Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Bolile transmise de purici, flebotomi şi ţânţari

Publicat:

    Multe animale de companie dezvolta aceasta dermatita ca urmare a contactului cu saliva puricilor; expunerea animalelor sensibile, chiar si la un numar redus de purici, poate declansa mancarimea puternica si eruptiile cutanate severe. Totodata, puricii pot transmite la pisici hemobartoneloza, boala care se manifesta prin febra, anemie si slabire pronuntata.     Alaturi de flebotomi, puricii pot transmite leishmanioza, boala exotica, aparuta relativ recent &icir (...)

Citeste articolul mai departe pe ziaruldeiasi.ro…  

Sursa articol: ziaruldeiasi.ro


Stiri pe aceeasi tema

Boala care se raspandește rapid. Avertismentul oamenilor de știința

09:06, 26.04.2024 - Peste jumatate din populatia lumii ar putea fi expusa riscului de a contracta boli transmise de tantari, cum ar fi malaria si febra dengue, pana la sfarsitul secolului, au avertizat oamenii de stiinta, relateaza joi DPA/PA Media. Expertii au declarat ca focarele de boli transmise de tantari, asociate…

Avertisment venit de la experți: Peste jumatate din populatia lumii, expusa riscului de a contracta boli transmise de tantari

14:00, 25.04.2024 - Peste jumatate din populatia lumii ar putea fi expusa riscului de a contracta boli transmise de tantari, cum ar fi malaria si febra dengue, pana la sfarsitul secolului, au avertizat oamenii de stiinta. Expertii au declarat ca focarele de boli transmise de tantari, asociate cu incalzirea globala, se…

Se adeveresc conspirațiile. Restricții pandemice pentru infecțiile transmise de țanțari

17:55, 25.03.2024 - Centrul European de Prevenire și Control al Bolilor (ECDC) a cerut statelor UE sa consolideze planificarea pregatirii pentru situații de urgența și pandemie, cerand, totodata, aplicarea masurilor sociale, adica a restricțiilor, pentru a controla infecțiile transmise de țanțari. Țarile membre trebuie…

Situația surprinzatoare in care se poate declanșa o boala autoimuna

11:40, 13.03.2024 - Daca te lupți cu o afecțiune autoimuna, știi ca mulți dintre factorii de risc nu se afla sub controlul tau, dar poți sa-ți identifici declansatorii pentru a evita crizele, relateaza MindBodyGreen. Cu toate acestea, Sara Gottfried, doctor in medicina integrativa, instruita la Harvard și MIT și autoarea…

Boala mortala care se raspandește in Europa a ajuns la granițele Romaniei. Ce animal de casa o poate transmite

05:51, 12.03.2024 - O noua epidemie a izbucnit in Europa, iar raspandirea ei s-a accelerat in cursul acestui an. In Ungaria, la granița cu Romania, au fost inregistrate cinci cazuri mortale. Infecția bacteriana, prezenta și in alte țari europene, inclusiv Ungaria, este considerata o boala febrila și periculoasa, avertizeaza…

Bolile tiroidiene sunt boli frecvente la doamne. Romania este o tara deficitara in iod, motiv pentru care gusa este o boala nationala

12:30, 08.03.2024 - Medicul endocrinolog Diana Loreta Paun a explicat, joi seara, ca bolile tiroidiene sunt mai frecvente la femei si a subliniat ca Romania este o tara deficitara in iod, iar din acest motiv „gusa este o boala nationala”. „Bolile tiroidiene sunt boli frecvente la doamne. Romania este o tara cu…

Ce face ca o boala rara sa fie rara?

06:55, 29.02.2024 - 29 februarie este Ziua Bolilor Rare si aduce in atenția publicului subiectul bolilor orfane. Aceasta zi este dedicata atragerii atenției asupra nevoilor celor afectați de bolile rare și asupra provocarilor deosebite cu care se confrunta cercetarea și dezvoltarea de terapii. Bolile rare se afla de mult…

EXCLUSIV. Malaria golește bugetul Apararii. Militarii vor fi vaccinați impotriva bolilor transmise de țantari

10:45, 20.02.2024 - Dupa ce malaria a inceput sa faca victme in randul romanilor, Ministerul Apararii da peste 400.000 de milioane de lei pe vaccinuri. Vrea sa protejeze militarii de bolile infecțioase transmise de țantari. Potrivit unui anunt publicat in SEAP, marți, 20 februarie, consultat de SursaZilei, Ministerul Apararii…


Ce parere ai despre aceasta stire?