Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Care sunt cele mai letale 12 virusuri din lume. O boală descoperită încă din antichitate, rată de mortalitate 100%!

Publicat:

 Pentru prima data febra hemoragica Marburg (boala provocata de virusul Marburg) a fost recunoscuta in 1967 cand in orașul Marburg (de unde și numele virusului) d a aparut un numar mare de cazuri la personalul de laborator care a venit in contact cu maimuțe verzi africane infectate, aduse recent din Uganda.Virusul este frecvent in Africa - in Uganda, Angola, Kenya, Zimbabwe și Africa de Sud. In Germania, la acel moment, rata de mortalitate a fost de 25%. Potrivit Organizației Mondiale a Sanatații (OMS), virusul Marburg a provocat epidemii in Congo, in perioada 1998-2000,…

Citeste articolul mai departe pe realitatea.net…  

Sursa articol: realitatea.net


Stiri pe aceeasi tema

„Amenintarea numarul unu”. Urmatoarea pandemie ar putea fi cauzata de virusul gripal, avertizeaza cercetatorii

07:35, 21.04.2024 - Gripa ramane cea mai mare amenințare la adresa sanatații globale și sunt șanse ca virusul gripal sa declanșeze o noua pandemie in viitorul apropiat, relateaza The Guardian, care citeaza datele unui studiu facut de cercetatori de renume.Un sondaj international, la care au contribuit 187 de oameni de…

Cum recunoști turbarea. Ce spun medicii veterinari din județ

18:35, 26.03.2024 - Este important ca maramureșenii ca cunoasca niște lucruri elementare atunci cand au de a face cu un animal turbat. Ce este important de precizat este ca turbarea este produsa de un virus neurotrop (cu afinitate pentru sistemul nervos), denumit de Pasteur ,,virus rabic de strada”. Direcția Sanitar-Veterinara…

Cele mai poluate orașe din lume se afla in Asia. 83 dintre ele sunt intr-o singura tara și nu e China

18:35, 20.03.2024 - Toate cele 100 de orase cu cea mai grava poluare atmosferica din lume, cu exceptia unuia, se aflau in Asia, criza climatica jucand un rol esential in calitatea proasta a aerului, care pune in pericol sanatatea a miliarde de oameni din intreaga lume, potrivit unui nou raport, scrie CNN, conform news.ro.…

O boala bacteriana rara cu mortalitate de 30% se raspandește rapid in Japonia și nimeni nu știe de ce. Incepe cu simptome ca la raceala

10:41, 15.03.2024 - O infecție bacteriana rara, dar periculoasa, se raspandește mai repede ca niciodata in Japonia. Oficialii din domeniul sanatații nu au identificat de ce rata de imbolnavire a crescut atat de mult.

Psitacoza: OMS semnaleaza aceasta infecție, care a provocat cinci decese in Europa

20:30, 06.03.2024 - In Europa, se observa o creștere a cazurilor de psitacoza, o boala respiratorie transmisa de pasarile salbatice și domestice, potrivit  ultimului buletin (5 martie) al Organizației Mondiale a Sanatații. Psitacoza este o infecție respiratorie provocata de Chlamydophila psittaci , o bacterie care infecteaza,…

Lepra, o boala demult uitata, depistata in Statele Unite

22:15, 24.02.2024 - Lepra parea ca a disparut și, totuși, e  prezenta in unele zone ale globului, chiar și in Florida unde a revenit cu cateva luni in urma. Potrivit Organizației Mondiale a Sanatații , 200.000 de noi cazuri de lepra sunt raportate anual. Cunoscuta și sub numele de maladia Hansen, provocata de bacilul Mycobacterium…

Influența BRICS asupra economiei mondiale a fost evaluata

23:25, 15.02.2024 - Blocul BRICS, din care fac parte Brazilia, Rusia, India, China, Africa de Sud, Egipt, Iran, Emiratele Arabe Unite (EAU), Arabia Saudita și Etiopia, este un motor important al economiei mondiale. Declarația a fost facuta de șeful Ministerului Afacerilor Externe (MAE) din Angola, Tete Antonio, cuvintele…

Inovare in cercetare și dezvoltare academica in domeniul sanatații la nivel UBB și la nivel european

07:46, 15.02.2024 - In perioada 14-15 februarie 2024, Universitatea Babeș-Bolyai (UBB) gazduiește, in calitate de coordonator, intalnirea de deschidere a proiectului Empowering Widening universities in the EUTOPIA-HEALTH consortium to foster academic excellence in Health, finanțat prin programul Orizont Europa al Comisiei…


Ce parere ai despre aceasta stire?