afecteaza copiii, potrivit expertilor

10:15, 06.05.2024 - Categoria de dementa despre care se cunosc „socant” de putine lucruri și care afecteaza copiii, potrivit expertilor. „Copilarie” si „dementa” sunt doua cuvinte pe care ne-am dori sa nu trebuiasca sa le folosim impreuna. Dar, din pacate, numai in Australia aproximativ 1.400 de copii si tineri traiesc…

Olandezul care a avut COVID pentru un numar record de 613 zile n-a putut fi vindecat, iar virusul a suferit peste 50 de mutații in corpul lui

13:10, 20.04.2024 - Un barbat olandez e considerat cel mai lung caz de infecție cu COVID inregistrat vreodata și a fost infectat timp de 613 zile, un record. Virusul s-a transformat in acest timp intr-o varianta noua, unica, care a derutat cercetatorii medicali, relateaza saptamanalul american Time, preluat de catre cotidianul…

Țara in care toți locuitorii vor avea același nume de familie in 500 de ani. Studiul care ii va uimi pe mulți

19:20, 02.04.2024 - Majoritatea dintre noi avem un nume de familie, și am putea spune ca este un criteriu de diferențiere. Numai ca, cel puțin așa ni se prezinta intr-un studiu, in urmatorii 500 de ani, populația unei țari va avea același nume de familie. Vezi despre ce țara este vorba. Numele de familie este un criteriu…

Invazia microplasticelor

05:10, 26.03.2024 - Peste 380 de milioane de tone de plastic sunt produse in fiecare an. Plasticul este extrem de rezistent, dar atunci cand incepe sa se degradeze, el elibereaza particule mici de plastic in mediu. Microplasticele, particule mai mici de 5 milimetri, și nanoplasticele, particule mai mici de 1000 de nanometri,…

Un studiu șocant arata ce conține cu adevarat cerneala folosita la tatuaje

10:00, 02.03.2024 - Tatuajele sunt o forma populara de auto-exprimare, dar știi cu adevarat ce conține cerneala care este gravata permanent in pielea ta? Cercetari recente de la Universitatea Binghamton din Statele Unite sugereaza ca ingredientele enumerate pe sticlele de cerneala pentru tatuaje ar putea sa nu reflecte…

Ce legatura exista intre perne și accident vascular cerebral mortal? Experții au elucidat misterul: afla daca ești in pericol

14:41, 28.02.2024 - Utilizarea pernelor in stil „shogun” poate face ca evenimentul medical ucigaș, AVC-ul sa fie mai probabil din cauza modului in care gatul se indoaie, au descoperit cercetatorii japonezi. Așadar, dormitul pe perne inalte ar putea crește riscul de accident vascular cerebral, sugereaza cercetatorii.Pernele…

Dieta mediteraneana a fost detronata de dieta atlantica, ce prezinta un risc redus de apariție a sindromului metabolic

00:05, 18.02.2024 - Pe fondul epidemiei globale de obezitate, un expert in nutriție care nu a fost implicat in cercetare spune pentru Fortune ca lipsa de atenție acordata de studiu numararii caloriilor este importanta. „Ei au aratat ca doar concentrandu-se pe ceea ce mananci, fara a te concentra pe cat de mult mananci,…

Aditivii cei mai folosiți, inclusiv in paine, care maresc riscul de cancer

15:20, 14.02.2024 - Emulgatorii, aditivii alimentari cei mai folosiți, inclusiv in paine, sunt legați direct de apariția unor cancere, potrivit unui nou studiu, realizat de un grup de cercetatori francezi din cadrul INSERM. Studiul a fost publicat in revista de știința PLOS Medicine și se bazeaza pe datele privind starea…


Ce parere ai despre aceasta stire?