Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Câtă sare ar trebui să consumăm ca să nu devină nocivă pentru organism?

Publicat:

Un amplu studiu international efectuat in 17 tari si recent publicat in Revista de Medicina din arata ca recomandarile facute de medici pacientilor lor bolnavi de inima despre sodiu au fost ERONATE. Sfatul obisnuit dat de majoritatea medicilor occidentali si care se regaseste chiar si in lucrari oficiale – recomanda persoanelor sub 50 de ani sa-si limiteze consumul de sare la maximum 2,300 miligrame pe zi, iar celor peste 50 – la maximum 1,500 miligrame pe zi. Recentul studiu, efectuat de peste 400 de cercetatori din intreaga lume, a tinut sub observatie 156,424 persoane cu varste…

Citeste articolul mai departe pe ampress.ro…  

Sursa articol: ampress.ro


Stiri pe aceeasi tema

25 Aprilie 1933: A murit Mina Minovici, fondatorul scolii romanesti de medicina judiciara

08:50, 25.04.2024 - In ziua de 25 Aprilie 1933 a murit Mina Minovici, medic legist, fondatorul scolii romanesti de medicina judiciara; intemeietorul Institutului medico-legal  si al Serviciului antropometric din Bucuresti;  (n.30.04.1858).  Citește și: Sfatul psihologului. Ce este frustrarea?   Este faimos pentru studiile…

Colesterolul, necesar pentru organism. Cum ții balanța intre „bun“ și „rau“, sfatul unui nutriționist

07:05, 09.03.2024 - Nutriționistul aradean Luminița Catana vorbește pentru „Adevarul” despre colesterol. Este unul dintre cele mai auzite cuvinte cand vine vorba despre afecțiunile cardiovasculare in mod special.

Ce faci cand partenerul te scoate din sarite?

11:56, 07.03.2024 - Ești, ai fost sau iți dorești sa fii intr-o relație de cuplu? Probabil ai observat ca adesea, exact cu persoana de care te simți cel mai apropiat și in timpul in care ar trebui sa te simți cel mai relaxat, apar situații in care de fapt te simți calcat pe nervi, iritat, frustrat. Exista cercetari care…

Șoferi bauți și drogați la volan, in Brașov

14:35, 01.03.2024 - Polițiștii brașoveni efectueaza cercetari in cadrul unor dosare penale, pe care l-au deschis dupa ce au depistat la volanul autoturismelor, doi barbați, pentru care testarea a indicat valori pozitive pentru consumul de alcool și pentru consumul de substanțe psihoactive. La data de 28 februarie a.c.,…

Cat de nociva este lumina albastra a telefoanelor pentru organism. La ce pericole ne expunem

23:10, 27.02.2024 - Smartphone-ul a devenit indispensabil din viața de zi cu zi. Ne ajuta sa fim la curent cu ultimele noutați, sa pastram legatura cu cei dragi sau ne putem uita la diferite clipuri sau filme. Lumina albastra poate crea probleme, iar multe persoane nu sunt conștiente de ele. Iata la ce riscuri te expui…

Doctorul roman care a sfidat moartea. S-a spanzurat de 12 ori in scopuri științifice

12:15, 12.02.2024 - Nicolae Minovici  s-a nascut pe 23 octombrie 1868, fiind al șaptelea copil al familiei lui Ștefan Minovici. „Fire incapațanata, indaratnica, dar voluntara", așa este descris copilul Nicolae Minovici. A urmat cursurile primare la școala comunala nr. 1 din Braila, iar liceul l-a absolvit in București,…

De ce este fisticul benefic pentru organism. Cinci motive pentru care ar trebui sa faci loc acestei gustari in dieta ta

06:30, 11.02.2024 - Savurat ca gustare și folosit in deserturi și salate, fisticul, care este bogat in proteine, are o serie de beneficii asupra sanatații, de la scaderea tensiunii arteriale pana la prevenirea declinului cognitiv, relateaza health.com. Imbunatațește tractul digestiv - Fisticul este o sursa importanta…


Ce parere ai despre aceasta stire?