Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Care sunt cei mai periculosi coloranti din alimente. Iata la ce sa te uiti pe etichete

Publicat:

Aditivii alimentari sau &"E“-urile, asa cum le spune toata lumea, sunt subiectul unor dezbateri interminabile. Parerile sunt impartite dar totusi &"E-urile&" acumulate in organism sunt cele care provoaca probleme de sanatate pe termen lung.
Aditivii alimentari  se scriu conform normelor europene, cu litera &"E“ si se gasesc pe eticheta produselor alimentare.
De fapt aceleasi e-uri sunt si sarea, busuiocul sau cimbrul.
Odata cu dezvoltarea industriei alimentare, conservantii si antioxidantii traditionali au fost inlocuiti cu variante sintetice, mai ieftine si…

Citeste articolul mai departe pe bzi.ro…  

Sursa articol: bzi.ro


Stiri pe aceeasi tema

Ce spun nutriționiștii despre legumele și fructele cu pesticide: „E mai rau pentru organism sa nu le mancam deloc”. Ce soluții avem ca sa mancam totuși sanatos?

14:55, 25.04.2024 - O analiza recenta a Autoritații Naționale Fitosanitare arata ca in peste 40% din legumele romanești sunt urme de pesticide, iar in unele produse cantitațile de substanțe periculoase detectate au fost cu mult peste nivelul maxim admis. Mararul, salata și roșiile sunt cele mai tratate legume, arata raportul.…

Vitamina ideala pentru sanatatea inimii. Cum sa o incluzi in stilul tau de viața

14:51, 25.04.2024 - Deși se considera pe scara larga ca vitaminele pot fi furnizate in organism de suplimente, medicii recomanda sa ne procuram anumite vitamine din alimentație. Inclusiv pe cele cruciale pentru sanatatea inimii.Vitamina ideala pentru sanatatea inimiiIn viziunea medicului cardiolog Bradley Serwer, o dieta…

Agenții economici vor fi incurajați sa doneze produse alimentare

16:25, 10.04.2024 - Agenții economici vor fi incurajați sa doneze produse alimentare organizațiilor caritabile și bancilor de alimente pentru a ajuta persoanele vulnerabile și a preveni risipa alimentara. O inițiativa legislativa prin care se propune modificarea Legii privind prevenirea pierderii și risipei de alimente…

Cum a influențat plafonarea prețurilor buzunarele romanilor

09:55, 22.03.2024 - Pentru a reduce o rata a inflației anuale ajunsa la nivelul record de 15,5% in februarie 2023, PSD și-a asumat necesitatea implementarii unui mecanism de protecție sociala care sa asigure stabilitatea prețurilor la produsele de stricta necesitate pentru un trai decent. In 30 iulie 2023, Guvernul a adoptat…

ANPC pornește controalele. Atentie la ingredientele produseor de Post!

18:41, 17.03.2024 - Comisarii Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor (ANPC vor controla si supraveghea piata in perioada postului Sfintelor Pasti, pentru a preintampina orice neregula din domeniul protectiei consumatorilor, iar operatorii economici care nu respecta prevederile legislative vor fi sanctionati,…

ANSVSA a luat la control sectorul lactatelor! Amenzi de aproape 1 milion de lei!

16:20, 07.03.2024 - Inspectorii ANSVSA au controlat peste 1.000 de unitati din sectorul produselor lactate in a doua parte a lunii februarie, aplicand amenzi in valoare de aproape 1 milion de lei! Inspectorii sanitari-veterinari au amendat cu aproape un milion de lei mai multe unitati din sectorul produselor lactate si…

Stop risipei alimentare! Camera Deputaților a adoptat proiectul USR / Ce masuri va aduce noua lege

14:35, 20.02.2024 - Camera Deputatilor a adoptat, decizional proiectul de lege pentru stoparea risipei alimentare, o initiativa legislativa sustinita de USR. Consumatorii vor putea beneficia de preturi reduse la alimente inainte de data expirarii si va fi simplificata procedura prin care organizatiile neguvernamentale…

Alimente care provoaca arsuri la stomac. Lista produselor care trebuie evitate, ce e permis sa mananci

16:46, 18.02.2024 - Alimentația joaca un rol important in ceea ce privește arsurile la stomac, deoarece multe alimente pot relaxa sfincterul esofagian, iar mancarea va urca spre esofag. Exista unele alimente, dar și ingrediente care pot intensifica arsurile gastrice, cum ar fi citricele, sosurile de roșii, oțetul.


Ce parere ai despre aceasta stire?